Železo a bolesti břicha, co dál?

629
21.12.08 18:59

Železo a bolesti břicha, co dál?

tak nám ty vánoce fakt začínají. Dcerka 5 před týdnem dobrala antibiotika, teď i po dobrání stále kašle a v krvi jí vyšlo málo železa.
Bere železo dva dny maltofer kapky a dnes v noci začala brečet že ji moc bolí břicho, chvíli klid pak zase a to pokračovalo do rána. Pak jsem jeli na pohotovost a už v autě říkala že to přešlo. Doktor prohmatal říkal že břicho je klidné a měkké takže jsme jeli domů s tím že prostě nic . že to může bolet z toho železa a má držet dietu. Te'd jsme doma a břicho ji nebolí.. Ale je fakt že i špatně kaká 4 dny několik bobků akorát protože málo po nemoci jí a nevím jestli takto může fungovat i to železo a bolet břicho.
Máte někdo zkušenosti s bolením břicha které prostě přišlo, pak odešlo atd?

A co mohu udělat když ji už bříško nebolí jen trošku občas řekne a jíst také chce. mám koupit nějaké probiotika nebo co?
A co to železo dávat nedávat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8297
21.12.08 19:13

Po železu bývá zácpa.

Co třeba nějaké aktimely, aby se jí obnovila střevní mikroflora po ATB a trochu jí to pomohlo s kakáním?

Jinak hodně pít a měkké nenadýmavé ovoce by to taky měli trochu pošťouchnout. S železem bych nepřestávala, mohla by být anemická a celkově víc náchylná k oslabení a nemocem. co třeba snížit trochu dávku toho železa a doplnit stravou bohatou na železo?

Ale nevím, v čem železo je, s tím špenátem to prý byla chyba v deetinné čárce, tudíž je ho tam mnohem míň, než se říká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1615
21.12.08 21:17

Ahoj,

nám doporučila známá(dělá celostní medicínu) a to i během podávání ATB Lepicol, je to vláknina, dělá se ve třech variantách, světlemodrá je pro děti, dávala jsem půl kávové lžičky na den. Smíchala jsem to s nějakým džusem nebo Kubíkem, ať to malému chutná.

Železo podle mě tuží stolici, takže pokud má po ATB, chvíli bych počkala.
Jinak železo je hodně v červeném mase.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
253
22.12.08 01:16

Ahoj,
po železu jako je aktiferrin, maltofer atd… fakt bývá zácpa. Právě to zažívám na vlastní kůži. Jsem těhotná a mírně anemická, takže mi doktorka napsala aktiferrin. Jím ho teprve asi pátý den a už dva dny se tu kroutím a uvažuju že ho vy:,–(ím.
Od kamárádky čtyřletý syn byl hodně anemický a ona mu koupila ve zdravé výživě zelenou řasu. Myslím že to byla Chlorella japonica nebo tak nějak. Dá se to koupit i v lékárně a tam Ti možná poradí i líp než ve zdravé výživě. Je toho prý víc druhů. Prý to pozitivně působí i na střevní mikrofloru. Říkala že se jí zdálo že i líp jedl. Sama uvažuju o tom, že si pro něco takového zítra skočím, protože ta zácpa je fakt nepříjemná.
Jinak aby se železo vstřebávalo je potřeba taky dost vitamínu C. Zdroje asi znáš, listová zelenina, červený maso, luštěniny, ale i třeba vaječný žloutek. Problém je v tom, že železo se právě těžko vstřebává.
Ať je malé brzo líp. M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
253
22.12.08 01:18

Jo zapoměla jsem dodat, že tomu malému to zabralo a po kontrole měl krevní obraz OK. Ale nevím jak dlouho to bral.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1753
22.12.08 13:09

Namiesto lekárom doporučeného železa si kúpiť prírodný prípravok FERINUM. Moc doporučujem, zaberá a zácpu neskôsobuje, mám s braním železa skutočne veľmi bohaté skúsenosti.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1753
22.12.08 13:12

A z probiotík (na podporu črevnej flory, stolice) jedine LACTOBACYLI SUISSE. Tiež mám mnohoročné a bohaté skúsenosti :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1753
22.12.08 13:17

ale nie som zástupcom farmaceutickej spoločnosti, len trpím na chronické ochorenie tlustého střeva kde sú zlý KO (neraz i nulové železo) a zácpy bežným sprievodným javom :wink: :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
629
22.12.08 13:57

velmi Vám děkuji za rady, jste hodná

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie