Prosím o radu...

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
390
6.12.08 14:06

Prosím o radu...

Zdravím maminky,
prosím o radu. Můj syn má od včerejška teploty 37,8°C a dneska už má 38,6°C, dávám mu paralenový čípek a teplota spíše stoupá. Občas kašle, takový vlhký kašel. Koupila jsem mu Mucosolvan, nevím jestli mu ho dát nebo mám raději jet na pohotovost? Mallý je poprvné nemocný, tak jsem z toho vyplašená. Moc prosím o rady. Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3504
6.12.08 14:36

Ahoj,
pokud Paralen nezabírá, kombinuje se po třech hodinách s Nurofenem (je to v sirupu, kluci to přijímají bez problémů, je to sladké), tj. Paralen, za tři hodiny Nurofen (uvidíš jestli zabere…), za tři hodiny zase Paralen… atd. Jsou to dvě různé účinné látky, pokaždé může zabírat něco jiného. Není to žádná vysoká horečka, určitě bych ještě s pohotovostí vyčkala.
S kašlem moc neporadím, Mucosolvanem asi nic nezkazíš, určitě ještě holky napíšou víc.

Zuzka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
390
6.12.08 15:06

Děkuji Zuzko, že jsi napsala. Nurofen bohužel doma nemám, tak nemůžu kombinovat. A lékarna už je zavřená. Příště to budu aspoň vědět. Mám jen paralenové čípky, nevěděla jsem, že se můžou kombinovat i jiné léky.

Při jaké teplotě jet na pohotovost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14015
6.12.08 15:20

Ahoj, oni ti na pohotovosti asi moc nepomůžou, akorát to bude pro vás námaha navíc.
Můžeš zkusit studené zábaly - pokud je dítě horké celé (nemá studené končetiny), zabalit nohy a ruce do ručníku namočeného ve vlažnější vodě (moje dítě absolutně nesnese), anebo po:,–(it do vanky a připouštět studenou vodu, aby lázeň postupně vychládala.
Na kašel ti stejně nikdo nic extra nepředepíše, všechno hradíš sama, na antibiotika to ještě nebude. My začínáme vždycky snášenlivým Hedelixem, na noc Stoptussin.
Mucosolvan může asi taky (teď se mi to plete ještě s Mucoplantem, na léky su blbá, však stačí ale přečíst leták).
Nurofen je normálně i v čípcích, stejně jako Paralen. Na příště si ho určitě nakup.
Jinak teplotou jako takovou bych se úplně neřídila, spíš tím, jak se ti dítě jeví. Lepší je vysoká teplota, při které dítě řádí jak černá ruka, než nižší, ale dítě zesláblé a malátné. Mmch odečítala jsi půl stupně při měření v zadečku?
Blbější je, když začne dítko zvracet, pak řešit, aby nebylo dehydrované.
Snažila bych se mu dávat hodně pít (jídlo teď není primární), udržet ho co možná v klidu, dostatek spánku, ty zábaly nebo čípky a snad to brzy přejde :wink: .
Jo a zapomněla jsem - vlhčit vzduch (rosítkem na kytky), příp. my mažeme hrudníček eukalyptovým balzámkem kvůli uvolnění cest, ale to asi nemáš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1083
6.12.08 15:23

Ahoj, zkus malému udělat studený zábal, namoč plínu omotej kolem kotníků a nech chvíli působit, mrňousek bude řvát /plakat/ jako tůr, dál bych mu dávala paralen, i když mi taky dáváme Nurofen a hlavně hodně tekutin, na kašel nám doporučila lékárnice Mucosolvan a doktorka odsouhlasila, ale netuším kolik vám je, takže bych se řídila návodem.
Kdy jet na pohotovost??? S touhle teplotou asi ne, a spíš bych tam nejdřív zavolala než bych vyrazila.
Ať jste brzo zdraví :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
390
6.12.08 15:31

Len-til-kah děkuji za tvé zkušenosti,
teplota je samozdřejmě po odečtení. Malý je hodně ukňuraný a občas pláče. Takže jde vidět, že mu je špatně. Jídlo mi papá a uvařila jsem mu bylinkový čaj od nachlazení. Zatím ta teplota asi není tak hrozná, jen aby mu nestoupla.
Zatím nebudu plašit s pohotovostí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14015
6.12.08 20:43

vlastičko - to jsi jenom vyplašená, že ještě nebyl nemocný, ale děti i tu horečku většinou snášejí líp než dospělí. Já tu teplotu moc ani neměřím - mladšímu jsem zatím neměla důvod a starší se mi u toho rozječí tak šíleně, že mu to ještě vyleze :? .
Na kašel se dá ještě nakrájet cibule, pocukrovat, a počkat, až to pustí sirup. Ten prý pomáhá. Ale on je na cibuli stejně moc malý.
Hlavně aby to byl jen kašel a ne rýma, to potom ty noci stojí za to.
Tak ať je brzy zdravý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
390
6.12.08 21:06

Holky, všem vám moc děkuji. Vyzkoušela jsem vlažné obklady a asi to má něco do sebe. Malý po hodině spánků nepláče a běhá po čtyřech jako splašený.
Vím, jsem z toho vyplašená, možná zbytečně, ale je to moje zlatíčko a po prvé nemocný, když jsem ho viděla jak byl bezradný, raději bych byla nemocná já než on.
Jsem moc ráda za tyto stránky, aspoň to mám s kým probrat a dozvím se nové zkušenosti.
Přeji krásný večer.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+