Císařský řez - jizva

143
17.6.05 14:20

císařský řez - jizva

Ahoj, před třema týdny jsem rodila císařem v epidurálu. Ráda bych znala vaše zkušenosti s jizvou. Pořád mě pobolívá, docela dost. Snažím se v šestinedělí šetřit, ale o miminko se postarat musím, to je jasné a chodím taky každý den ven. Nejhorší je braní a dávání mimíška do postýlky - to pak bolí nejvíc. Má někdo podobnou zkušenost? Jak dlouho vás to bolelo? A masírování jizvy - mě doporučili vitamín E v tobolkách, vymačkávat a měsíčkovou mast.
Díky za odpovědi :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
625
17.6.05 15:38

ahoj,
já rodila taky císařem, i když v plné narkóze. u mne bylo nejhorších prvních 14 dní, to to fakt bolelo hodně a když říkám, že hodně, tak fakt hodně :D potom už to bylo lepší a lepší, ale až tak po 2 měsících jsem mohla říct, že o jizvě skoro nevím. nejvíc mě břicho bolelo při vstávání a zvedání. myslím, že co cítíš je normální. po šestinedělí tě čeká kontrola u gynekologa-ten zkontroluje, jestli je vše ok, ale kdybys přeci jen měla pocit, že něco není v pořádku, tak se radši ukaž u doktora dřív. radši být za blbou než něco zanedbat :D s těmi mastmi ti neporadím, já to flákám a jizvu ničím nemažu :(

přeju hodné mimčo a neboj se azpojit manžela, babičky a tak. s tím rozpáraným břichem to vážně není sranda a je to i jejich mimčo, ne?

:wink:

Jana + kačenka 6m

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
139
17.6.05 19:01

Ahojky,chtěla bych se optat těch,kdo už rodil císařákem,jak to vlastně probíhá,jestli u toho může být manžílek,kdy mě ukázají miminko a za jak dlouho mě pustí z porodnice.Můj zdravotní stav mě bohužel neumožní rodit přirozenou cestou a tak jsem z toho docela smutná :cry: Děkuji za info.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
17.6.05 20:56

Ahoj, myslím že pokud to bolí v raném šestinedělí je to normální (vím jak je to hrozný), pokud se ti to nezlepší nebo zhorší, konzultuj to s dr., také jsem to měla a ukázalo se, že se mi v jizvě udělal hematom a muselo se to řešit dále. To nikomu nepřeju. M.

• Citovat
  • Upravit
2026
17.6.05 20:59

Ahojky,
já jsem taky rodila císařem, ale mě jizva moc nebolela byla jsem úplně v poho. Hodně jsem se šetřila a hlavně celý šestinedělí koupal manžel i babičky pomáhali. ted mě občas svědí když je změna počasí to je tak vše.

Pro Kackac:
V Neratovicích kde jsem rodila manžel nemohl být u porodu ale viděl malýho první a pak ho ukázali mě byla jsem tak hotová, že jsem se ani moc nedokázala radovala a byla jsem ráda že to mám za sebou.
Jinak domu jsem šla čtvrtý den v Nerátkách to jde hroznym fofrem. byli jsme oba v pořádku.
Přeji ti bezproblémový porod a zdravé miminko laky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
473
17.6.05 22:45

Rodila jsem císařem pod úplnou narkozou. Jizva bolela cca 14 dní (ale nijak moc). Pustili nás 6 den. Dělala jsem všechno.Ted po roce občas svědí při změně počasí, to pozoruju taky. Manžel u toho nebyl (ani bych nechtěla aby koukal jak mi někdo párá břicho) ale hned mu malého ukázali, viděl ho první (fotil, točil..) asi 5 min po tom co ho ze mně vytáhli, já byla ještě na sále. Mimi jsem viděla cca po 1.5 hodině. Jakmile jsem se probrala přivezli mi ho na JIP ukázat. HNED JSEM SI HO POZNALA. :P :P :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
184
17.6.05 23:05

Ahojky,
Já jsem rodila císařem u Apolináře, jelikož to bylo plánované, tak tam manžel byl a bylo to prima, rodila jsem ve spinále ( něco jako epidurál)
Břicho mě bolelo dost, ale tak za dva měsíce jsem o něm nevěděla.
Teď jsem 3.5 měsíce po porodu a jizvu ničím nemažu a jsem naprosto v pohodě. :P
Zdravíčko + Matýsek 3.5 m

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2480
18.6.05 09:37

Ahoj!

Já rodila v Motole cís. řezem při epiduralu. Manžel být u toho nemohl, ale byl hned ve vedlejší místnosti. Malého nejdřív odnesli ošetřit. To jsem ho viděla jen letmo (bez kont. čoček), když s ním odcházeli. U ošetřování byl manžel a fotil malého a pak ho přinesli ukázat mně.
Jizva docela dlouho bolela. Hlavně při zvedání z postele a uléhání. O jizvičku se mi staral hlavně manžel, mazal a masíroval.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1164
18.6.05 09:53

Ahoj, já mám za sebou císaře dnes přesně 7 neděl. Měla jsem kliku, protože se rychle vzpamatovala a dobře mi to břicho ušili. Ale faktem je, že je potřeba se hlídat a o jizvu pečovat. Jestli máš pochybnosti, tak se stav tam, kde jsi rodila, a oni tě zkontrolují. Je zajímavé, že dost holek bolí spíš než jizva ten kus břicha nad jizvou. Masírovat by se mělo neparfémovaným mazadlem - doporučuje se nesolené sádlo nebo třebas lékařská vazelína.
Manžel u „operace“ nebyl, byla to akutní sekce, takže ho tam moc nechtěli a on o to ani moc nestál. Byla to trošku krize, takže toho měl sám tak akorát. Miminko mu ale hned potom ukázali. Já ho viděla za pár hodin a hned ho přiložili, takže to bylo super a laktace se rozjela jedna báseň. Nebýt mažela, tak bych ale asi dceru viděla třeba až druhý den. Takže doporučuju, pokud se ten císař semele neplánovaně a personál nebude chtít hned (samozřejmě myslím, když bude maminka při myslech a mimčo bude chtít vidět) miminko ukázat, aby byl partner aktivní a vyhučel to. Strasně to pomohlo a myslím i té rychlé rekonvalescenci. Tak ať se ti bříško brzo spraví! Gyta a Bára

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
18.6.05 10:04

Taky jsem rodila cisarem U Apolinare, ale cisarem planovanym v epiduralu. Manzela na sal nepustili (a ja to ani nechtela), ale vsechno sledovat za prosklenymi dvermi. Me malou ukazali sotva ji vytahli ven z bricha, pak ji odnesli na osetreni (byla naprosto OK), kde uz asistoval a fotil tatinek, ktery si ji prvni pochoval. A pak mi ji osetrenou a zabalenou jak vanocku prinesli ukazat. Vsechno probihalo perfektne, mela jsem sklely tym jak bezvadnou anesteziolozku tak ostatni v cele s dr. Krejcim, ktery se pak o me staral i na JIP. Druhy den z JIP jsem sla na normalni pokoj na sestinedeli a mela jsem i kliku a treti den jsem se dostala na nadstandard, kde to vubec nemelo chybu. Rodila jsem ve ctvrtek a ve stredu v poledne jsme sli domu. Rozhodne Apolinare doporucuju.

• Citovat
  • Upravit
203
18.6.05 12:25

Já jsem rodila před 4,5 měsíci v Ostravě Vítkovicích neplánovaným císařem. Měla jsem spinál. Manžel mohl být se mnou na sále a hned mohl jít taky malého vyfotit. Ale prý když se rodí pod celkovou narkózou , tak tam tatínka nepustí, je jen za sklem, kde to může sledovat.S jizvou problémy naštěstí nemám, jen mě opravdu občas svědí( to jsem ráda , že nejsem sama :-) ). Občas ji namažu měsíčkovou mastí. Bolelo to nejvíc v porodnici, nejhorší bylo vždycky vstát z postele. Ale za chvíli už to bylo dobré. Gabka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
143
18.6.05 15:43

To je fajn, že vás tolik napsalo! Já měla ten císař plánovaný, protože jsem prcek a mimčo se zdálo větší, což nakonec nebylo - 3010g ale dle slov pana primáře na mě prý až moc a rozměry pánve hraniční. Noc před zákrokem jsem nespala, taky jsem měla pochybnosti že mi bude normální porod chybět, ale byl to díky tomu epidurálu úžasný zážitek. Manžel byl se mnou, ale při operaci ne, jako první choval miminko a sám si takový porod nemůže vynachválit. Měla jsem taky nadstandard pokoj takže tam pak byl se mnou ještě půl dne po porodu. Koblížka mi nosili stále, na to si nemůžu stěžovat, ale stejně mi po něm bylo smutno!
No fakt to bolí(myslela jsem že se to už bude lepšit, ale naopak, asi se musím víc šetřit), jsem ráda za vaše názory, pomoc mám od manžela i rodiny, ale nejhorší je ta manipulace s miminkem. Porod. asistentka mi řekla, že tam mám nějaké srůsty či co a že je jizva větší, ale spíš je normální jen asi na mě vypadá větší :D
Všem kdo budou muset podsoupit císař chci vzkázat ať se ničeho nebojí, je to krásný zážitek (pooperační stav sice horší) a i miminko vypadá jinak - je krásné, „nepomačkané“ :wink: I když náš Koblížek ještě dva dny po té dělal že je pořád v bříšku! :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42
19.6.05 20:31

ahoj já rodila dvakrát císařem,bolelo mě to asi měsíc a ted je to v pohodě,akorát vím kdy bude změna počasí to mě začne tahat jizva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
139
20.6.05 08:20

Ahoj holčiny,moc vám všem děkuji za odpověď a rady.Asi to po zákruku bude trošičku horší,ale za to stvořeníčko to stojí.Jen nevím,pokud je to plánovaný císař,jestli si můžeme určit termín a nebo se prostě čeká,až ten den D nastane,co myslíte?Manžílka bych u toho chtěla mít,ale nerada bych,aby viděl,jak mě řezají bříško.Nevím,jestli se to provádí za nějakou oddělenou plentou,že by mohl sedět u mé hlavy,ale důležitá věc je,aby jsme byli všichni v pořádku.
Mějte se pěkně Kackac+mimi 27tt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
203
22.6.05 11:50

no je to přesně jak říkáš, je tam plenta uprostřed břicha a manžel sedí u tvé hlavy, takže se nemusíš bát. Navíc manželovi dali i židli, kdyby náhodou se mu nějak udělalo nevolno, tak aby se nemuseli starat ještě o něho:-). Jenom můj manžel byl zvědavý a chtěl to vidět , tak se trošku naklonil a viděl i jak to řežou a roztahujou kůži a říkal, že to bylo hrozně zajímavé. To asi záleží na povaze taťky. Nevidím na tom nic divného, že viděl, jak mě řežou. Byla jsem moc ráda, že byl se mnou. Gabka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí