Pocity před indukovaným porodem

66
13.9.15 15:54

Pocity pred indukovanym porodem

Ahoj maminky, zitra nastupuju do porodnice a v utery rano mi maji vyvolat porod. Uz dnes mam zvlastni pocity a tak nejak je mi zvlastne z toho, ze to je vse tak naplanovane. Ani nevim jak sve pocity popsat, ale celkem me stve, ze mam nastup uz zitra rano a vyvolavat budou az v utery rano. Tak by me zajimalo jak tu noc z pondelka na utery zvladnu. V pondeli by mi meli zavest nejake tycinky na dozravani porodnich cest. Mate s tim nekdo zkusenost? Zajimalo by me jak jste se citili vy a zda zavedeni tycinek boli. Rozjedou se tim uz nejake bolesti? Doufam, ze usnu abych mela dostatek sily na porod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15404
13.9.15 15:59

@veronika.f teda ja prisla az rano a hned po vyplneni papiru se zacalo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
903
13.9.15 16:19

Ahoj, před 18ti měsíci jsem též podstoupila vyvolávaný porod - kvůli těhotenské cukrovce…přišla jsem v pátek v sedm ráno, natočili mi monitor, udělali sono, zavedli tabletu a „ubytovali“…o 16 hodin později jsem porodila… :-) já teda noc předtím nespala, též jsem byla z toho vyklepaná - bála jsem se jak to bude probíhat atd…každopádně když mi zaveli první tabletu tak se nic nedělo, o dalších 6 hodin tableta druhá a to se to pak rozjelo solidně :D v pět jsem měla silné kontrakce, co po minutě - nicméně jsem se dozvěděla, že to je vedlejší účinek té tablety…v devět mi dr nechtíc praskla vodu, a v 23:57 byl malej na světě :-) takže za mě vyvolávaný porod brnkačka, kéž by spousta jiných maminek měla taky tak rychlý porod, a kéž by i můj druhý porod byl takto rychlý :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6578
13.9.15 16:34

Já jsem nastupovala na vyvolávaný porod a hned ten den mi ho začali vyvolávat. V 9 hodin mi dr. zavedl tabletu, slabší bolesti začaly kolem 11 hodin a v cca 15:45 byl malý na světě. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66
13.9.15 16:34

Ja se vyvolani ani porodu vubec nebojim. Myslim, ze radsi myslet pozitivne…Zajimalo by me, ale co ty tycinky na to dozravani porodnich cest. Jak jsi na tom byla kdyz zacali vyvolavat. Ja byla v poradne naposledy v patek a to jsem byla jen na prst.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6578
13.9.15 16:40

@veronika.f Mě žádné tyčinky nedávali. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
13.9.15 16:46

Zažívala jsem to podobně před 4 lety. Též první dítě, porodní cesty nepřipravené (CS 4, hrdlo max. na špičku prstu, dítě vysoko), ale musel hned po termínu ven kvůli velikosti. Nastupovala jsem v úterý odpoledne s tím, že se budou nejdříve připravovat ty porodní cesty a samotný porod proběhne až ve středu. V pondělí jsme byli ještě s mužem naposledy na obědě a v úterý jsme se vydali do porodnice. Nabralo to tam poněkud jiný směr, než podle scénáře. :mrgreen:

Mě nezaváděli tedy tyčinky, ale tablety Prostinu. Je to podobné, to zavádění nebolí, vůbec nic jsem necítila. Před samotným zaváděním a hned při příjmu jsem tedy měla ještě zátěžový test, aby bylo vidět, jestli na to mimčo a děloha reaguje. A jak vůbec. Monitory v pořádku, takže potom se přistoupilo k tomu Prostinu. První jsem dostala v 18h. večer, za dvě hodiny jsem měla mít další monitor. Další tabletu jsem měla dostat na noc a poslední druhý den ráno. To by si i mě i převzali na sál. Jenže za hodinu od zavedení tablety přišly kontrakce jak blesk z čistého nebe a pěkně jedna za druhou. Na monitor jsem se hnala už v 19h. a nález zněl otevřeno na 2 cm a ze sálu už mě nepustili. Za půl hodiny byl nálezu tak pokročilý, že píchali vodu a ve 20h. jsem šla tlačit. Synátor se narodil ještě ten večer, ve 20:26. Tedy do 1,5 hodiny od první kontrakce a do tří hodin od zavedení té jediné tablety. Víc se nestihlo.

Určitě bych se především snažila být co nejvíce v klidu, psychika dělá u toho porodu hodně. Těšila se na mimčo, věřila si a zkrátka to brala jako fakt. Já se na ten porod hrozně těšila, měla jsem toho na konci plný zuby. Pravda, když srovnám s druhým porodem, který byl přirozený, tak to bylo nebe a dudy, ale nebylo to nic, co by se nedalo zvládnout. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
942
13.9.15 16:48

Nastoupila jsem v 7 ráno, dali mi tabletu a v 10:40 jsem měla odrozeno. Zavádění tablety nebolí :) A u druhé dcery jsem nastoupila den předen a porod se rozjel bez vyvolávání ve 4 ráno. Držím pěst.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
13.9.15 16:52

@lovesmile mne tez ne. V sedm tableta, v devet prvni bolesti, ve 12 jsem tlacila :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5950
13.9.15 16:57

Ty tyčinky ti zavedou dovnitř, ony jakoby nabobtnají a tím roztahují děložní hrdlo. Je to takový předstupeň indukce.

EDIT: Zavádění by bolet nemělo a je dost dobře možné, že se pak porod rozběhne sám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6650
13.9.15 17:02

Tyhle pocity moc dobře znám. Vyvolávaný porod mám za sebou nedávno (synkovi je 17 dní). Vyvolávali kvůli většímu váhovému odhadu.
Do porodnice jsem nastoupila v úterý ráno a dostala první tabletu pro přípravu porodních cest ( měla jsem dva dny po termínu kompletně uzavřený a jen mírně zkrácený čípek) ten den se nic nedělo, jen jsem byla naštvaná že tam musím trčet. Ve středu mi zavedli druhou tabletu už do lehce otevřeného čípku a asi po hodině mi začaly kontrakce ( jestli se tomu tak dá říkat - spíš nepřetržitý tlak v podbřišku) ve čtvrtek odpoledne jsem konečně porodila svého chlapečka. Nebyla to zrovna hitparáda ale přežít se to dalo. Jo a kluk měl bez 50g 4 kila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6578
13.9.15 17:04
@dani24687 píše:
@lovesmile mne tez ne. V sedm tableta, v devet prvni bolesti, ve 12 jsem tlacila :mrgreen:
:palec: :mavam:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4222
13.9.15 18:05

Mě vyvolávali porod taky kvůli těhu cukrovce. Také jsem byla den předem přijatá, ale protože mě chtěla odrodit konkrétní doktorka - ze známosti, tak zakázala doktorovi, aby do mě na noční kontrole šahal :lol: Druhý den jsem dostala v 8 hod. tabletu, kolem 13 hodin jsem měla slabé kontrakce, to jsem ještě byla vysmátá, dokonce řešili, že mi dají epidural. Pak mi něco dali v kapačce, po 16 hod, to pak už jsem měla kontrakce dost silný, ale asi jen čtvrt hodiny, to jsem se dost otevřela, takže už jen konstatovali, že epidurál se nestíhá a jde se rodit a za chvíli byla dcerka na světě. Doktorka i porodní asistentky chválily, že by chtěly takovýchto prvorodiček víc :lol: Bylo to 13. prosince, tak se i radovaly, že stihnou vánoční večírek :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66
13.9.15 18:36

Ja se teda take moc tesim!!! Porod mi vyvolavaji kvuly trombocytopenii. Ja furt verim, ze je maly jeste predbehne :-P Dnes jsem 39+0 a dnes v pet hodin rano jsem mela stahy pravidelne po peti minutach..trvalo to hodinu a pul a neprestavalo ani po teple koupeli. Kdyz jsem ale chtela vzbudit tatinka, ze jedemr najednou to preslo takze jsem byla nastvana :-D Drzte pesti aby si maly probojoval cesticku sam a nemuseli do me stourat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
13.9.15 20:05
@veronika.f píše:
Ahoj maminky, zitra nastupuju do porodnice a v utery rano mi maji vyvolat porod. Uz dnes mam zvlastni pocity a tak nejak je mi zvlastne z toho, ze to je vse tak naplanovane. Ani nevim jak sve pocity popsat, ale celkem me stve, ze mam nastup uz zitra rano a vyvolavat budou az v utery rano. Tak by me zajimalo jak tu noc z pondelka na utery zvladnu. V pondeli by mi meli zavest nejake tycinky na dozravani porodnich cest. Mate s tim nekdo zkusenost? Zajimalo by me jak jste se citili vy a zda zavedeni tycinek boli. Rozjedou se tim uz nejake bolesti? Doufam, ze usnu abych mela dostatek sily na porod.

nic nebolí. 7 ráno nástup, přijímací procedura, 12 h zavedení první tyčinky, od 15:00 bolesti co 3 minuty, ale pořád se nic nedělo, bolesti snesitelné, druhý den v 7 ráno totál vyčerpaná, bo jsem spala 2 minuty, minutu stah, pak konečně 3 cm, přijel chlap, 13:00 dán epi - už jsem fakt nemohla, chlap odjel, 13:30 narozen kluk - překotně.. Hele, pocity předem? Divný - prostě je to naplánovaný, nevíš co bude atd. Už jsem jednou rodila, pohodovka, tohle bylo naprd. Ale ten výsledek :srdce: neměnila bych to - mělo tak být, tak to beru. Většina vyvolaných porodů jsou strašné rychlovky - vidim u známých a kámošek - jen já si to nechala takhle hezky, to proto, že první porod totál pohodovka :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí