Horečka u miminka 38,5

28.12.08 15:06

horečka u miminka-co dělat?

ahoj maminy, mám prosbu: můj 4,5 měsíční Tomíček dnes dostal horečku - dopoledne měl 38,5 ´C (na teploměru bylo 39´C rovných), nemá jinak žádné jiné příznaky, jen ta horečka, je pomalý a pořád spinká. Co byste dělaly?

• já mu dala paralen čípky (nic jiného tu nemám - na radu mé Dr-ty sirupy jako Nurofen nedoporučuje), taxem mu jeden dala, ale do 10minut se zkakal, tak nevím esli to stihlo zapůsobit.
  • já jen kojím, ale dnes sem udělala vyjímku a rozdělala mu dětský heřmánkový granulovaný čajík-ten mu dávám v pauzách, když je vzhůru(po lžičce).
  • jako alternativní léčbu mám tip, potřít dlaně a plosky nohou citrónem. Máte jinou radu???děkuju moc.
    pa Lenka
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6149
28.12.08 15:55

Na:,–(it mokré - ne studené, ponožtičky, postupně jak schnou, tak odvádějí teplo, vykoupat ve vlažné vodě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2318
28.12.08 16:57

Ahoj,

pokud má teplý končetiny, můžeš natáhnout ponožky vymáchaný v octové vlažné vodě, pokud má ale nožičky a ručky studený, nedávej mu to a ještě počkej, teplotka poleze nahoru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18651
28.12.08 17:28

a nerostou vám zoubky? Třeba budeš mít na šaty tak hledej :) Jinak ten čípek bych mu dala za 4hodinky znovu a uvidíš že bude líp.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11824
28.12.08 18:56

Doporučuju zchladit vodou - dát do vaničky vodu o teplotě 38,5 st., malého tam položit a chvíli ho tam nechat. Jak voda postupně chladne, ochlazuje i tělíčko. Je to mnohem jemnější způsob než ho celého zabalit do studeného prostěradla.
Jenom pozor na ty studené nohy a ruce, jak už tu někdo psal, v tom případě se mimčo ochlazovat nemá.

Koukám, že teď už jsou to čtyři hodiny, co jsi sem psala, takže už klidně další čípek dej. Pokud by šel čípek znovu hned ven, zkus zavolat na pohotovost, tam by ti měli poradit, za jak dlouho můžeš dát další (ani nemusíš volat na vaši nejbližší pohotovost, klidně na kteroukoliv, já s tím mám dobrou zkušenost, vždy mi ochotně poradili).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
28.12.08 20:37

nedavej caj a normalne zas poradne koj,nejvic protilatek proti pripadne nemoci je v materskem mleku,a navic se i mleko rychle prizpusobuje potrebam ditete,takze bude reagovat i na horecku..a jestli je o od zoubku tak panadol pomuze:)

• Citovat
  • Upravit
28.12.08 23:02

děkuju vám moc za vaše rady a názory, jste zlatíčka. díky papa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11824
28.12.08 23:09

Ještě jedna rada do budoucna - kup si do zásoby ještě Nurofen čípky, pokud na radu doktorky nechceš dávat sirup. Když někdy teplota nepůjde dolů, nebo se bude rychle vracet, tak Paralen a Nurofen obsahují jinou účinnou látku a můžou se dávat na střídačku v kratších intervalech, než každý zvlášť. Tj. pokud můžeš dát další Paralen až po 6 hodinách, můžeš dát po 3 hodinách Nurofen. (Snad to není moc zmatené :) )

No a nejlíp, kdybys už tyhle rady nepotřebovala a Tomík byl v pořádku! :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2318
29.12.08 12:19

Titty: nám i v nemocnici říkali, že se můžou léky střídat až po 4 hodinách. Spíš je někdy problém, že teplota ani po antipyretiku neklesá, protože dávkování na krabičce je podhodnocený. Volala jsem loni na pohotovost a tam mi přímo říkali jejich údaje kolik ml na kolik kg tělesné váhy a teprve pak teplota klesala (měli jsme 40,3). Jinak pokud jde o tišení bolesti, je nejlepší Brufen.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11824
29.12.08 14:51

Omlouvám se za dezinformaci, Lasicka má pravdu - interval má být aspoň 4 hodiny. (Ale pořád je to lepší, než těch 6 :wink: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
domfik
31.12.11 06:16

horecka

ahojte maminy chci se zeptat muj syn ma 3 mesice a ma horecku 39 dala jsem mu cipek Panadol.Muzete mi poradit co mam jeste udelat pro to aby se mu snizila horecka?? Znami mi poradili ze ho mam zabalit do ledoveho rucniku,udelat mu jakoby takovy zabal.Dekuji za odpoved

• Citovat
  • Upravit
17629
31.12.11 08:35

čtu z chytré knížky - když do 30min od podání antipyretika neklesne teplota, začneme se zábaly nebo vlažnou sprchou. Postup při zábalu - plenku namočíme ve vlažné vodě a ovineme dítěti hrudník od podpaží po dolní okraj žeber - neochlazujeme bříško, nohy a ruce - při ochlazování rukou a nohou bychom mohli vyvolat periferní šok - často stejně bývají při teplotě chladné. Zábaly vyměnit po cca 5minutách. Dítě v zábalu již nepřikrýváme, aby se nezapařilo a horečka nestoupla. I po vyjmutí ze zábalu pochovejte dítě jen v plenkách pár minut než ho uložíte - teplota klesá odpařováním a sáláním. Po 10-15min kontrolujeme teplotu. Se zábaly příp. sprchou končíme po poklesu na 38,5.
U sprchy nenecháme dítě sedět ve vodě, aby mu nenastydly močové cesty. Teplotu snižujeme postupně, ne prudce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
1.1.12 11:11

dekuji moc teplota nakonec klesla sama podala jsem synovi caj a zabalila ho aby byl v tepla ale moc dekuji aspon budu vedet pro priste

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
898
1.1.12 21:08
Domfik píše:
dekuji moc teplota nakonec klesla sama podala jsem synovi caj a zabalila ho aby byl v tepla ale moc dekuji aspon budu vedet pro priste

Dite s teplotou nebal, naopak uber vrstvu obleceni. U deti to funguje jinak nez u dospelych - dospelak s teplotou/horeckou se zabali do perin, vypoti se a je po teplote.
Male dite s teplotou/horeckou naopak oblikni min a prikrej tenci dekou nez obvykle. Pokud ho moc nabalis, teplota mu naopak stoupne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
2.1.12 05:26

takl ja sm ho mela zabaleneho protoze sem nevedela teda ale horecku potom uz nemel

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí