Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Pokud měla virovou infekci, normální to je - tu antibiotika nijak neléčí. Nevhodně nasazená antibiotika pouze oslabí imunitu dítětě a vybijí mu užitečnou mikroflóru - takže spíš ublíží. Ale co dělat, když je lékaři rádi předepisjí a rodiče je moc chtějí.
Doporučuji si u lékaře vyžádat odběry, CRP, stěry z krku a podle výsledků rozhodnout, jakou léčbu na:,–(it.
L.
no krev jí brala..prý zvýšené leukocyty, bílé krvinky atd. a stěry z krku taky ale ty ješt+ě nejsou hotové a byl víkend a teploty měla od úterka tak jí dla antibiotika ale nechápu že o víkendu byla bez teplot a neměla takovou rýmu a dnes opět zvýšená teplota a týma jak hrom. Volala jsem doktorce a prý se to může stát..
. Máme brát ACC stále na vykašlávání ale nevím co na tu rýmu
Na rýmu se nám zatím nejvíc osvědčil Sterimar s mědí, je i na infekční rýmu a na to zahlenění jitrocelový siruo, nejlíp s céčkem a dělají i s echinaceou, na imunitu ládovat živými jogurty a asi i vitamíny, ěm lékárnice doporučila Multisanostol, prý je jako jeden z mála schválený jako lék né jako doplněk stravy…
Anonymni píše:
Máme brát ACC stále na vykašlávání ale nevím co na tu rýmu
Rýma není špatná, lepší jak ucpané dutiny. Jen odsávej a vydrž - léčená rýma trvá týden, neléčená sedm dní. Neboj, bude to dobré
Jen na ta atb pozor, fakt je lepší s nima šetřit.
L.
Já vím malá do 3 let žádné, minulý rok nastoupila do školky a to jelo. Od té doby měla 3× teď jí bude v březnu 5. No a teď je má počtvrté. Já bych s tím i šetřila ale chodím do práce, teď mám paragraf a nevím co bude další týden protože to již do práce musím po 9 dnech a malá určitě nebude do pondělka Ok aby šla do školky když zase eplotuje. Se z toho fakt zblázním za chvilku
prosím je to normální? dcerka měla 4 dny teploty úterý a ž pátek. V pátek dostala antibiotika Klanax..o víkendu teplota žádná a dnes ráno zase 37.4 a kašle .Na kašel dostala ACC ten bere již od minulé středy a dnes se mi zdá že kašle zase více ale tak mokře zahleněně. Je to normální mít zase zvýšenouj teplotu a brát antibiotika?