Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
ahojik holky..tak jsem pred 2m ukoncila kojeni,prcek mel 23mesícu..no ale ted zase usina tak ze mi hladi bradavky a mazli se s prsama..pokud se vzbudi tak tuhle,,uchylku"vyzaduje znovu..nemate nektera zkusenost jak ho to nej odnaucit..??ukonceni kojeni zvladnul krasne,prsa jsem si potrela gencialkou a prelepila naplasti,foukal mi par dni bebi a bylo to..tak si rikam jestli si bebi nemam udelat i ted..:))??díky moc za rady.. ![]()
To není úchylka ale síla sacího reflexu
. Někde jsem četla vyjádření psychologa na dotaz paní, která se ptala, jestli je normální, že její šestiletá neteř jí pořád osahává prsa. Prý je to pozůstatek sacího reflexu a je to normální. Myslím, že to časem přejde samo
![]()
no pokud mu k tomu nebudeš dávat prostor tak asi opravdu přejde, já bych prostě asi řekla ne, přece jen je už na toto velký a porozumí co mu říkáš
Neboj, není to úchylka. Prostě prsíčka mu dva roky dávaly pocit bezpečí, ochrany, zahnaly hlad a žízeň, byl zvyklý se jich při kojení dotýkat. Ale já být na Tvém místě, tak se budu snažit mu např. dát do rukou plyšáčka, dát mu před spaním ruku, zazpívat, atp.,aby si vytvořil nový usínací rituál a to samé když se vzbudí v noci např. dát napít vody, podat spadeného plyšáka… Blíží se vám, nebo už máte období vzdoru a jistě by Ti nebylo příjemné, kdyby si každý záchvat vzteku a vzdoru šel uklidňovat k Tobě do výstřihu, jako to dělal tříletý synek mé známé. (to pak už vypadalo fakt trochu úchylně
) Je na čase aby sis zas začla užívat, že prsa jsou jen a jen Tvoje (a občas manželovy) ![]()
Malého nenech a nabídni mu místo toho normální mazlení (pusinky, objímání kolem krku …) Pak by se z toho mohl stát pořádný zlozvyk.
Já přestala mladší dceru kojit v 11ti měsících, teď má dva roky a pořád mi strká ruce do výstřihu. Opakuju jí, že se tam mamince nesahá, ale vlídně
.
Cítím, že je to pro ní pořád místo, kde se cítí dobře a které jí uklidňuje.
Tak u nas je to to same,mazli se ,nekdy usina u prsu,odstavovani bylo tezke .kojila jsme 3 roky a deset mesicu:))
holky všem vám moc děkuju za názory a rady..mazlení je u nas pořád,plyšáka moc na spinkání nechce a vlidná jsem též..snad se to časem spraví..:))díky ![]()