Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojda. Opět vás maminky prosím o radu. Jak správně se mají čistit ouška u 2měsíčního miminka??
Přesně jak píše nozu, na plavání nám paní instruktorka říkala, že vatový tyčinky dovnitř vůbec nepoužívat, vždycky smotá kousek toal.papírku nebo takového toho papíru na ruce a dá mu to opatrně do ouška aby to násalo vodu - nevytírat!! a jinak vatovou tyčinkou přejíždím jen po těch záhybech a dovnitř vůbec..
Taky tak jak píšou holky vatový tyčinky mám raděj bokem moje máma byla zvyklá nás děcka šťourat a šťourat
,ale nemá se to jen se zatlačuje maz dovnitř takže my vytíráme jen těma tamponkama takový papírový čtverečky to jsou ty pěkně nasejí vodu po okraji ouška a šlus ![]()
taky tak, z buničinovýho čtverečku smotám mezi prstama ruličku s tenkýma okrajema a tím mu vytřu ouško a „zastrčím“ na chvilku dovnitř, aby to případně nasálo vodu
Já jsem ze začátku taky vytírala čtverečkama, ale teď má uši hrozně a hlavně pořád zadělaný a prostě mi to s nimi nejde pořádně vyčistit. ![]()
Takže teď používám jen ty dětský uchošťoury.
Ahoj mam 10 tydenni miminko a chtela jsem se zeptat jestli mu mam cistit ouska vatickama nebo jestli je nejaky sprej
Já čistím vatovou tyčinkou nebo smotanou látkovou plenkou. Namáčím do oleje, jinak ten zaschlý maz nejde dolů.
edit, myslím opravdu oušku- ne zajíždět do dírky.