Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
prosím Vás kdy by se mělo začít s čištěním přirození u chlapečka v porodnici nám nic neřekli a aby nebylo třeba pozdě a nedošlo k odtrhávání,jak jsem někde slyšeka.
U chlapečků se s pindíkem nic nedělá, omývá se jen přirození po povrchu - hlavně se nestahuje! To se začíná zkoušet v roce nebo roce a půl, teď už nevím, ale začíná se jen pomaloučku po koupání ve vodě. Na to tě pak upozorní v poradně.
Nám zase říkali přetahovat hned od prvního přebalování.
To si člověk nevybere. Každý říká něco jiného. Asi záleží na mamince a ne na tom co řeknou doktoři. A když se kajda dostane pod kůžičku na pinďovi, stejně se to musí stáhnout, aby se to očistilo. Takže tak nějak. Já jsem pro přetahování hned od plínek, ale ne tak, aby to bolelo. Jen kam to jde dobrovolně samo.
Radka
v porodnici nam radili pouze omyt, pediatricka pak radila malinko stahnout kuzicku (ale tak aby to nebolelo) a vymyt pripadne necistoty, co tam jsou.
Jinak nejak aktivne nepretahovat, to se bude delat az v budoucnu. Ale musim rict, ze nas Matysek to ma krasne uvolnene sam od sebe, takze nejsme typicky pripad.
my jenom myli na povrchu a Honzíkovi se předkožka krásně uvolnila sama. S Tomem to bude asi horší, ale do tří let máme zakázáno na pimpulu sahat. Prý to potom bohatě stačí. Ale co doktor to názor..