Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ja mu taky rikam, at da Kamilu, ze je to hezke jmeno a ze je to na nas, jak deti pojmenujeme. A po sobe bys treba dala jmeno, kdyby to byla holcicka?
@martula78 syn se taky jmenuje po manželovi…to jméno se mi líbilo, vždycky, takže když manžel přišel s tím, že by si to moc přál, neměla jsem žádný problém mu vyhovět. Ale na rovinu přiznávám, že kdyby se jmenoval nějak jak se mi nelíbí, tak bych problémm měla a pravděpodobně bychom to jméno nedali.
k Vašemu případu: já bych určitě Kamilu dala. Je jich mnohem méně než Lucek a je to krásné jméno (my ho měli napsané pro holčičku) ![]()
@martula78 ne nedala
. mě se moje jméno nelíbí, manželovo ano. přiznám se že s holkama máme problém(už u prvního syna) proste se nam zadny na 100% zatim nelibi
, ale nejaky vybrat stejne budeme muset
Ahojte, my stále nemůžeme vybrat na cholku. Teď jsem narazila na: Alexie.Co myslíte? Máme dlouhé přijmení, tak hledáme jen krátká jména jako Sofie, Julei, Adél,..ale nějak nám to nepasuje do pusy, tak hledáme stále další, už máme jen týden ![]()
My jsme měli jasná jména ještě před tím, než jsme nějaké mimi plánovali.
Pak když přišlo těhotenství, bylo o starost miň ![]()
Také jsme měli jasné jméno pro chlapečka a pro holčičku jsme nemohli vybrat. Kdybychom měli druhé, máme opět jasno pro kluka a pro holku prostě nevím. @zzxzz Ale asi by to u nás byla Alexis ![]()
@Kies
opravdu rada nad zlato ![]()
Alexie je taková… no nezvyklá, Alex se mi líbí víc. Sofie je pěkné jméno, Agáta, Linda…
Tak my u druhého miminka měli pro holčičku vybranou buď Bereniku nebo Elenu, ale tak my máme takové příjmení, že k tomu pasuje snad všechno
No ale nakonec se nám stejně narodil chlapeček.
Takže ani z jednoho nic nebylo
@Banny radit někomu jak má pojmenovat své dítě?! Sto lidí, sto ‚chutí‘… To je přeci na každém
Reaguji na téma diskuze…
Je to vlastně stejné jako Alexandra, jen zkrácené, kvůli dlouhému přijmení…Alex, Ája, Lexí, Saška..je toho zas hodně, něco nám k ní bude pasovat
Mě se vždy líbila Sofie, jenže za těch šest let se to taaak změnilo, že jich je u nás až moc.
Kies: To je jasný, ale člověk někdy potřebuje i od cizích názor nebo radu… třeba mě tu něco osvítí ![]()
Boneco: Alexie, Alexia, Alexis… toho je už povíc na výběr, ale Alexis mi zní jako z Dynastie ![]()
Sofie je moc pěkné jméno, ale záleží i na příjmení. Kamarádka má Lauru, nejdřív mi to nevonělo, ale teď se mi to moc líbí.
Já se až do vyplňování papírů o jménech rozhodovala mezi Anetou a Danielou.Ale bylo to celkem jedno, protože jsme věděli, že čekáme kluka
Jinak Alexie, Alexis apod.se mi nelíbí, jedině Alexandra. Jinak Sofie, Laura, Linda, Adéla nebo Elena. ![]()