nechce se mi vykakat

Anonymni
21.12.08 14:34

nechce se mi vykakat

Ahojky, moje 3 letá dcerka mi odmítá od minulé neděle kakat. KAkala v neděli s pláčem ( měla teda dost tuhý bobek), pak nic až do čtvrtku, to mi doktorka poradila, ať jí dám čípek, to se po 10 min. vykakala, čípek teda taky, ale kakání neměla vůbec tuhé. Od čtvrtku taky užíváme Lactulozu, no ale od té doby zase nic. Dneska jsem to už nevydržela a dala jí půl čípku, no ale nevykakala ani čípek, ani hovínko. Všichni mi radí, ať ji nechám být, že asi nemá plná střeva ( jinda ale kakala bez problémů třeba 2× denně) - no ale jí mi normálně, možná bych řekla, že se i cpe a to mi povídejte, že za 4 dny se jí tam něco nevytvoří. Nebo že by i ta Lactuloza nepomohla. TAky jsme zkoušeli teplou vanu, baští jablíčka, mandarinky, jogurty, prostě všechno…
Mám strach hlavě z toho, že budou svátky a tak nevím co s ní. Jestli ji mám opravdu nechat být nebo ji nutit na tom nočníku sedět a tlačit.
Zdá se mi, že jakmile se jí začne chtít na velkou, znervozní, třeba si lehne nebo pobíhá…už to tak zadržuje týden. Nemůže jí třeba prasknout střevo?
Poradíte mi někdo, nemáte zkušenosti s tímto problémeme? My jsme byli vždycky spíš průjmoví, toto je poprvé.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5255
21.12.08 16:11

Ahoj,tak Vojta takhle „blbne“ taky,podle mě je to nějaký psychický blok,taky zadržuje,když to na něho jde,tak přisedává.U nás zabírá teplá koupel a hodně hroznového vína,pak je to silnější než on.Ale je to někdy peklo,taky mám strach,aby to nemělo nějaký vliv na střeva,ale u mudry jsem s ním ještě nebyla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2239
21.12.08 16:34

Ahoj,

podobne starosti jsem mela s mladsi dcerou. Taky jsem silela, ze Lactulosa nezabira, ale byla jsem poucena, ze zacne zabirat az po tydnu nejdriv, takze bych vydrzela…

Terik

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
321
21.12.08 19:49

Ahoj,
nezkoušela jsi dát třeba švestkový kompot..nebo acidofilní mlíko,nebo šlehačku,alespon pár lžiček.To zabíralo na naší malou.(ted už velkou)
Já když malá nejde víc jak dva dny,tak jsem z toho celkem nervozní a tohle nám vždycky zabralo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4554
21.12.08 22:38

Ahojky,zkus švestkovou šťávu od Hippu,úspěch zaručen. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7592
21.12.08 23:24

Ahoj,

také jsem teď řešila toto téma. U nás to byl advent.čoko kalendář (poctivý = velké kousky čokoládky). Běžně čoko dostane vyjímečně, ale teď pravidelně. Bobíka jsme měli taky jak beton, plakal a plakal, dala jsem 1× duphalac a vyřadila adventní kalendář a je to opět v normálu.
Nemáte také přemíru a pravidelně čokoládku??? Ta hoodně staví :?

přeji ať je lépe

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
22.12.08 16:55

Ahojky, tak jsme dneska zašla s malou k doktorce a hnala nás do nemocnice. Malá měla zabetonovanej bobek a nemohla ho proto vytlačit, takže do Mudr v nemocnici normálně prstem vyšťárala ven. Malá řvala jak tur ( no já málem taky). PAk dostala ještě čípek, že prý se dneska ještě vykaká…zatím nic, mám ale obavu, že ani kakat nebude, protože má panickou hrůzu tlačit. Je na ní prostě vidět, že to zadržuje. Chtělo by to asi průjem, ať jíto prožene a nemůže to zadržet, nebo nevím. Doufám, že tam neskončíme zase, protože to byl fakt hroznej zážitek, chudáček malá.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí

GS Mamavit Prefolin + DHA