Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Mám 4 týdny do porodu a miminko se rozhodlo přetočit zadečkem dolů. První porod krásný, bez problémů, dcerka měla 3840g. Je tedy dost pravděpodobná podobná a vyšší váha druhého miminka, kdy by porod KP nebyl možný. Chce se tedy zeptat, zda je v některé z porodnic v Ostravě možný porod císařem, aby u toho mohl být se mnou manžel?
Chtěli jsme zase rodit v Havířově, ale tam bohužel manžel nemůže, což je pro mě dost psychicky náročné. Kdyby měl porod skončit plánovaným císařem (za předpokladu tedy, že se porod nestihne rozjet sám dříve), jakou porodnici byste doporučily?
A jak dlouho se v dané porodnici zůstává po císaři?
Děkuji moc ![]()
@Maty1989 Ve FN to není problém. JInak se mnou na pokoji holka po císaři, 5 den šla dom.
Císař byl ve čtvrtek ráno a v pondělí ráno mě pustili, vše bylo ok. Od soboty jsem měla malou na pokoji u sebe. Ty první dva dny ne, to ji nosili jen na kojení, to jsem byla ráda, že jsem ráda. ![]()
FN Ostrava Poruba, není problém, měla jsem akutní císař a i v tu situaci tam manžel byl na sále se mnou, rodila jsem v utery odpoledne a v sobotu jsem byla na oběd doma ![]()
@Maty1989
Rodila jsem v roce 2005 na Fifejdech. Zvolila jsem epidurální anestézii, manžel byl se mnou po celu dobu zákroku. Jednu noc jsem byla na JIP, dcera ale měla problém, takže jsem ji nemohla mít u sebe - teď je to tam nově přestavěné, takže dneska už by mohla být se mnou. Na šestinedělí jsem si zaplatila nadstandard - bylo to fajn, sprcha, wc jen pro mě, lednice, televize a návštěvy i mimo návštěvní dobu (navíc byla epidemie chřipky a byl zákaz návštěv, za mnou ale manžel mohl). Pak jsem se přesunula na dětské za dcerou. U nás byl tedy problém jak s dcerou, tak se mnou (byla jsem v té době necelé 2 měsíce po operaci mozku, udělali mi větší jizvu, aby mi nehrnuli krev do hlavy, takže hojení bylo delší), dcera měla akutní novorozeneckou anémii, musela dostávat transfúze. Pustili nás 11. den, ale jak jsem uvedla, měli jsme problém. Jinak pouštějí na Fifejdech po SC 5. den, pokud je vše v pořádku.
Děkuji, proberu to kdyžtak s manželem ještě, aspoň dle fotek, na prohlídku asi nepojedeme
Budu věřit, že se nám mimi ještě otočí, ale radši se ptám předem, jak to kde vypadá, nerada bych byla někde, kde mi to nevyhovuje ![]()
Fifejdy, spokojenost. 5.den domu, ve vsem vysli vstric, dite prinesli (i odnesli
) na prani.
Pokud může být všude při císaři manžel na sále, tak bych asi volila podle toho, kde jsou nejlíp vybaveni v případě problémů- mně doktor ve Vítkovicích říkal, že když něco je s miminkem v nepořádku, stejně ho převáží do Poruby, kde mají novorozeneckou JIPku (jestli jsem to dobře pochopila..)
@Maty1989 Jo, pokud není mrně v pohodě, vždy ho transportují do FN. JInak počítej s tim, že ve Vítkovicích je celkem černo - zní to blbě, ale prostě s tim počítej. Mi stačilo ležet tam na dětském s klukem
Vítkovice nikdy víc.. v tomhle je FN dobrá, mimčo Ti odvezou max na jip, která je hned naproti sálům a je tam lepší hygiena atd - sprchy a wc na pokoji..
@martina.se píše:
@Maty1989 Jo, pokud není mrně v pohodě, vždy ho transportují do FN. JInak počítej s tim, že ve Vítkovicích je celkem černo - zní to blbě, ale prostě s tim počítej. Mi stačilo ležet tam na dětském s klukemVítkovice nikdy víc.. v tomhle je FN dobrá, mimčo Ti odvezou max na jip, která je hned naproti sálům a je tam lepší hygiena atd - sprchy a wc na pokoji..
Díky moc, jsem ráda za každé info, radu a pomoc ![]()
Dívala jsem se na seznam věcí do porodnice a skoro všude má mít maminka svoji košili, je to opravdu nutné? Já nic takového nemám, tak nevím, co bych si vzala, obyč tričko asi ne, co? ![]()
@Maty1989 píše:
Dívala jsem se na seznam věcí do porodnice a skoro všude má mít maminka svoji košili, je to opravdu nutné? Já nic takového nemám, tak nevím, co bych si vzala, obyč tričko asi ne, co?
ve FN máš na chodbě k dispozici košile v jakémkoliv množství. Svoji jsem vůbec neměla.
@martina.se píše:
ve FN máš na chodbě k dispozici košile v jakémkoliv množství. Svoji jsem vůbec neměla.
Super ![]()
@Maty1989 píše:
Díky moc, jsem ráda za každé info, radu a pomoc
jako Vítkovice nejsou špatný, ovšem všude okolo černo a všechny baby chodí rodit tam.. bohužel.. tomu odpovídají i pokoje - např návštěva početného příbuzenstva atd.. a blbý je, že si nadstandart prostě neobjednáš.. musíš doufat, že bude volno.