Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
ahoj, tak mě rodina do jmen nemluvila,nedala bych na ně,je to přece dítě mé a manžela
,takže 1.dceři jsme jméno vybrali my dva a druhé dceři už já a Viki
Tatka Valerii nechtěl,měl ale smůůůluuuu
my joooo
samozřejmě si hned pak zvykl.
Kluk by byl Daniel-jediné,co se nám líbí a tak se jmenuje i manžel-takže by byl junior ![]()
ale třetí dítě nebude ![]()
nám se v pátek narodila holčiička 4100 a jmenuje se Natálie Marika,
Dobrý den,kamarádce se před týdnem narodila holčička a dali jí jméno Lina
Musím souhlasit, někdo tu psal, že je všude plno Matyášů, Matějů, Šimonů, což je pravda. Ono i s těma Samama, Maxama, Tadeášema, Tobiášema, Eliškama, Anežkama, Amálkama se rozthl pytel.
Terezky a Jakubové, to je častá klasika. Jsou to krásná jména, ale když se ve školce o 20 dětech sejdou 4 Elišky… ![]()
Sama jsem chtěla Tibora, ale to se příteli nelíbí, protože by na něj musel volat Borku či Týbo a to se mu nelíbí.
Zkoušela jsem dále Šimona, ale protože přítel je Matouš, tak tvrdí že by se to pletlo a ještě k tomu jeho teta porodila kluky dvoijčata a dala jim přesně tyto jména - strašný problém!!
Kdyby to byl brácha, táta, děda, ale syn tety, kterou vidí jednou za dva roky…no nic. Nakonec pokud to bude kluk, tak to bude Vojta, což je krásné jméno, i když bohužel teď taky hodně se vyskytující. Alespoň na té holce jsme se „shodli“, mám vybráno už od 15 a nepolevím! ![]()
mamina86 píše:
my mame doma Alexe a ted budeme mit jeste Dominika
mamino,tak to jsou supr jména ![]()
Máme kamaráda Alexandra,ale ostatní mu říkají Sašo,což se mi nelíbí-vždyt to je úplně jiné jméno!!!Nechápu,proč to tak je?
Tchán je Josef a nikdo mu neříká Pepíku,ale Josefe..nám doma se nelíbí to komolení-Jan =Honza
apodobně ![]()
Tak já čekám ted třetí dítko a přítel trvá na tom.že holčička se bude jmenovat po mě.Nikdy jsem nechtěla jména po rodičích!Ale jelikož mám už dvě holčičky a s tímhle těhu jsem tak nějak nepočítala.....Tak moje zásady,už nejsou tak pevné
Jmenuji se Michaela a po pravdě,se mi moje jméno líbí.Jsem rozvedená a tak se mimčo stejně bude jmenovat příjmením jinak než já
A pokud to bude chlapeček,tak se nám líbí Richard.Jen si dělám starosti s případným ráčkováním ![]()
tak přispěju - jména dětí máme Matyáš, Amália, Justina. Obecně máme větší výběr u holek než kluků, protože jména, která jsou v první desítce četnosti dávat nechci, ač se mi líbí (Jakub, Filip), pak taky máme hodně jmen u blízkých přátel, kde se nechceme opičit. Pokud bude 4.dítko, tak nevím.
Jen pozn. - někomu se tu líbí Kristián - podle mě existuje pouze s měkkým I, Krystián ne. S tvrdým Y je Kryštof. Kristián se mi líbí taky
(nebo horký favorit Benjamín).
Teda holky, to jsem se nasmála a zároveň utvrdila v tom, jaký jsou ty lidi pitomci nesoudný
![]()
Já teda čekám své první dítko, příjmení bude mít po příteli, relativně klasické české.
Ale mě se líbí taková jména jako Damián nebo Viktorie
Ale zase asi mám trošku soudnosti, aby si lidi podle jména nepředstavovali malé cikáně, nebo aby to jméno nebylo dloouhé. Já sama jsem Romana a taky se mi to nelíbí, je to moc tvrdé.
Erian,Viktorii Ti chválím
máme ji taky a další Valerii ![]()
Viktorii se dá říkat všelijak-Viki,Viktorko,Viktorinko,Vikčo,Vikinko,Vikouško…
Valerii zas Val,Vali,Valčo,Valeri,manžel ted začal říkat Valko-směšné,Valerino…
Navíc Viki je jediná s tímto jménem ve škole-ale máme jen 1.stupen ![]()
Ahoj holky, a co si myslíte na tato jména?
Nikola nebo Erik Hřib, Agáta nebo Denisa Hřibová. Je to moc blbý? Hrozně se nám tato jména líbí, ale zase by to nemělo být moc blbý.
Erik Hrib mi pripada moc tvrde, chtelo by to neco jemnejsiho a hlavne delsiho. Mate kratke prijmeni a hodilo by se delsi krestni - mam na mysli neco jako Tadeas Hrib, Sebastian Hrib apod. Z holcicek se mi nejvic libi varianta Denisa Hribova (Agáta Hřibová je taky pekny).
Psala jsem diplomku na tema krestni jmena, onomastika celkove a par pravidel:
- melo by se davat kratke krestni k dlouhemu prijmeni a naopak
První dcera se jmenuje Linda a pořád se mi to neomrzelo. Pro to v bříšku máme vybranou Barborku a pro kluka Dominik. Dominik není zrovna moje nej jméno, ale tatínek si ho vybral a jeho očím nejde odolat.
Jinak se mi moc líbí jméno dcery našich známých - Rebeka. Říkají jí Beky.
Kel-tec píše:
Ahoj holky, a co si myslíte na tato jména?
Nikola nebo Erik Hřib, Agáta nebo Denisa Hřibová. Je to moc blbý? Hrozně se nám tato jména líbí, ale zase by to nemělo být moc blbý.
tak líbí se mi Denisa-už je „přenikolováno“ si myslím ![]()
a ještě Daniel Hřib zní pěkně,aspon mě jo ![]()
Thea : Jenže Nikola je na kluka - toho se nehodlám vzdát. Daniel se mi taky líbí, ale ten už je v rodině- takže z výběru vypadl. Díky