Jméno miminka

12.6.05 20:32

Jmeno miminka

AHoj holky, tehulky, maminky,
zajimalo by me, jake jmeno jste pro sve ditko vybrali, zda jste priznivci jmen exotickych ci typicky ceskych, jmeno oblieneho hrdiny, jestli vybirate (vybraly) jak se to hodi k prijmeni, zda vam do toho tchyne nebo maminka mluvila a popripade, jestli vas odrazoval nekdo od jmena, ktere jste si vybraly. Moje tchyne je ucitelka a jmena, co dovedou rodice dat detem, to se kolikrat pobavime… napriklad Arpád Dežo, Džesika Horvátová, Benedikt Novák, Kevin Petržílka atakdal :)))
Radka 37 tt
PS ja osobne (s manzelem) jsem vybrala jmeno Anna Amelie a jsem zvedava, jaky s tim bude mit dceruska a hlavne babicky problem :) Snad se bude libit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
528
12.6.05 21:08

Ahoj Radulko,
mně se líbí exotická jména u holčiček, u chlapečků jsem příznivce spíš českých. Je to asi tím, že máme dost zvláštní příjmení, tak bych chlapečkovi neudělala to, abych mu k němu dala jméno Kevin či něco podobného :wink: . Takže máme Davídka. Kamarádka má Amélii, říká se jí Amálka a všem se to líbí. A když už jsme u těch „zajímavých“ jmen - jako středoškolačka jsem byla na brigádě, dělala jsem uvaděčku v kině. Pracovala tam se mnou jedna starší paní, už důchodkyně. Byla to od pohledu noblesní dáma a když jsem zjistila, jak se jmenuje, měla jsem asi hodinový záchvat smíchu, a pak už jsem s ní jen hlluboce soucítila. Jmenovala se Rusalka Prcínová :lol: :lol: :lol: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12600
12.6.05 21:30

Ahoj Radulko, ja jsem taky hodne resila jake jmeno, protoze ja jsem Jana a v kazdem „kolektivu“, kde jsem se v zivote ocitla byly minimalne tri Jany…
Mela jsem z toho trauma a strasne jsem se chtela jmenovat nejak jedinecne. Proto kdyz jsem volila jmeno pro mimi, tak moje hlavni kriterium bylo ABY BYLO MALO UZIVANE. Na druhou stranu jsem zastance toho, ze jsme Cesi a tak ti ruzni Kevinove a Nicole mi prijdou dost neprirozene, a myslim, ze je dost krasnych ceskych jmen, i kdyz k nasemu prijmeni, ktere je bych rekla hodne mezinarodni, by klidne slo i takove cizi jmeno. Myslim, ze aby se jmeno hodilo k prijmeni je taky dulezite, moje matka napriklad chodila do tridy s Jasoněm Šaškem, coz mne spis prijde jak pomsta rodicu :) Nakonec jsme se pred porodem shodli s manzelem na Justýně (mysleli jsme totiz dle UZ, ze mame holcicku) narodil se nam ale chlapecek a tak nakonec mame Eduarda :) Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
12.6.05 23:20

ahoj

No tedy „Rusalka Prcínová“ je naprostá špička, chudák dítě. Teď si vzpomínám, že moje tchýně chodila do školy s Pětiletkou Šestákovou(konec 50,let) a já jsem v práci vyřizovala onehdá korespondenci s firmou, jejíž majitel byl Tomáš Tvrdý.
Jinak švagrová porodila Jenifer, znám malinkýho Josefa(což se mi líbí).
Můj syn kdysi dostal jméno Ludvík, dcerka je Dana a mimi bude Magdalena Táňa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
13.6.05 01:02

Ahoj Radulka,

my mame uz tyzden na svete nasho pokladika. Malu Noe. Meno sme mali vybrane uz od 4 mesiaca. Este posledny mesiac sme rozmyslali, ci predsa len nedame nejake typicke ceske, reps. slovenske :wink: , no ostali sme pri Noe. ak by sme daliu ine meno, to uz ako keby ani nebola ta osobka v brusku s ktorou sme sa rozpravbali a osvovali ju menom :) Rozmyslala som nad menom Janka, Sara… a este bolo v hre mnoho dalsich, no nakoniec zvitazilla Noe :D
Anna Amelia aj Anna Maria… Su to velmi pekne mena, akurat asi v beznom zivote pouzivas vzdy iba jedno :? Amelia, Anna… takze to krasne meno trosku „straca caro“
A este k tomu priezvisku. Niektore mena, ktore boli spomenute vyssie, su vtipne skor koli tomu priezvisku :wink: No viem o com hovoris. My sme to neriesili, nase priezvisko je da sa povedat take „neutralne“. No a myslim, ze Anna Amelia nie je az take exoticke meno a muselo by to byt velmi zvlastne priezvisko aby sa nehodilo. Moj nazor.
Neupust od mena ktore sa Ti paci. My sme mali v rodine tiez dlllhe diskusie na temu mena…
AYRINKA (akosi sa mi nedari prihlasit)

• Citovat
  • Upravit
1009
13.6.05 08:32

Ahoj, mně se líbí jména, kde se pak dítěti dá říkat různě, nejen tím 1 jménem. Resp. líbí se mi i jiná, ale nedala bych je, právě kvůli tomu, jak pak prckovi říkat. Líbí se mi třeba Anežka - jenže té se dá právě říkat jen takto, jinak je to divné. Pak se mi líbí jak česká, tak i nějaká cizí (dost hebrejská), ale nechci zas, aby s tím mělo pak děcko problém (jmenovat se třeba Pětiletka je fakt strašné). Takže třeba Aron, Ráchel - prostě radši ne. Nejspíš budeme mít Viktora nebo Kačenku. I když u holčičky zaím nevíme, hledáme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.6.05 09:18

jmeno

ahoj holky,
vidim, ze kazdy nad tim premysli, my taky rikame nasemu miminku v brisku „Amalko“ a uz si nedovedu predstavit, ze bychom ji pojmenovali jinak…
Jinak mate vybrana krasna jmena, Noe a Rachel se mi moc libi… ono v podstate kazde jmeno je hezke, kdyz se vyslovuje s laskou…
Radka 37tt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
171
13.6.05 09:47

Ahoj maminy,
mě se líbí česká jsména a taky jsme vybírali takové co by se hodilo k příjmení.
Jen taková perlička - se mnou v porodnici ležela maminka a její holčičku pojmenovala Kimbrly Halušková - zvláštní samo o sobě a na dotaz sestřičky, kdy má malá svátek jí nedokázala odpovědět.
Takže jménům zdar. Alča

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1363
13.6.05 10:15

Ahoj holky,
my sice ještě miminko nemáme, ale moc si ho přejeme.
S manželem se nám líbí hodně jmen, ale pracovní název pro naše budoucí bejbítko je „Radovánek“ Vzešlo to nějak z těch našich radovánek…a tak se nám to jméno zalíbilo, že možná jednou kdyby jsme měli chlapečka tak by byl pávě Radovánek…máme krásné české příjmení taže si myslím, že by to bylo hezké. Šťastnou volbu jména přeje Meggie

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1363
13.6.05 10:16

Ahoj holky,
my sice ještě miminko nemáme, ale moc si ho přejeme.
S manželem se nám líbí hodně jmen, ale pracovní název pro naše budoucí bejbítko je „Radovánek“. Vzešlo to nějak z těch našich radovánek…a tak se nám to jméno zalíbilo, že možná jednou kdyby jsme měli chlapečka tak by byl pávě Radovánek…máme krásné české příjmení taže si myslím, že by to bylo hezké.

Šťastnou volbu jména přeje Meggie

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1363
13.6.05 10:18

Omlouvám se, že jsem to poslala 2×, ještě to moc nezvládám…polepšim!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
246
13.6.05 10:25

Tak Kimbrly Halušková a Rusalka Prcínová jsou opravdu za trest. Někteří rodičové jsou holt nekritičtí :?
A nemusí se jednat ani o spojení exotického jména s vyloženě českým příjmením, stačí se podívat kolem sebe, kolik lidí se jmenuje tak, že jméno končí na písmeno, na které začíná příjmení, většinou se tyto kombinace špatně vyslovují (zářný příklad je Filip Pultar z Novy).

Nám do výběru nikdo nekecal, protože všichni se jméno i pohlaví miminka dozvěděli až v den narození :D
Já mám ráda ne úplně obvyklá jména, protože je spousta krásných jmen, která se vůbec nedávají, a je to škoda. Takže ať žije různorodost :P

Vím o případu, kdy maminka neměla ráda zdrobněliny a tak hledala jméno, na které zdrobnělinu snad ani vymyslet nejde a tak holčičce dala jméno Hortenzie :)

Radka + Stella 11 měs.

PS. Meggie, Radovan je moc pěkný, měla jsem se tak jmenovat já, kdybych se narodila jako kluk :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1363
13.6.05 10:35

Ahoj Radu,
Radovánek je krásný jméno, jen mám pocit, že nejméně jednu babičku trefí šlak až jí to jméno řeknem, asi je nejlepší to do poslední chvíle tajit a přinést domů z porodnice malýho drobečka se jménem a poslavit je před hotovou věc :) …jenom ještě k tomu jménu Radovánek…asi mu stejně všichni budou zkráceně říkat Radku, ale to je ostatně taky hezký…tak proč ne…

A Vaši v tom koukám měli taky docela jasno Rady! :D
Jsi Radka nebo Radanka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
246
13.6.05 10:53

Meggie,
já jsem Radmila, což je poměrně málo dáváné jméno (netuším, kde ho naši schrastili 8O ) a nejsem z něj nijak nadšená, moc se mi nelíbí :? , ale co nadělám, že?

Mě osobně by nenapadlo nějakého Radovana oslovit Radku, přijde mi to jako úplně jiné jméno. Já myslím, že mu i okolí bude určitě říkat Radovane, Radovánku, Radi, Radiku.. a ne Radku. Je to opravdu pěkné jméno, takové královské :wink:

R+S

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
153
13.6.05 10:56

Ahojky těhulky!

Mě se hodně líbí židovská jména, ale většinou se špatně zdrobňují, takže jsme je vyloučili (Ráchel, Rebeka). Líbí se mi, obzvlášť u kluků, stará česká jména a myslím, že jich máme na výběr celkem dost. Naši kluci se jmenujou Vít a Šimon a mimískovi, který se nám narodí v zimě bych chtěla vybrat méno, aby se k nim hodilo. Protože tajně doufám, že napotřetí to bude holčička :oops: , tak se zatím zaměřuju na holčičí jména. Zatím váháme mezi jmény Rozálie nebo Lea. Ale času je zatím dost, takže uvidíme. U mě vede Rozárka, ale manžel zas zak nadšený není.
Jinak přidávám další kuriozní jméno. Dala ho maminka, která ležela se mnou v porodnici: Zvonimír Jílek. Už chodí do školy a říkají mu Zvonečku!

Šťastný výběr jména přeje Pajda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky