Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Julie se mi líbí moc..Toník užmín,ale nic pro němu nemám ![]()
a Jonáš je hezký,ale zdorbněle taky nevím ![]()
Manželovi se ještě líbí Maxmilian a mě Tobias…ale u měnži prostě vede Kristian ![]()
a na holku,Julie,Sofie,Claudie nebo Viktorie…doma už máme Natálie tak bych i ráda aby to kapek ladilo ![]()
Tak se jménem pro holku jsme neměli problém. Ale pro kluka to je horší. Čekáme v listopadu, tak i uvažujeme o něčem, aby to nebylo tak blízko. Manžel by chtěl Viléma, ale to mě nějak nezaujalo…
Julie i Toník jsou moc krásná jména.
Stejně jako Sofie, Claudie a Viktorie. Mně se ale nejvíc pro holčičku líbí Rozálie… Tak snad příště.
ahojky maminy tak já ještě nevím co to bude ale mám vybrané zatím Magdalenka / Kubík tak snad to nebude zas tak okoukané. ![]()
Luckap píše:
Ahoj..obnovím tohle téma
Manželovi se líbí na kluka jméno Kristián..jen nevím jak mu říkat…nemáte někdo doma Kristiána?
a líbí se vám?
Zdra
vím dámy…kamarádka má Kristiána, je to prostě Kristiánek ( zatím je malej ). Až vyroste, tak to bude Kristián, jinak mu ani snad říkat nejde
Jinak se jménem to byl kříž i u nás… Pro kluka jsme měli vybraná jména Tobiáš a Sebastián, nakonec budeme mít holku. Shodnout se na holčičím jméně byl u nás horor
Chceme s manželem neobvyklé jméno, česká, tradiční jména, jako Anna, Eva, Marie, Hana, Jana, apod. se mi nelíbí, chtěla jsem něco, co nikdo nemá…tak jsme vybrali Elisa. No můj táta a pár dalších rodinných příslušníků z toho bylo doslova „na větvi“ a nedokázali to pochopit
Tak nakonec budeme mít Natálii ![]()
Ahojky maminky
my měli na holčičku vybráno hned Ella, akorát jsme chtěli, aby měla mužský příjmení bez -ová, s tím jsme zjistili, že je u nás docela problém, jedině jak to vyřešit je, že ji přihlásit k jiné národnosti ![]()
No nakonec čekáme kluka, nechtěli jsme nic moc klasiku,tak jsme vybírali až jsme skončili u dvou jmen Tobias a Samuel a ne a ne se rozhodnout,no nakonec se nám narodí v listopadu Samuel Tobias
![]()
Billi píše:
Kristiána nemám, ale taky ho máme na seznamu jmen. Přijde mi hezké pro malého i velkého. Mám to jméno moc spojené s Oldřichem Novým.
A ke zdrobnělinám mě napadlo: Kristý, Kristíku, Kristiánku, Krisi a když bude malý, tak Kiki a Kikísku.
Další jména máme: Viktor, Oliver a Jonáš.
Spíš by mě zajímalo, jak říkat Jonášovi
Kamarádka ma Jonáše a říká mu Jonášek,Jonýsek,Jonek
Ahoj holky…jdu na radu se jmény,prostě Kuba pro kluka je jasnej od začátku a holčička totál bez jména,teda kdyby jich mohla mít 10 najednou,asi by nebyl problém
Zpočátku nás napadaly Anička,Kačenka a Lucinka,ale těch je habakuk všude,moc se mi tedy zalíbila Klaudie a to i k našemu příjmení – Drexlerová,jenže manželovi se nelíbí,ale mě to až tolik nejde do pusy a není moc jak jí oslovovat co???Tak ještě dnes jsem našla Viktorku a Lauru,říkají jí Lolinko,hezké
jenže nevím,jak ty poslední 2 jména s naším příjmením..co myslíte?ikdyž karel taky není zrovna ideál no
máme klučíka Karlíka už doma ![]()
KaMartulka píše:
Ahoj holky…jdu na radu se jmény,prostě Kuba pro kluka je jasnej od začátku a holčička totál bez jména,teda kdyby jich mohla mít 10 najednou,asi by nebyl problémZpočátku nás napadaly Anička,Kačenka a Lucinka,ale těch je habakuk všude,moc se mi tedy zalíbila Klaudie a to i k našemu příjmení – Drexlerová,jenže manželovi se nelíbí,ale mě to až tolik nejde do pusy a není moc jak jí oslovovat co???Tak ještě dnes jsem našla Viktorku a Lauru,říkají jí Lolinko,hezké
jenže nevím,jak ty poslední 2 jména s naším příjmením..co myslíte?ikdyž karel taky není zrovna ideál no
máme klučíka Karlíka už doma
To se divím, že ti u těch holčiček vadí, že je jich „habakuk“, když chcete na kluka Kubíka a to je u kluků úplně nejčastější jméno
A Klaudie je super. Oslovovat Klaudi, Klaudinko.
gitula píše:KaMartulka píše:To se divím, že ti u těch holčiček vadí, že je jich „habakuk“, když chcete na kluka Kubíka a to je u kluků úplně nejčastější jméno
Ahoj holky…jdu na radu se jmény,prostě Kuba pro kluka je jasnej od začátku a holčička totál bez jména,teda kdyby jich mohla mít 10 najednou,asi by nebyl problémZpočátku nás napadaly Anička,Kačenka a Lucinka,ale těch je habakuk všude,moc se mi tedy zalíbila Klaudie a to i k našemu příjmení – Drexlerová,jenže manželovi se nelíbí,ale mě to až tolik nejde do pusy a není moc jak jí oslovovat co???Tak ještě dnes jsem našla Viktorku a Lauru,říkají jí Lolinko,hezké
máme klučíka Karlíka už doma
A Klaudie je super. Oslovovat Klaudi, Klaudinko.
No já to donedávna ani nevěděla,že je tak časté,já neznám ve svém okolí jediného ![]()
No s přítelem jsme plně rozhodnutí, když to bude holčička tak to bude Natally
a u chlapečka se rozhodujeme
Přítel chce „Ryan“ a já „Filip“ nebo „Sebastian“
Za týden už budu vědět jestli je to chlapeček nebo holčička ![]()
My jsme s manželem na stejné vlně, oba jsme zastánci exotických jmen. Manžel má rodinu v Americe, já v Čechách a tak jsme potřebovali nějaký kompromis pro oba státy ![]()
U syna jsme měli několik jmen (Nicolas, Zachary, Andreas, Sebastian, Christian, Charlie, Michaell). Vybrali jsme jméno Sebastian.
U dalšího potomka jsme měli ve výběru hodně jmen (Liliana, Lucia, Abigail, Stella, Nella,…) Vybrali jsme si Abigail.
U dvojčat to byla velká sranda, nemohli jsme se dohodnout. Můj požadavek byl buďto stejné písmeno, nebo stejný počet písmen. Manžel vybral Gabrielu s tou jsem souhlasila a já vybrala druhé jméno do páru, Victoriu.
Pokud budeme mít další miminko je na výběr hrozně moc jmen. Elizabeth, Jessica, Sophia, Amanda, Melinda, Roxana, Lenore, Lorelai, Izmaela. U chlapců je to složitější, ale ve výběru zůstavá Christian, Charlie, Michaell, Leonard, Jonathan, Damian.
Do výběru nám nikdo nemluvil. Nenechali jsme si do něj od nikoho mluvit. Děti jsou to naše, navíc jména mají lehká na výslovnost(Seba, Abby, Gaby a Vicky), takže s tím problémy nejsou.
Ahoj, ja sem sice na zacatku tehotenstvi sem v 9tt ale jmena uz sou vybrana. kluk je nasny po tatkovi on chce aby se jmenoval po nem Jirka a kdyz to bude holcicka tak po me urcite ne ja jsem Oldriska a to nechci. Nejdriv sem chtela Julinku ale vsichni okolo mi rikaji ze to ne ze si hned predstavi tu zizalu Julii tak sme s pritelem premysleli a nakonec sme vybrali Elisku…
Ahoj holky, mě se líbí česká jména, budeme mít s největší pravděpodobností chlapečka, přítel je Petr, ale to nechceme, je jich hodně takže by to byl Patrik, je to podobné Petrovi, ale líbí se nám to víc. Pokud by se náhodou narodila holčička, tak jméno vybrané nemáme, uvažovala bych asi mezi Sabinou, Denisou, Veronikou nebo Emou. ![]()