Samonosné schodiště

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1165
16.11.13 21:06

Samonosné schodiště

Ahoj Maminky, máme do patra RD staré hodně prudké schodiště. Hrozně vrže a vůbec se mi nelíbí, takže jsme rozhodnutí udělat nové. Ale nevím zda dřevěné, kovové či kombinace… dřevěné prý bude zase vrzat??
Mám nějakou takovou představu jako je na obrázku, máte někdo takové a jak jste spokojení?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1380
16.11.13 21:16

Ahoj, my máme, ale skutečně samonosné (ten prostřední sloup se nedotýká země) Spokojenost veliká. Nikde nic nevrže. To je ale taky hodně o kvalitě dřeva a podmínkách cv domě. V ideálním případě je potřeba stálá teplota a stálá rozumná vlhkost - oboje my máme

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9226
16.11.13 21:19

Máme dvě samonosny a bez problému. Oboje je buk s chromem a naprosto úžasný;) nebala bych se

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20155
16.11.13 21:38
@Kacenka1987 píše:
Ahoj Maminky, máme do patra RD staré hodně prudké schodiště. Hrozně vrže a vůbec se mi nelíbí, takže jsme rozhodnutí udělat nové. Ale nevím zda dřevěné, kovové či kombinace… dřevěné prý bude zase vrzat??
Mám nějakou takovou představu jako je na obrázku, máte někdo takové a jak jste spokojení?

Vrzat nebude, pokud se kvalitně namontuje - ale to umí málokdo. Když dřevo, tak radši dýhu než masiv, ta vrzat nebude, ovšem ta musí být už v kombinaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5429
16.11.13 21:47

Také bych se toho nebála, vrzat by nemělo, není to však jen o montáži (manžel je truhlář a schodiště společně s kolegou vyrábí a sami taky jedno samonosné máme).Materiál by měl být správně vysušen, kvalitní a v domě zhruba stále stejná vlhkost, (už zde bylo zmíněno), to neplatí jen pro schodiště, ale všechny výrobky ze dřeva např. i podlahy nebo dveře. Také by mělo být samozřejmě správně udělané a namontované.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.6.18 21:51

Ahojte, my jsme měli také velmi podobné dřevěné schodiště a vrzalo hrozně, ono dřevěné schodiště musí být buďto hrozně moc kvalitní, nebo se s tím vrzáním prostě musíte smířit. My jsme zvolili ještě úplně jinou variantu a to schodiště s kovovou konstrukcí a jsme moc spojeni, navíc vypadá mnohem elegantněji: https://moduloveschody.cz/…xi-corner-1/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí