Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Netuším jak draze to vyjde přes firmu, nám to dělali známý… ale nejradžší byl odvoz toho netříděného odpadu, to byla fakt pálka
najdi si u vás v kraji kolik chtějí za netříděný odpad za 1t plus k tomu přípočítej na stránkách cen dopravce kolik chce za km, či jestli si počítá na autě hodinovky…
Tohle se totiž hodně lišší
S demolicí neporadím, ale v mobilheimu bydlí celoročně kolegyně s manželem. Děti už mají velké, tak jim přenechali barák ve městě a do chatové oblasti si pořídili mobílek. Dost si ho teda předělali- je podezděný, nějak ho dozateplili a připojili ho k vodě, odpadu… Největší problém prý měli s vyřízením povolení pro čističku. Jo a každoroční problém je zima a sníh- chatovou oblast nikdo neprotahuje. ![]()
Jinak jsou spokojení, náklady na bydlení mají minimální a teplo jim je i v zimě. ![]()
@werunkaw123 takže asi nejlépe se přímo zeptat té firmy, no já chtěla slyšet že to bude tak 50 tisíc
jinak se mi uplně nabourává rozpočet a plán ![]()
@Hanulínek no já mám stavební parcelu, chalupa je vedená jako barák, má i číslo popisné. Kanalizace ve vesnici není, lidi to tam řeší septikama, to bylo i v plánu. Voda i elektřina tam je.
Co se týče sněhu, tak to je v klidu, je to vesnice, takže to se protahuje. Mě šlo spíš o to, abych tam nechcípla zimou ![]()
Já bych tam bydlela s dětma, dva kousky
a asi bych to řešila dvěma domy, jeden velký a druhý menší, mám představu dát je do L, a okolo to obložit a udělat přes to střechu
jsem prostě plánovač jak stehno ![]()
Co se týče nákladů na bydlení, tak počítám že 5000 by mohlo stačit, voda je ve vesnici levná, ne jak u nás ve městě. A elektřina tak to myslím že 4000 i s topením ![]()
Myslím si, že se vším všudy bych se mohla vejít do půl milionu
prostě nechci si brát hypo jako kráva na 30 let abych v 70 měla splacený barák ![]()
Jiřina
@Anonymní píše:
@werunkaw123 takže asi nejlépe se přímo zeptat té firmy, no já chtěla slyšet že to bude tak 50 tisícjinak se mi uplně nabourává rozpočet a plán
Zapojte ruce, někoho s traktorem a máte to skoro zadarmo a zaplatíte jen sběr odpadu ![]()
Na demolici musíte mít demoliční výměr, čili se obraťte na stavební úřad. A modlete se, aby chalupa nebyla památkově chráněná…
Pak doporučuji odbornou firmu, protože ta vám musí zajisit, že sutiny budou uloženy na správnou skládku. To musíte pak předložit na úřadě, že jste neznečistili životní prostředí. Hlavně nedělejte žádnou hurá akci, jinak budete mít problémy s úřady.
Jo, kdyby vás to vyšlo na 50 tisíc, tak to je za hubičku. Firma to nemůže vyvést jen tak na nejbližší skládku, počítá si každý kilometr, teď práci nějakého nakladače, ten se tam musí dopravit…atd. atd…
@werunkaw123 píše:
Tak o 50tis si nech leda zdát
@RadkaCh nj, to jsem nechtěla, jsem chtěla být vedoucí stavby, ne dělňas
muž teda říkal že střechu a krovy zlikvidují s kámošem, jenže já mám strach že to bude trvat roky, století ![]()
Já chci v roce 2014 nejdýl na podzim bydlet ![]()
Jiřina
@Anonymní píše:@RadkaCh nj, to jsem nechtěla, jsem chtěla být vedoucí stavby, ne dělňas
Jiřina![]()
muž teda říkal že střechu a krovy zlikvidují s kámošem, jenže já mám strach že to bude trvat roky, století
Já chci v roce 2014 nejdýl na podzim bydlet
Ono to jaksi nejde dohromady nehnout rukama, ale chtít to nejlíp zadarmo. Kdyby to tak šlo, tak bychom si všichni bydleli jak na zámcích. Nevím teda, proč o svém muži takhle mluvíš, ale mně by se to teda nelíbilo. Věř mi, že něco zbořit je strašně jednoduchý a rychlý.
A funkci „stavbyvedoucího“ nech radši na mužských hlavách, pokud nejsi vzdělaná v oboru.
@RadkaCh píše:
Ono to jaksi nejde dohromady nehnout rukama, ale chtít to nejlíp zadarmo. Kdyby to tak šlo, tak bychom si všichni bydleli jak na zámcích. Nevím teda, proč o svém muži takhle mluvíš, ale mně by se to teda nelíbilo. Věř mi, že něco zbořit je strašně jednoduchý a rychlý.
A funkci „stavbyvedoucího“ nech radši na mužských hlavách, pokud nejsi vzdělaná v oboru.
prosimtě, nejsem líná, nebojím se ani lopaty ani krumpáče(dokonce s tím i pracuji)
to s tím vedoucím stavby byl vtip
o svém muži nemyslím že mluvím zle, mám muže ráda a vážím si ho, roky, staletí byl opět vtip
mám hodného muže a vážím si ho. Jako on si ze mě dělá legraci v kuchyni(a tam jsem vedoucí já), tak já takhle. A nikde nepíšu že chci něco zadarmo nebo bez práce. Nebuď tak vážná
![]()
Jiřina
Ahoj, u nás ve vsi umřel pán a zůstala po něm ruina ale opravdu. Dědici s tím nechtěli nic dělat a tak barák za 50000 prodali. Koupila ho paní, kterí myslela že bude mít levnou stavební parcelu. Barák byl z pískovce a tak stačilo pár dešťů a půlka ruiny spadla. Jelikož to bylo vedle silnice tak byla paní nařízena demolice. Paní nechala barák strhnout a materiál tam leží na hromadě už dva roky, jelikož nemá půl milionu na odklizení. Tolik jí bylo vyměřeno za odvoz a likvidaci. Argumentuje nyní tím že je to na jejím pozemku a tak tam prý může mít co chce.
Taky si myslím, že 50 000,– je jaksi částka trošku mimo. Chlap má stavební firmu, ale nedokáže to taky odhadnout. Říká, že se to musí vidět atd.
A hlavně jen zaplatit auta, skládky - to by mohlo být těch 50 000,– ![]()
@mamina44 píše:
Ahoj, u nás ve vsi umřel pán a zůstala po něm ruina ale opravdu. Dědici s tím nechtěli nic dělat a tak barák za 50000 prodali. Koupila ho paní, kterí myslela že bude mít levnou stavební parcelu. Barák byl z pískovce a tak stačilo pár dešťů a půlka ruiny spadla. Jelikož to bylo vedle silnice tak byla paní nařízena demolice. Paní nechala barák strhnout a materiál tam leží na hromadě už dva roky, jelikož nemá půl milionu na odklizení. Tolik jí bylo vyměřeno za odvoz a likvidaci. Argumentuje nyní tím že je to na jejím pozemku a tak tam prý může mít co chce.
No, nebo spíš asi tak.
![]()
@mamina44 Tak to je šílený
v takovým případě bych do toho teda nešla, chudák paní.
@lovesmile děkuji, já nevím proč mě napadlo těch 50 tisíc, asi že z větší částky už mi je nevolno ![]()
Já si obepíšu firmy v okolí, pošlu fotky, rozměry
pak si vezmu monterky a půjdem na to ![]()
Jsem v těch cenách nějak zastydlá ![]()
Jiřina
Krásnou sobotu přeji
Chtěla jsem se zeptat jestli někdo z Vás nebo ze známých/příbuzných nechával likvidovat firmou starý barák. Mám poloroubenou chalupu, předělávat se podle původního plánu nebude. Za prvé je to zdlouhavé, za druhé drahé a za třetí by to na bydlení bylo stejně malé
že to zbouráme, muž to ještě neví, teda ví, naznačeno mu to bylo
ale asi mě stejně nevnímal tak jak by měl
Je to hodný člověk, ale brzda
takže já to naplánuju aby viděl že na tom nic není 

Takže jsem vymyslela
Samozřejmě že přesnou částku mi řekne firma, až to uvidí, ale přece jen bych chtěla vědět nějaké částky
Tak bych prosila pokud máte někdo nějakou zkušenost, chalupa je bez betonových podlah, jen v jedné místnosti je beton(nový) jinak hlína. Zajímá mě i cena i s odvozem. Pracovníci přijedou, zbourají a vše odvezou.
Další věc co by mě zajímala
znáte někoho kdo bydlí celoročně v mobilheimu? Myslím opravdu celoročně. Mluvím o kvalitním mobilheimu ne karavanu nebo rekreačním, letním mobilheimu.
Omluvte anonym, ale muž když něco hledá na netu, tak se většinou hned na první stránce objeví emimino
a ví jaký tu mám nick, tak aby se třeba nevylekal a nezdrhnul

Děkuji za případné odpovědi
Jiřina