Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
@Valinka20 píše:
Mám práci, ale novou a proto mi nikdo nepůjčil.
Potřebuji 30 tisíc. Na to abych mohla doplatit dluh a zaplatít kaucí na byt, abych měla kde bydlet.
Tak nejprve doplať ten dluh, našetři si na kauci a pak se teprve stěhuj.
Nemůžeš mít všechno hned. Nikdo nemůže mít všechno hned.
@Valinka20 píše:
Potřebuji 30 tisíc. Na to abych mohla doplatit dluh a zaplatít kaucí na byt, abych měla kde bydlet.
Kurec tak jsi normální? Prvně zaplať dluh za televizi a pak si našporuj na kauci a né že si budeš zas půjčovat na kauci…tož si nechodila na základku? Tě neučili 1+1?
@Valinka20 píše:
bydlet nemusíš hned to počká když můžeš být u babičky, to chvíli vydržíš, najdi si ještě brigádu, nabídni hlídání, nákupy, roznos letáku hlavně si nepůjčuj kolik dlužíš za tv?
@Valinka20 byt počká!!! pár dní-týdnů to u babi vydržíš! a pár tisíc ti půjčí babička nebo někdo blízký pokud to je opravdu tak, jak říkáš… co rodiče, sourozenci… nebo na tu televizi tam zavolej a domluv se že pošleš teď tolik a tolik a pak zas něco… a 30tis vám podle mě půjčí v pohodě, není to hypotéka na 3 miliony! ![]()
@Valinka20 píše:
Kdybych měla jinou možnost tak ji využijí. S ex jsem odjela v lednu Zajeho rodinou na Ukrajinu. Jenže už mě nechtěli pustít zprávy. 3mesice jsem tam uvízla. Přišla o práci a naběhl mi dluh na televizi co jsem měla na splátky. K tomu navíc mě ex vyhodil z bytu protože si našel jinou a v bance mi nepůjčil. Nemám kde bydlet a u babičky na gauči spát celý život nemůžu.
Ale můžeš tam spát dokud si na tu kauci nenasetris. Neber si půjčku, ohledně té bývalé půjčky s nima hlavně komunikuj a zkus se domluvit, budou radši za nějaké splátky než žádné. Takhle se akorát řítíš ještě do většího průšvihu.
@pikola píše:
Ale můžeš tam spát dokud si na tu kauci nenasetris. Neber si půjčku, ohledně té bývalé půjčky s nima hlavně komunikuj a zkus se domluvit, budou radši za nějaké splátky než žádné. Takhle se akorát řítíš ještě do většího průšvihu.
To zakladatelku nezajímá, chce bydlet hned a chce si hned půjčit.
Achjo chytré ženské co se nudí tak píšou co? Je mi 20 a jsem na vysoké. Mám novou práci jako asistentka vedoucího kvality. Studuji a makám. Babička bydlí 7 km od města na samotě každý den musím chodít 7 km tam a zpět. Přijdu a jsem tak mrtvá že se už nemohu ani učít (na kole jezdit bohužel nemůžu). A ano vzala jsem si televizí za 18 tisíc. S že se splatit do půl roku bez navýšení. Já chtěla jestli někdo nemá číslo na Lichváře a ne vaše stupidní názory ????????????
No a kde teda je ta televize? Tři měsíce neplatis a máš ji na půl roku, tak ji prodej, ne? Právě že jsi mladá ti radíme, nepodelej si život.
@Valinka20 píše:
Achjo chytré ženské co se nudí tak píšou co? Je mi 20 a jsem na vysoké. Mám novou práci jako asistentka vedoucího kvality. Studuji a makám. Babička bydlí 7 km od města na samotě každý den musím chodít 7 km tam a zpět. Přijdu a jsem tak mrtvá že se už nemohu ani učít (na kole jezdit bohužel nemůžu). A ano vzala jsem si televizí za 18 tisíc. S že se splatit do půl roku bez navýšení. Já chtěla jestli někdo nemá číslo na Lichváře a ne vaše stupidní názory ????????????
Promiň, ale jestli studuješ VŠ, měla bys mít alespoň trochu rozumu. A nebo být alespoň schopná otevřít leták Kauflandu, tam najdeš čísel, že si budeš moct i vybrat.
Možná by stál za zvážení i podnájem s jinými studenty a nebo kolej?
Máš to nějaké divoké, zakladatelko… Televizi prodej a doplať splátky. Zatni zuby a u babičky vydrž, šetři a pak se stěhuj. Když jsi na VŠ, kolej bys nedostala? Je o dost levnější, než byt.
@Valinka20 stupidni ses ty kdyz to chces takhle resit, tady ti vsechny radi dobre, docela se divim ze s timto uvazovanim studujes VS, no ale ekonomicka to urcite nebude ![]()
Televizi na splatky za 18 litru?
Tak kdyz nemam na tak strasne „potrebnou“ vec, jako je televize, ale proste ji mit musim, tak si snad koupim aspon nejakou levnou, ne? Ja jsem kdysi pred 10 lety mela samsung velkou za 5 litru.
Tady je kazda rada draha
![]()
@Agneth píše:
Promiň, ale jestli studuješ VŠ, měla bys mít alespoň trochu rozumu. A nebo být alespoň schopná otevřít leták Kauflandu, tam najdeš čísel, že si budeš moct i vybrat.Možná by stál za zvážení i podnájem s jinými studenty a nebo kolej?
Na koleji? Simte, by se ji tam nevesla ta telka ![]()
@Valinka20 píše:
Nelži nám tady. Jestliže děláš VŠ, tak musíš mít IQ vyšší než je dneska venkovní teplota a tudíž ti musí být jasné, že půjčka od lichváře je blbost. To co ti tu radí všichni je prostě pravda. Kvůli 30 litrům jsi ochotná skončit úplně na dně? jsi hloupá? zavolej kvůli tomu dluhu a domluv se na tom splácené. Pak si sprav kolo - třeba vypůjč, a můžeš klidně dojíždět na kole. nevymýšlej si tu něco o samotě 7km. A i kdyby to pravda byla, tak máš aspon zdravý pohyb. Ale shánět telefon na lichváře? No to je nápad, skutečně hodný vysokoškolačky. Nás tu nelakuj a přiznej se, kolik ve skutečnosti dlužíš a bude.
@Gorlami my máme 15let starou tv a funguje stejně jako ta za 18litrů ![]()