neštovice

7
16.12.08 10:58

neštovice

Dobrý den,

moc prosím o radu zkušené maminky. V sobotu jsme byli na návštěvě, kde jejich kluk měl zatím pouze teploty a bolest hlavy a dnes, v úterý, se mu už objevila i vyrážka, má neštovice. Je možnost, že se naše dítě nakazilo, když jejich kluk v té době ještě neměl vyrážku?

Předem moc moc děkuji!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5021
16.12.08 11:16

Nám říkal pediatr, že dítě je nakažlivé den až dva dny před objevením vyrážky, takže asi jste se těsně vyhnuli.Uvádí se, že po kontaktu s nakažlivým jedincem onemocní 90% dětí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
VERONIKA
16.12.08 11:28

Inkubační doba u neštovic je cca 3 týdny takže je možné, že se váš maloch nakazil, ale taky nemusel!!!

• Citovat
  • Upravit
3585
16.12.08 12:15

Já byla na jaře s 3letou dcerou na návštěvě u kamarádky a druhej den se jejich holka osypala................... no i přesto jsme BOHUŽEL neštovice nedostaly… říkám bohužel, páč bych si je ráda odbyla, než půjde holka do školky.
Prostě nezbývá Ti než čekat, i když bych řekla, že spíš ne. A.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6973
16.12.08 12:42

Ahoj,

my jsme byli na návštěvě u kámošky- celé dopoledne…No a večer mi pak volala, že se její synek po poledním spánku probudil s neštovicema…
Náš syn je nechytil… Inkubační doba je tři týdny, takže teprve paotom uvidíš… Já si myslím, že je chytnout mohl, ale nemuselv :wink:

E.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6200
16.12.08 13:18

Inkubační doba neštovic je sice 3 týdny, ale infekční jsou „až“ zhruba 2 dny před výsevem, ale je docela možné, když už v sobotu chlapeček měl teploty a bolela ho hlava, že první neštovičku mohl mít na sobě (třeba ve vlasech) a maminka si toho ještě nevšimla…
jinak je možné se po kontaktu s nakaženým dítkem nechat do 3-5 dnů naočkovat a vakcína by mohla ještě zabránit propuknutí nemoci… my jsme to tak řešili, protože synovi se neštovice objevily, když měla dcerka 7,5 měsíce a u tak malého miminka jsem nechtěla riskovat komplikace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
16.12.08 13:36

Náš malý chytl neštovice od staršího bráchy a měl necelých 5 měsíců a žádné komplikace ani teploty neměl, ani u doktora jsme nebyli, mazala jsem je oba pudrem a máme to alespoň za sebou.

• Citovat
  • Upravit
41
27.2.25 18:21

Zdravím, prodělalo vaše dítě neštovice okolo 15 let, jaký byl průběh? Docela se toho bojím. :( Můžeme očkovat až na jaře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí