Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zdravím maminky, trochu se stydím, ale jsem nachcipana a nechci to vyhledávat na netu. U dr jsme byli, ale moc mi neřekla. Mám dvě děti, dva roky a 7 mesicu. Oba jsou nemocní. Poprvé v životě zažívám teplotu u dítěte… Nevím, co mám dělat
starší je v pohodě, spi. Najedla se, napila, ma jen 37,5. Ale synovi to roste, měl 37,9. Dala jsem nurofen sirup dle návodu. Spi, kojil se. Teď po půl hodině ma 38,1. Nevím, jestli ma být zákryty a potit se, jak dospělý nebo ma být jako normálně.. rostou mu zuby a oba mají rýmu. Trapas, já vím, ale nějak jsem narazila… Děkuji za rady.
Rozhodně nezakrývat, tím se bude ještě víc zahřívat, já sundávám dětem při teplotě i ponožky, zakrývám jen lehkou dekou nebo do půl těla, úplně nezakryté být nechtějí. Jak to vyskočí nad 38st., dávám léky (Panadol, Nuforen sirup). Jinak hodně pít, toť asi vše.
Moje holky mají i u běžné neškodné virózy horečky ke čtyřicítkám, takže už jsem vytrénovaná to nehrotit a nestresovat. Ať je líp
.
@MarieOVMUC
Pokud je die v pohode, tak do 38 nedavej nic, jen treba na noc, at se vyspi.
Maleho premer za dalsi pulhodku, uvidis, jinak mu ted nic nedavej. Pokud bys stridala paralen a nurofen, mej odstup idealne aspon 2 hod.
Nech ho spat pod tenkou deckou, spis zkontroluj, jestli neni pri poklesu teploty propoceny.
Neboj. Mojo melo tyden 40, bez priznaku, to teprve bylo vyzivne ![]()
Pokud to nejde přes 38, tak je to dobrý. Je to měřený v zadečku?
Není zakryty ma tričko s dlouhým a body s dlouhým a puldupacky. Strašně se potí, budí se a chce prso a hned zas usne. Nevadí, když bude mít jen mlíko? Nemuzu ho krmit ve spánku:-) njn, nezažila jsem nemocné miminko, no. Sundam mu triko, prevlecu do suchého a nechám spát. Až mu klesne teplota, mužů ho dat do auta a jet do lékárny? Nebo raději ne? Manžel přijde až v sedm z práce. Dr nám napsala pamykon a já mám pocit že taky každou chvíli umřu… Teplotu nemám, naštěstí.. nevím, co bych si měla vzít při kojení… ale nos už to vzdal a boli me každý nádech pusou, mám nosohltan v jednom ohni… A pak, že nemocní chlapi jsou bozatka ![]()
já tu trepu dobrou paniku.
Děti bych netahala, ale pokud není jiná možnost… Do nosu tobě Pinosol, jinak nevím. Paralen asi můžeš
Holky prosím o radu. Malý 9 měsíců naměřila jsem mu teplotu 38,9. Dala jsem Nurofen sirup a zábal, hned po položení do postýlky usnul. A teďka mám ho budit za půl hodiny na sundání zábalu a přeměření nebo nechat spát? A co když bude teplota vyšší jet na pohotovost? Děkuji moc, je to moje první a mám o něj strach.
Jo ještě - ručičky a nožičky má studené a zrychleně dýchá i srdíčko mu bije rychleji. Jinak není nijak nemocný, horečka se objevila z ničeho nic.
@Lucie008 píše:
Jo ještě - ručičky a nožičky má studené a zrychleně dýchá i srdíčko mu bije rychleji. Jinak není nijak nemocný, horečka se objevila z ničeho nic.
Pokud má ručičky a nožičky studené tak zábal rozhodně nedělat!!!
Jestli má studené ruce a nohy, tak teplota ještě stoupá a ten zábal z něj běž sundat. Dala jsi Nurofen, máš v zásobě ještě nějaký Panadol nebo Paralen? Ten se může s Nurofenem střídat častěji, než samotný Nurofen. Ta teplota je měřená kde? Jestli v zadečku, odečítala jsi?
@Lucie008 Luci a to je s odečtem nebo bez odečtu? Ve tvé situaci bych budila, třeba za hoďku, kdyby horečka stoupala, zavolala bych si pro radu na pohotovost. Můžeš dát čípky paralen, myslím po čtyřech hodinách? Ale to si nejsem jistá, já sama bych si zavolala pro radu na tu pohotovost.
Je to s odečtem. Vzbudil se sám, nakrmili jsme, sundala jsem zábal, ručičky teplé, nožičky studené a měřila jsem teplota 38,2 (po odečtu). Dala jsem ho zase spinkat.
Mám jenom ten Nurofen, mám poslat manžela ještě pro Panadol?
Ahojky chtela sem se zeptat mam 10 ti mesicni holcicku a od pondeli nas trapi horecky nejsou sice moc vysoke, ale sou. Mala mela ucpany nosanek, na ktery pouzivame kapky. Cely den je vse v pohode jen vecer se vzdy vrati teploty nurofen vubec nezabira nemate nekdo nakou radu co s horeckou v tomto pripade delat?