Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Mimčo ti nejspíš pošťuchuje bránici… je to otravné, leč moc s tím nenaděláš.
Jo, uz bys nemela lehavat na zadech, pak to dusi tebe i miminko. Ja nastesti na zadech nejsem zvykla spat, ale byla jsem zvykla lehnout si na gauc a koukat na TV a s tim byl konec. To je v tehotenstvi normalni. Doktorka me primo upozornila, ze bych uz nemela na zadech lehavat. A kdyz clovek uz nemuze ani na bricho, tak je dost omezenej, co!
![]()
Pokud Ti to nic nedělá, tak na zádech spát mužeš a nedusíš tim ani sebe, ani to mimčo ![]()
Děloha se začíná sunout nahoru a tlačit na bránici a plíce. A obtíže celkově s dýcháním můžou souviset s nedostatkem draslíku. Taky jsem to měla. Jez hodně červené fazole, mají nejvyšší obsah draslíku vůbec. Měla jsem na lednici vyvěšené potraviny na draslík, ale nejvíc si pamatuju červené fazole, protože to byla obsahově pálka. Pak taky myslím broskve docela, borůvky, ostružiny.. Mrkni na netu po potravinách s obsahem draslíku a zkus je hodně zavést do jídelníčku. Mně to cca do týdne dost znatelně pomohlo. ![]()
@Sasanka30 Mne rikala doktorka kolem ctvrteho mesice, ze bych na zadech uz nemela lehavat. Taky jsem si koupila knizku o tehotenstvi a bylo to tam taky - nelehavat a nespavat na zadech. Tak si myslim, ze je to vseobecne, ne jenom kdyz mas potize. ![]()
@Easinka píše:
@Sasanka30 Mne rikala doktorka kolem ctvrteho mesice, ze bych na zadech uz nemela lehavat. Taky jsem si koupila knizku o tehotenstvi a bylo to tam taky - nelehavat a nespavat na zadech. Tak si myslim, ze je to vseobecne, ne jenom kdyz mas potize.
Já na nich spim pořád a nic se neděje a sestřenka všechny své tři těhotenství prospala na zádech…oni toho napíšou, co se nesmí ![]()
Nesmíš hermelín, nesmíš játra, nesmíš tohle…jim všechno a všechno v pořádku…zas to tak nemužeš brát, jo asi to mimčo tlačí na nějakou žílu, že by se Ti mohlo udělat špatně a omdlít, ale když Ti je dobvře, tak já to rozhodně neřeši,
![]()
já se dusím snad od samého začátku. Dusím se čím dál víc. Někdy z toho mám až panický stav, že nemůžu dýchat a tím se to samozřejmě ještě zhorší ![]()
Není to opravdu nic příjemného. Kolikrát nemůžu ani mluvit, protože to neudýchám, vylezu schody a funím. No hrůza. A mám to už od doby kdy ještě miminko snad nemělo na co tlačit.
@Lucink-a píše:
@Elata Ještě banány, těma se zase cpu já
jj, ty jsem tam měla psané taky, ale ty jsou nejvíc zas na hořčík. Já je moc nemůžu, střeva jsou po nich nějaké uražené a nafukují se. ![]()
vera111 Draslík. Zkus si projet na netu ty potraviny. V těhu je ho pro tělo potřeba strašně moc a není zrovna ve všem. Za zkoušku nic nedáš. ![]()
Tyto potraviny obsahují draslík:
pomeranče, banány, avokádo meruňky, jahody, rajčata, brambory, zelí, okurky, květák, lilek, mangold, kurkuma, petržel, tuňák, brokolice, špenát a mnoho dalších
![]()
@Elata díky, ale s těma fazolema bych to radši moc nepřeháněla
Třeba špenát vypadá celkem neškodně…
Tady z těchto stránek jsem čerpala já - http://www.galenus.cz/…-draslik.php
Jsou tam všechny vitamíny, minerály apod. a rozepsané, kolik je čeho v jakých potravinách. ![]()
Som v 27tt a spatne s ami dycha od 20tt po cely cas. tasim sa ze je zima. v lete by som sa asi udusila;)
Zdravím, prosím vás chtěla jsem ze zeptat jestli jste se také setkali se špatným dýcháním 20.tt Nemohu se normáloně nadechnout,připadá mi to jako kdybych se dusila. Ale vyšetření mám srdce v pořádku. Tak nevím od čeho bych to mohla mít…