Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj maminky,
tak jak to i ostatní asi znáte, jak jsme začaly školku, jsme věčně nachlazení. Nic hrozného, jen vždycky rýmka a kašel, jenže je to pořád dokola. Vždycky malou nechám pár dní doma, trochu to ustoupí, pak zase do školky, a přijde mi, že kašle snad už pořád.
Nevíte, co se může dávat na kašel dlouhodoběji? V podstatě nemůžu vy:,–(it, protože trochu kašle opravdu snad pořád.
Teď to má takový spíš sušší, tak jsem dávala Stoptussin (nebyla jsem si úplně jistá, jestli je to vyleženě suchej nebo vlhkej kašel), jenže ten se může dávat jen asi týden, co dál? Střídáte různé sirupy/kapky? Nebo vy:,–(it? Už si nevím rady, nechci do ní cpát nic drastického, na průduškách nic určitě nemáme a teplotu taky ne, jen prostě to nachlazení.
Moc prosím o rady a předem děkuju ![]()
jako prevenci dlouhodobou na:,–(it echinaceovy sirup, na posileni imunity, je to super a ditko byva nachlazene pripadne nemocne ze skolky zridka. vic moc neporadim ![]()
Ahoj Sussie, taky zrovna řeším kašel, už nejméně 14 dní, občas suchý, občas odkašlává. Střídám jitrocelový sirup, a Stodal, k pití směs průduškového čaje (aby tam byl sléz). Kašel je naštěstí bez teploty a ne moc velký, ale to občasné kašlání přes den se mi také nedaří vyléčit. Třeba někdo poradí víc.
Lenka
Máme kašel cca 4-5 týdnů, nemůžem se ho zbavit. Měli jsme Stoptussin, Bromhexi, Mucosolvan…Dělala jsem mu nakonec výtěr z krku a dneska mi přišly výsledky. Máme pozitivního haemophila parainfluenzae (a staphylokoka epidermitis), a máme se nechat přeléčit antibiotiky ![]()
Ahoj,nejsem zrovna stálice na internetu,ale když narazím na věčné nářky a volání o pomoc mamin,tak mi to nadá.Jsem ráda, že se tady někdo zmínil o echynacee a průduškovém čaji.To je základ léčení i prevence a šetrného přístupu nejen k dětem.Zkuste syrup z cibule(nakrájet cibuli,zasypat cukrem,ona pustí šťávu a tu dávat po lžičkách,několikrát denně).Čaje průduškové,tak je co tam má být,dále timiánový,bezinka,lípa,bezinka úžasně sráží teplotu,yzop-posiluje dýchací cesty a plíce.Nesladit,nebo sladit medem.K echinacee přidejte ještě lichořeřišnici větší -kapičky,není nic lepšího co by likvidovalo všechny koky (pneumokok,streptokok,stafylokok …) -uši,průdušky,bolení v krku.Vetší davky obyčejného vitaminu C,dáváme čtyřleté dceři 250mg půl 2× za den.Nesrážet teplotu,nechat si tím dítě projít a hlavně pít,pít,pít - bezinka,lípa,heřmánek,timián atd. zvlášť i míchat.Mléko zahleňuje - vysadit,dávat v kysané podobě,tam se to neděje.Je to složitější a zároveň mnohem jednodušší než tápat v lécích a nevědět o nich nic.Hodně mě pomohl kurz - http://dobrykurz.webnode.cz/ a nebo se zkuste zeptat na http://www.saman.estranky.cz/.Hodně štěstí Katy.
Ahoj,nejsem zrovna stálice na internetu,ale když narazím na věčné nářky a volání o pomoc mamin,tak mi to nadá.Jsem ráda, že se tady někdo zmínil o echynacee a průduškovém čaji.To je základ léčení i prevence a šetrného přístupu nejen k dětem.Zkuste syrup z cibule(nakrájet cibuli,zasypat cukrem,ona pustí šťávu a tu dávat po lžičkách,několikrát denně).Čaje průduškové,tak je co tam má být,dále timiánový,bezinka,lípa,bezinka úžasně sráží teplotu,yzop-posiluje dýchací cesty a plíce.Nesladit,nebo sladit medem.K echinacee přidejte ještě lichořeřišnici větší -kapičky,není nic lepšího co by likvidovalo všechny koky (pneumokok,streptokok,stafylokok …) -uši,průdušky,bolení v krku.Vetší davky obyčejného vitaminu C,dáváme čtyřleté dceři 250mg půl 2× za den.Nesrážet teplotu,nechat si tím dítě projít a hlavně pít,pít,pít - bezinka,lípa,heřmánek,timián atd. zvlášť i míchat.Mléko zahleňuje - vysadit,dávat v kysané podobě,tam se to neděje.Je to složitější a zároveň mnohem jednodušší než tápat v lécích a nevědět o nich nic.Hodně mě pomohl kurz - http://dobrykurz.webnode.cz/ a nebo se zkuste zeptat na http://www.saman.estranky.cz/. Hodně štěstí Katy.
Ahoj,
jestli Ti můžu něco poradit, tak vezmi dceru k doktorovi a nech jí úplně uzdravit. Moje děti (čtyřletá dvojčata) v době od září do poloviny listopadu byly ve školce přesně 9×. 7× na začátku září a 2× v říjnu. Nejdřív začal kašlat kluk, pak to trochu ustoupilo a kašlala dcera, u doktorky jsem s nimi byla asi 3×, jednou podezření u syna na spálu (nepotvrdila se, ale kluk absolvoval penicilinové injekce), pořád více či méně pokašlávali (dávala jsem všechno možné včetně cibule a domácího tymiánového sirupu) a doktorka je dala do pořádku až Sumetrolinem, což byl poslední sirup před nástupem do školky v půlce listopadu. Od té doby kluk nic, dcera hodně kašlala před svátky a dostala antibiotický sirup na kašel, teď chodí od začátku roku a zatím dobrý. Po tom Sumetrolimu ani jeden z nich měsíc nezakašlal...... Myslím, že nemá cenu dávat dítěti pořád nějaké nové sirupy, protože je to k ničemu. Navíc když necháš dceru doma jen pár dnů, tak se úplně neuzdraví a když jde pak do školky, tak hned zas něco chytne. Nevím, jak je to u vás, ale u nás byl problém s nemocnými dětmi ve školce, kdy některé maminky si děti úplně vyřízené braly domů až na upozornění učitelky. Pak se z toho třeba vyklubal virový zápal plic, který se ale naštěstí mezi dětmi moc nerozšířil. Na posílení imunity máme doma rakytníkový sirup. Jana
Mnoooo, tak to jsme na tom stejně, syn už bral VŠECHNO!!!!
Teď nám babí - pediatr poradila kapky KALOBA, je to na imunitu a ještě to rozpouští hleny a zmírňuje kašel a mám pocit, že ZABRALO!!!
Jinak ta echinacea, taky jsme brali, v tý změti všeho už si přesně nevzpomínám, ale mám pocit, že dlouhodobě není vhodná. Synovi bylo kromě toho po ní špatně…bolelo ho břicho a jak jsme jí vysadili, pžestalo.
Ahoj, nám hrozně moc na kašel pomáhá (zvláště na ten noční) tymiánová mast od Justu - potřu vždy malé hrudníček a minimálně 4 hodiny nekašle…pak opakuji. Přeji hodně zdraví!
Taky jsme často s kašlem bojovali.Jen kašel a převážně při spaní.Nic jiného.Zkoušeli jsme i různé sirupy.
Koupila jsem vitamíny a zatím je dcera ok.
Zdravím. Jak to tady tak čtu tak vám můžu poradit že na kašel je dobrá cibule s cukrem. Zrovna v pátek mi malá začala kašlat, tak jsem jí udělala cibuli s cukrem, a už je to dobré. Čím více dáte cibule, tím víc štávy pustí(dávat jen štávu).Pomáhá nám to víc než nějaký mucosolvan.Snad jsem poradila.