Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj maminy,
chci se vás zeptat, máte některá zkušenosti s propláchnutím očních kanálků miminka? Malého to čeká ve čtvrtek u levého očička.
Jedeme na Bulovku, máte některá zkušenost přímo z Bulovky? Zajímalo by mě, jak to na Bulovce chodí, třebas, jestli jsou tam dlouhé čekací doby, když se tam jezdí bez objednání? Pak jestli můžu s autem do areálu, když jedu s miminkem? A jestli je tam příjemný personál a jak dlouho ten zákrok může trvat?.
Já slyšela, že miminka u toho hodně brečí, tak to asi musí dost bolet. Doktorka mi říkala, že matky u toho nejsou, právě kvůli tomu pláči. Já se přiznám, že bych tam brečela taky, takže jsem ráda, že matky vyhosťují ![]()
Díky za info
yvn
Ahoj Yvonne,
taky mám zkušenost s průplachem kanálku u dcerky, i když ne na Bulovce. Dělala nám to jedna moc šikovná doktorka přímo u nás v Žatci, když byly malé 3 měsíce - ucpaný ho měla od narození. Taky mě vyhodili, ale taková hrůza to nebyla - oni brečí spíš proto, že je znehybní, aby se nemleli. A trvalo to asi půl minuty, potom mi jí hned přinesli a za další minutku bylo po pláči. A pomohlo to na 100 %. Předtím jsme zkoušeli asi tak patery kapičky, masáž a pomohl až ten průplach, od té doby byl klid. Když to srovnám třeba s propíchnutím uší na naušnice (i když to u vás nehrozí), tak ten průplach byl celkem pohoda. Asi taky hodně záleží na šikovnosti toho doktora, tak ať máte štěstí jako my a je to bez problémů.
ahojky dceři dělali průplach na Bulovce, ale je to tak 4 roky zpátky. Objednali nás hned, čekala jsem venku při zákroku, dr. řikal, že brečí protože se nemůžou hýbat, ale ten pláč byl fakt srdceryvnej. Nicméně jí to pomohlo a měla klid.
Ahoj, průplach kanálku jsme absolvovali, když byly malému asi 3 měsíce, a to v Brně, takže nevím, jak to chodí na Bulovce. Ale chci Tě uklidnit, že zákrok nebolí, děti křičí proto, že se musí pevně držet, aby nepohnuli hlavičkou a to se jim nelíbí, proto křičí. Mně osobně nikdo nevyhostil, ani bych se nenechala
Držela jsem malému nohy a sestřička ruce a hlavičku. Martínek křičel, ale hned jak to pan doktor propláchl, tak jsem ho vzala do náruče a byl klid. Nic to není, připomíná mi to, když malému odsávám rýmu vysavačem, tak také křičí protože ho pevně držím, ale nebolí to. Hlavně držím palce, aby vám stačilo jedno propláchnutí. Nám Bohu díky stačilo. Napodruhé to pan doktor jen kontrolně během vteřiny propláchl a bylo to v pořádku. Musí to být otrava jezdit tam opakovaně. Pak je důležité očko prokapávat a masírovat, ale to Ti řeknou. Neboj zvládnete to ![]()
Ten proplach fakt nebolí. Syn byl v 6ti mesicich, dvakrat mu to proplachovali a museli pouzit i sondu. U sondy sebou dvakrat cuknul, tam slo poznat ze neco neprijemnyho citil, ale u proplachu ne. Jinak rval celou dobu jen kvuli tomu ze ho pevne drzi a nechcou pustit. Kdyby ho to bolelo rval by mnohem vic a jinak, tohle bylo spis takovy to vztekaci vynucovaci rvani. Asi jsem divna, ale vyhodit za dvere jsem se nenechala.
My jsme byli na pruplachu ve 4 m. a je to presne tak,jak holky pisou.I pani dr. me na to upozornovala.Pry je to neboli,ale krici,ze se nemuzou hybat.Ja byla taky v cekarne a pripravila jsem zatim UM.Mel zrovna jist,tak se to hodilo.Kdyz mi ho vratili,tak mel modrinky na celicku,jak ho drzeli,ale hned u me prestal plakat.V cekarne dostal mlicko a uz o nicem nevedel.Pak jsme kapali par dni specialni kapicky.Jsem rada,ze jsme na to sli,protoze mel 4 m. uslzene uhnisane ocicko a od teto doby pokoj.Ted po roce mel prvne zanet spojivek.
Tak my jsme na proplachování jezdili až do 4M. Nejmíň 10×. K tomu různé kapky, antibiotika apod. Taky s levým očičkem. Hanička taky brečela, když jsme ji znehybnili, ale jinak to nejde, že jo
Doktorka říkala, že to nebolí, že to může klidně zkusit i na mně. Nechtěla jsem a věřila jí
Jsme z Brna. Průplachy dělali v Bílém domě a když se to nelepšilo, poslali nás k primáři na oční do Dětské nemocnice. Čekali jsme skoro 3 hodiny, ale výsledek stál za to. Od té doby jsme na očním nebyli. Jo, a nevyhodili mě, protože kdo by držel nožičky, když sestřička držela ruce a hlavu?
Neboj, určitě to bude OK a říkají, že lepší je to propláchnout, dokud je dítě malinké. Větší by se už těžko dalo udžet.
děkuji moc za informace. Zítra to malého čeká, tak snad bude statečný a já snad také.
Tak to má malej úspěšně za sebou, jde to tam velmi rychle. Tamní ordinace OK, ale ta čekárna, to jsem byla trochu šokovaná.
![]()
Gratulujeme k úspěšnému provedení výkonu. Snad to nebolelo a slzička ukápla jen symbolicky
Jaká je čekárna na Bulovce? Povídej, přeháněj ![]()
HaM
lulje píše:
Gratulujeme k úspěšnému provedení výkonu. Snad to nebolelo a slzička ukápla jen symbolickyJaká je čekárna na Bulovce? Povídej, přeháněj
HaM
čekárna na Bulovce mě přišlo dost sociální. Pro miminka je na konci přebalovací pult, ale když jsem se ohlídla okolo sebe, štítila jsem se ho použít, nemyslím kvůli tomu, že by byl znečištěný, ale kvůli tomu, že jsem věděla, kdo tam byl přede mnou
, a to nosím sebou přebalovací podložku. čekárna je spojená s dospělíma, což je kámen úrazu kvůi blbým kecům senilů, které nemohli pochopit, že miminka berou přednostně a senioři neustále sedí a na ně se řady nedostává.
Některé mamky musely přebalovat nebo odstrojovat mimča na lavicích a tam bych své dítě nedala ani omylem. Lavice jsou totiž takové upatlané a díky některým nevychovaným dětem (už větším a chápajícím) špinavé od bot, jelikož některým maminkám je asi jedno, že jejich dítě v botech šlape na lavici, která tam je pro všechny.Já tedy lavici na sezení rozhodně nepoužila. Čekárna opravdu sociální. Naštěstí jsme se v ní nezdrželi dlouho, jelikož to tam jde rychle a do půl hodiny, včetně zákroku jsme byli pryč, což je na dnešní dobu opravdu krásné. Ordinaci měli ale hezkou a personál příjemný.
Ahoj holky jak to ted chodí na Bulovce? Máte prosím některá čerstvé zkušenosti. Malému jsou 2měsíce a má ucpaný kanálek na pravém očíčku. Jak to probíhá? Moc díky za odpovědi.
Ahoj, dam ti kontakt na homeopatku ktera nam pomohla!!! Moje mala mela ucpany kanalek cca 2-3 mesice a dvakrat z toho zanet spojivek. Neustale kapky do oci, masaze atd…Pruplachu kanalku jsem se desila. Homeo pomohlo za 4 dny.Od te doby ma klid ![]()
@Marky983 zdravim. Nepamatujes si co ti na to dali? Ja jsem schopna vyzkpuset cokoliv. Vyplachu se bojim. Aby dcerce neublizili treba.
@Neeya
Thuya.Ale podle pacienta je zvolena i potence a davkovani…Takze konzultace (500kc )si myslim ze je na miste.Je to ma prvni zkusenost s homeopatiky a ta pani doktorka je na doporuceni.