Cítím čpavek?

10
31.8.06 09:55

Cítím čpavek?

Ahojte, takový blbý dotaz, ale mívám to docela často - cítím čpavek. Na netu jsem našla, že to může být např. předzvěst migrény a ty mívám, ale právě bezprostředně po tom bolesti hlavy nejsou. Stalo se Vám to někdy???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
91
31.8.06 10:22

Ahoj,
mě se to nikdy nestalo, ale pokud je ve tvém okolí cítit čpavek, tak dle mé dobré známé, podle toho začala poznávat, že její manžel má cukrovku. Cukrovkářům je prý z dechu cícit čpavek. Ale nevím jestli jsem ti teda pomohla. Je to spíše názor.

Papaja

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
700
31.8.06 11:31

manžel má cukrovku a když mu klesne hodně cukr je z něj cítit „aceton“nebo prostě je to poznat. Být tebou zajdu si k doktoru na krevní testy. Třeba to můžeš mít když málo jíš a je to jednorázový, ale radši ať tě okouknou :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
létíčko
6.10.10 15:31

také

Také jsem ho začala cítit a u mě je to bohužel dílo nějakého magora/rky, který mi ho sype s jinými chemikáliemi do věcí a rozsypává kolem bytu( lezli mi do bytu /a zaměstnání/, než vyměnila obyč.zámky za bezpečnostní). Čili může to být i něčí úmysl-trvalo mi to dost dlouho, než jsem to pochopila v plné šíři.
A zároveň dodávám ano, i při různých nemocech je z lidí cítit - z potu, dechu, amoniak.

• Citovat
  • Upravit
18305
6.10.10 15:40

Čpavek je v lidském těle odpadní produkt - vzniká při látkové přeměně některých vitamínů, ale nejen jich. Sločeniny čpavku jsou běžně obsažené v moči. Když cítíš čpavek, tak to opravdu může znamenat, že máš trochu vykolejenou látkovou výměnu. Stálo by to za návštěvu doktora…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
30.6.24 18:08

Výskyt čpavku

Dobrý den, mám dotaz. Několik let mi od sousedů přes balkón jde čpavý zápach, když se smísí s kuchyňským zápachem nebo s vypraným prádlem, který sousedi pověsí na balkón, mám vše v bytě a dlouho sezápach v mém bytě drží. Když zavřu všechna okna a balkónové dveře, po chvilce mi připadá, že vzduch v bytě je těžký a bez kyslíku.
Nemá někdo dobrou radu, jak na sousedy? Kolikrát jsem jim povídala, co cítím od nich, ale oni se mi vždy vysmějí a že jsem blázen.
Už přemýšlím nad koupí detektoru plynu na čpavek, ale nevím, jestli to má smysl někde hlásit. Před několika lety jsem byla na hygieně, tam mi řekli, že se tím nezabývají.
Poraďte prosím 🥺

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20108
30.6.24 19:02
@Papaja01 píše: Více

Cukrovkářům je z dechu cítit aceton.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20108
30.6.24 19:05
@Jura007 píše: Více
Čpavek je toxický, a proto se u suchozemských obratlovců odstraňuje syntézou méně toxických látek. U plazů a ptáků kyseliny močové, u savců močoviny.
Máš pravdu, že porucha syntézy močoviny může mít za následek zvýšení koncentrace čpavku a měl by to řešit lékař.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mista1
30.6.24 19:49

Upalovala bych k lékaři, možná cukrovka

• Citovat
  • Upravit
3
1.7.24 14:54

@Terka2014 Jde to opravdu přes balkon? Nejde nějakým odvětráním, přes nějaký průduch?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová