Čistička vzduchu

22
4.9.10 17:26

Čistička vzduchu

Ahoj mamky :-) , vyjímečně nejsem ženská, ale starostlivý budoucí otec. Žena je v 6.měsíci a já bych chtěl vědět Váš názor na čističky a zvlhčovače vzduchu. Máte s tím někdo zkušenosti? Stojí to cca 5000, zbaví to vzduch alergenů, virů, plísní, roztoču apod. Jenže uvažuju, že pokud budoucímu miminku vyrobím doma takřka sterilní prostředí, sníží se tím jeho kontakt s antigeny a škodlivýmí látkami a jeho imunitní systém se nebude moct dobře vyvinout. Na druhou stranu vzduch je špinavej, plný všeho svinstva a nerad bych aby miminko dopadlo jako já, tedy dostalo asthma. Díky všem za názory. L :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4.9.10 18:22

ahoj, zdravím tě na emiminu :-)
můj názor na čističku vzduchu je takový - je to na prd, protože stačí že otevřeš okno a bordel máš hned zpět. to bys nesměl nikdy větrat a pořád mít čističku puštěnou. navíc sterilní prostředí není zrovna nej pro mimčo. stačí, že pak půjde někam ven a hned něco chytne. a jestli chytne astma či nikoliv, čističkou to moc neovlivníš. to byste se museli přestěhovat někam k moři nebo do hor :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.9.10 18:23

ještě jsem zapomněla dodat, že alergeny a roztoče se běžně nachází v peřinách a v kobercích, takže čistička vzduchu tohle fakt neochrání :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
662
4.9.10 18:49

Souhlasím, je to naprd.
Co se týče astma, potýkala sem se mám to za sebou, jednalo se o špatně léčenou angínu, ale naštěstí se to vyřešilo.
A tím, že někomu někde vytvoříš sterilní prostředí ho neochráníš, naopak…co až vyleze ven? To aby pak to miminko zůstalo dosmrti někde zavřené…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6426
4.9.10 19:41

Zvlhčovače jsou OK, pokud jsou kvalitní a dobře udržované a máte doma sucho, což třeba my v zimě v paneláku máme. Jinak souhlasím s ostatníma, nemůžeš držet dítě neustále doma, ven musíte chodit, i větrat, takže sterilní prostředí je sci-fi. A navíc se v tedy spíš doporučuje imunitní systém posilovat, děti, které mají doma nějaké zvíře obyčejně (pokud k tomu nemají nějaké silné predispozice) nemají ani alergie, ani astma… Čistička vzduchu je tahák peněz z důvěřivých zákazníků, vím o čem mluvím, sama jsem ji jeden čas měla.:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2237
4.9.10 19:45

Mám dceru 8.let a je alergik astmatik, čističku vzduchu jsem konzultovala i s dr. alergoložkou. Jedna mi řekla: zbavit se koberců, záclon, zbavit se všech plyšáků, každý týden prát povlečení i peřiny. Zavrhla jsem, přešla jsem k jiné a ta je názoru: čistička je reklamní-obchodní tah, nepořizovat, dítě se musí s alergeny naučit žít. Přímo řekla, že pokud my doma vytvoříme sterilní prostředí a dcera odjede do školy v přírodě či k babičce, že tam pak chytne s klasického prostředí astmatický záchvat. Takže-máme koberce, záclony, plyšáky a dcera je v poho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.9.10 20:34
Anulka píše:
Mám dceru 8.let a je alergik astmatik, čističku vzduchu jsem konzultovala i s dr. alergoložkou. Jedna mi řekla: zbavit se koberců, záclon, zbavit se všech plyšáků, každý týden prát povlečení i peřiny. Zavrhla jsem, přešla jsem k jiné a ta je názoru: čistička je reklamní-obchodní tah, nepořizovat, dítě se musí s alergeny naučit žít. Přímo řekla, že pokud my doma vytvoříme sterilní prostředí a dcera odjede do školy v přírodě či k babičce, že tam pak chytne s klasického prostředí astmatický záchvat. Takže-máme koberce, záclony, plyšáky a dcera je v poho.

souhlasím. :pankac: stejné je to s alergií na zvířata. většina těchto alergií je pouze psychická záležitost :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
4.9.10 21:20

Díky za rady, teď vypadám jako nějaká hysterická matka :zed: , i když zatím ještě nejsu ani otec :-) OK ještě jednou dík.L

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
662
4.9.10 22:43
lada777 píše:
Díky za rady, teď vypadám jako nějaká hysterická matka :zed: , i když zatím ještě nejsu ani otec :-) OK ještě jednou dík.L

Nemyslím si :-) Člověk se bojí, je to normální. Já mám revma a musela sem se na těhu připravovat duševně dlouho..pravděpodobnost, že ho mrně bude mít jako já od útlého věku je minimální, spíš asi žádná..ale to víš, že obavy mám. Ale kdyby se to stát mělo, tak to neovlivním :wink:

Jinak s polu s tím mám sníženou imunitu apomohla mi práce ve zdravotnickém zařízení..sice administrativa, ale naimunizovala sem se tam pořádně :palec: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13183
31.1.14 21:16

Oživuji diskuzi dotazem - napadlo mě, že by nebylo špatné používat čističku jen přes noc.. Synovi se nejlíp spí na čerstvém vzduchu, ale okno přes noc otevřené mít nemůžeme.. Sice bydlíme na vesnici, ale když projede auto nebo se rozštěká pes, tak to je rachot a malého to budí.. Čistička mi přijde jako dobrá alternativa pro spaní při otevřeném okně.. Nepraktikujete to někdo, nebo co si o tom myslíte? Náhodou jsem ji nechala po dlouhé době zaplou u nás v ložnici, na 2 hoďky jsem odešla a když jsem se vrátila, byl tu vzduch jak po větrání, tak jsme si řekla, že by to nebyl špatný nápad..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31.1.14 21:37
@zlodcera píše:
Oživuji diskuzi dotazem - napadlo mě, že by nebylo špatné používat čističku jen přes noc.. Synovi se nejlíp spí na čerstvém vzduchu, ale okno přes noc otevřené mít nemůžeme.. Sice bydlíme na vesnici, ale když projede auto nebo se rozštěká pes, tak to je rachot a malého to budí.. Čistička mi přijde jako dobrá alternativa pro spaní při otevřeném okně.. Nepraktikujete to někdo, nebo co si o tom myslíte? Náhodou jsem ji nechala po dlouhé době zaplou u nás v ložnici, na 2 hoďky jsem odešla a když jsem se vrátila, byl tu vzduch jak po větrání, tak jsme si řekla, že by to nebyl špatný nápad..

Ahojky, ja jí takto používám většinou přes noc, přesně jak jsi napsala, jen to pouštět na nějaký nižší stupen aby malému nebyla zima

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13183
2.2.14 20:40

@machovicsimca Díky, je fakt, že na plno je to až moc :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6307
12.1.20 11:25

Nená někdo prosím čističku vzduchu Dyson?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí