Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Já to měla úplně stejně a vše bylo v pořádku, jen malej je akční i po narození ![]()
má zkušenost říká že já to měla uplně stejně,pořád jsem říkala že bud vůbec nespí nebo se vrtí i ze spaní ![]()
Já jsme teda v 23+5TT,ale malého taky cítím celý den.Až i mě to bylo divné,.Tak sand je to normální. ![]()
Jenže ono i spící dítě se vrtí
Jako pokud se ti něco nezdá, tak si zajeď na UTZ. Důvod k UTZ jsou jak žáídné pohyby nebo i nadměrné. Já osobně bych byla v klidu, záleží i na tom, kde máš uloženou placentu, v prvním jsem jí měla vpředu, pohyby skoro nulový, teď vzadu a cítím jí snad pořád a i v noci, teprve teď se trošku zklidnila.
tak já mám teda taky velmi čilé dítko, já malou cítím pořád a projevuje se tam doooost drsně ![]()
naše beruška byla z těch klidnějších, moc nekopala, spíš se protahovala. Jednu noc jsem nemohla ani pořádně spát, jak sebou pořád házela, tak jsem pro jistotu jela k doktorce nechat ji zkontrolovat. Takže záleží i na Tobě, jak to cítíš
Ahoj řešila jsem to teď také…jenže já čekám dvojčata a tak jsem si říkala že to není normální…ale ano je..mám placentu za mimčama tudíž mě kopou přímo do břišní stěny jak mi řekl doktor a tak je to mnohem více cítit a hlavně každý jejich hnutí…takže je to vše v pořádku jsem 27+4tt a tak jsem se bála jestli už holky nechtějí ven a nechtějí…uuufff…
![]()
Ahojky.Skočila bych si na pohotovost.pro jistotu.Já osobně to měla také u malého- nic mu nebylo,ale je to čert.Pěkně temperamentní človíček.Ve školce mu učitelka sedí na posteli aby v ní vydržel.Ale jinak bylo vše v pořádku.jen měl většinou na ctg vyšší počet pulzů.
Taky mám občas takové dny. A pak jsou zase dny, kdy se nevrtí i několik hodin a říkám si jestli je všechno v pořádku.
Já mám to samé od 24 tt. Malý se vrtí, kope, neustále se přetáčí, tlačí mi napravo, pak zas nalevo, cloumá žebrem, z mého močáku si dělá kopací míč atd.
Prostě aktivita non-stop celý den…
Pevně doufám, že se tím unaví a až se narodí, tak to bude dospávat ![]()
Holky dejte si skleničku píva prý to pomáhá mě to říkala kamarádka že jí malej večer dloube a tak mu tam prý pošle skleničku píva a pak chrní jak divej
já nevím já bych na ty dvě cácorky musela vypít asi tak litr…
![]()
Furt je lepší pohyby cítit než naopak
Měla jsem to samé a když pak přišlo období, že pohyby byly cítit méně-ve vyšším stupni těhotenství se už dítko tak neotočí, tak jsem s ním furt třásla a budila ho, aby mě kopnulo a já měla klid, že je živé ![]()
@ivodička píše:
Furt je lepší pohyby cítit než naopakMěla jsem to samé a když pak přišlo období, že pohyby byly cítit méně-ve vyšším stupni těhotenství se už dítko tak neotočí, tak jsem s ním furt třásla a budila ho, aby mě kopnulo a já měla klid, že je živé
Přesně tak ![]()
Problém může nastat, když je změna v pohybech, na jaké si zvyklá - když je dítko klidné a najednou začne opravdu moc kopat, tak to může být třeba známky dušení… to je lepší vyhledat lékaře… ale jak to popisuješ, tak je to spíš aktivní dítě, kdy se takhle hýbe pořád ![]()
Prosím o radu nebo spíše zkušenost. Už asi 3-4 dny cítím pohyby malého celý den. Od rána co otevřu oči už se tam pěkně intenzivně mele. Strká mi nožičky pod žebra a všude možně. Cítím ho v sedě, leže když stojím prostě pořád dokud večer nezalehnu a neusnu. Je to normální? Zdá se mi že ho opravdu cítím celý den není hodina kdybych o malém nevěděla přeci někdy musí spát. Myslíte že je to normální nebo je nějaký problém? Jsem dnes 29+6 týden.