Císařský řez - spinál či celková

3563
9.8.13 10:51

Císařský řez - spinál či celková

Ahojky holky,

jdu si k vám pro radu. V úterý 13. 8. mám naplánovaný císař a nevím zda spinál či celkovou? A nejlépe kdo má zkušenosti ze zlínské porodnice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
25959
9.8.13 10:55

Já měla akutní císař, ještě během porodu mě ukecali na epidurál a byla jsem ráda. Přijde mi to lepší, než celý zákrok prospat, miminko ti ukážou hned. Jen je to teda divnej pocit, já se pořád bála že mě začnou kuchat a bude to bolet :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25959
9.8.13 10:56

Navíc nevim jak to funguje potom, ale mě tím epidurálem dávali i léky na bolest, takže jsem se vyhnula i dalšímu píchání analgetik ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1861
9.8.13 10:56

@Vermun holky jaktože máte císaře? já měla první porod císařem, pro npostupující porod…čekáme ted druhé a chtěla bych nejspíše znova císař, první porod trval 36hodin a nechtěla bych to znovu zažít :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3563
9.8.13 10:59

@Terescha jeden z hlavních důvodů je tenká jizva a další důvod je mé přání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
693
9.8.13 11:00

Já byla srab a nechala jsem si celkovou…ale hodně maminek si nechává spinál, aby hned viděli miminko, a asi to potom míň bolí, protože než anestezie odezní chvilku trvá…ale i tak bych šla do celkové znovu. A doktor mi doporučil spíš…takže je to na Vás, ale spíš Vám všichni doporučí spinál… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2789
9.8.13 11:03

Mám za sebou obojí. První syn spinál-můj zaážitek z toho nic moc, bylo mi z toho šťourání v břiše špatně, po 2 dnech jsem chytla šílenou migrénu, ani oči jsem otevřít nemohla, do 5 dnů přešla, když mě napichly spinál nebolel.
Druhý syn, měla jsem mít spinál, i když jsem po prvním zážitku nechtěla, ale ukecali mě, napichovali mi ho asi na 4×, kdy jim to prostě nešlo, strašně mě to bolelo, takže mi zalpili a dali celkovou narkozu, jsem se probudila a bylo super.Asi 2 dny po sc jsem nemohla otočit krkem, ani hlavou, jak mě to bolelo, hrozili mi krevní zátkou-znova pichanec do páteřě, jelikož mi vytékal ten mok, nakonec jsem to vyležela a polevilo to.sice jsem měla celkovou, ale páteř jsem ropíchanou měla :pankac:.No budu mít za pár týdnů planovaný sc a jedno vím, spinál NEPODEPISUJI, chci celkovou narkozu, jelikož mi po té celkové narokoze bylo lip :pankac:.Vim, že je pro miminko lepší spinál a že miminko uvidíte hned, jak ho vytáhnou, ale já třeba při prvním na něj neměla vůbec náladu, jak mi bylo ouvej :pankac:.Ale každá to má jinak, tohle je moje zkušenost…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4200
9.8.13 11:04

Já šla taky do celkové, protože jsem se prostě bála. Je fakt, že bych ráda malého viděla hned, ale to je jediné mínus za mě. Kdybych se rozhodovovala znovu, tak půjdu zase do celkové.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2789
9.8.13 11:09

Já jsem třeba z toho strach neměla, jen mě z toho bylo špatně-bolest cítit nejde, ale ty tlaky okolo ano :pankac: a je to dlouhý. Při celkové vás uspí a pak probudí-super, nic nevíte :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
844
9.8.13 11:09

Příspěvek upraven 04.01.15 v 23:26

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11700
9.8.13 11:10

@Vermun
Za mě určitě spinál, výhodou je, že jsi při vědomí, komunikuješ s anesteziologem a můžeš mu vždy říct jak se cítíš, vidíš ihned miminko… Na druhou stranu je to trošku psychicky náročnější, prostě musíš snést ten pocit, že se nemůžeš hýbat a jsi při operaci, vše cítíš - tlak, ale ne bolest.
Celková narkóza je pro tělo náročnější, moje kámoška si jí vydupala už 2×, protože je srab a vždy nemohla dva dny mluvit z té intubace. Já to vidím tak, že když to jde jdu tou nejjednodušší cestou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
218
9.8.13 11:10

Ahoj, ja pred tremi lety rodila planovane cisarem pro konec panevni a velky plod, nejdriv zkouseli pichnout spinal, asi 10krat, ale nakonec jsem zkoncila v celkove anestezii, jedina nevyhoda celkove anestezie bylo, ze mi mimco donesli az po12hodinach :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1053
9.8.13 11:11

Já měla spinál a příště chci celkovou - z toho důvodu, že po spinálu musíš 24 hodin ležet (v Podolí na jip) a mimino vidíš sice při porodu tak pět minut, ale pak až za hrozně dlouho (vlastně ještě déle než 24hod - porod byl v 9 ráno a z jipky nás matky, které rodily předešlý den, hromadně pouštěli až druhý den v 11 dopoledne a mimino mi přinesli až ve 13 hod). Kamarádka měla celkovou a mimino sice viděla, až když přišla k sobě, ale pak už nemusela na jipku, mohla být na pokoji s manželem, který zatím choval dítě, přikládali ho, mazlila se s ním atd. Poporodní separace mě osobně docela traumatizovala, takže příště jedině celkovou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
AV
552
9.8.13 11:13
@Terescha píše:
@Vermun holky jaktože máte císaře? já měla první porod císařem, pro npostupující porod…čekáme ted druhé a chtěla bych nejspíše znova císař, první porod trval 36hodin a nechtěla bych to znovu zažít :roll:
.. já to měla stejné, u druhého jsem od začátku počítala s císařem a až mě doktorka vypisovala na kontroly do nemocnice, tak mi řekla, že to záleží na lékaři v nemocnici jestli mi císaře povolí nebo ne. Tak jsem tam šla s nervama v kýblu, ale byla tam moc hodná paní doktorka, té jsme na rovinu řekla, že po prvním zážitku, který skončil akutním císařem bych moc ráda druhé císařem a ona s tím neměla vůbec žádný problém. Jen mi řekla, že si to musí nechat odsouhlasit primářem, zvedla telefon, řekla… maminka první akutní císař, druhý doporučuji také císař a bylo to :-). Takže budeš muset počkat až do nemocnice a doufat, že narazíš na někoho kdo bude tvé přání respektovat :-)držím palce ať to vyjde :-).Ono taky to nebyla žádná pecka, ale rozhodně lepší než rozjetý porod a pak akuťák :-)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
9.8.13 11:14

@Vermun při plánovaném císaři bych do celkovky nešla. rozhodně bych chtěla spinál, protože můžeš hned vidět miminko, dělat bonding, přikládat, víš přesně co se s dítětem děje apod. navíc já teda měla vždy po celkovce hrozný blití, takže bych se tomu snažila za každou cenu vyhnout

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí