Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj všechny čtenářky
Měla bych dotaz ohledně parcelního čísla v katastru nemovitostí…je možné, aby měly dvě úplně odlišné parcely v tom samém katastrálním území stejné číslo? Teď nám bylo přiděleno na naši novou parcelu a když jsem tu naši parcelu hledala v našem katastrálním území ( ještě teda není zadaná v katastru, proto jsem se tam dívala, abych si to zkontrolovala; je to v řízení a já čekám, až nám obec jednu velikou parcelu na katastru rozdělí ) a zjistila jsem, že naše číslo má jiná parcela ![]()
@Libza Ano, je to možné, pokud má katastr tzv. dvouřadé číslování, kdy jsou samostatně číslované stavební parcely a samostatně pozemkové, pak se každé číslo může vyskytovat 2×.
@Libza
určitě bych se poptala na tom katastru.. protože i když by to bylo to dvouřadé číslování, tak nikde není napsané, že pozemková parcela nemůže být jednou stavební..
My máme číslo 46/2 a je to stavabní parcela a ta druhá je zemědělská usedlost…
@Lejaa píše:
@Libza
určitě bych se poptala na tom katastru.. protože i když by to bylo to dvouřadé číslování, tak nikde není napsané, že pozemková parcela nemůže být jednou stavební..
No, tak pokud by se z ní jednou stala stavební, tak by dostala nové číslo…
@Libza píše:
My máme číslo 46/2 a je to stavabní parcela a ta druhá je zemědělská usedlost…
Spíš nějaká zahrada nebo louka u zemědělské usedlosti, ne? Jinak pokud pošleš do SZ katastr, tak se kouknu, je to můj obor.