Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj,náš Ondřík chodí od září do školky,a je od té doby po čtvrté nemocný.Dokonce i mimčo to od něj chytlo. Doktorka říká, že chvíli trvá, než se ty děti mezi sebou ve školce „promoří“. Jak dlouho to asi tak trvá? Je to hrozný, pořád jen chodíme po doktorech:-(
Jako zasloužilá vícematka ti můžu napsat, že předškláci už většinou nemocní nejsou. I když je to značně relativní, náš nejstarší syn chodil do školky čtyři roky a za tu dobu 1× nějaká virozka, první ATB měl v sedmi letech,nastoupil do 1. třídy a do týdne chytil parádní zápal plic s pobytem v nemocnici. Přeju pevné nervy. M
U nás to trvalo rok. Začla chodit minulý rok v říjnu a až od letošního září se to vše výrazně zlepšilo.
nedá mi to a nesnáším, když mi to někdo dělá, ale zrovna včera jsem hledala to samé a našla
https://www.emimino.cz/modules.php?…
to ale rozhodně není důvod proč nenapsat názor i do tvé diskuze.
Náš Jan chodí už rok a nemocnost pomalu ustupuje, ale „loni“ to bylo na troje ATB a jak to nosil domů tak Tom je měl letos už 6×. No snad už bude líp a prožijete klidné zdravé vánoce.
Přidávám se do ankety - po roce se nemocnost výrazně zmenšila
A bohužel jsme taky prošli tím, že Vítek miminko chytal všechno od Míši chodící do školky. Akorát ona měla rýmu a kašel, nijak dramatické, on zánět středouší, případně zánět průdušek
. Ale když pak nastoupil do školky on, byl nemocný míň než ségra. A po roce teď marodí v tomto školním roce poprvé.
Katka
u nás taky vloni-první rok ve školce-krize, byla víc doma než tam… malá to naštěstí nechytla, byla kojená… letos zatím ťuk ťuk, od září OK
Jejda, to jsme koukám vyjímka
Dcera chodí do školky třetím rokem, teď je v předškolním ročníku, a letos je to snad (ťuk, ťuk) trochu lepší. Ale oba dva roky byla nemocná furt. A samozřejmě to chytala ta moje mladší. Jen mě povzbuzovala doktorka, že malá bude určitě s nemocností lepší, že už bude „promořená“, a taky že nemocnost přechází se školou ![]()
První marodila od 16. září do dubna, ve školce vydržela nejdéle cca 3 týdny,a to byla vyjímka. Od jara, kdy se udělalo hezky, to bylo už dobré. Teď je jí 8 a je nemocná spíš dost podprůměrně (ťuk ťuk). Mladší se díky ségře promořovala postupně, letos od září nastoupila do MŠ a měla zatím jen 2 dny lehký průjem a 1 den teplotu (ťuk ťuk) - takže je to asi opravdu dost o „promoření“ - starší nebyla do 3 let prakticky nemocná a pak si to vybrala najednou. Dopuju je Preventanem.
Eva
Ahoj
Starší dcera byla první rok více doma, než ve školce a chytla to od ní i ta menší. Druhý rok to bylo už méně a mladší dcera už taky nechytla kde co. No a teď je předškolák. Teď je po půl roce trošku nemocná rýma a kašel a je doma. Mladší dcera byla nemocná naposled před třemi měsíci a od stařší nic nechytla.
Většinou to byly ale jen rýmy a kašle. Prostě školkové virózy.