Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj nastávající maminky,
také bych se ráda podělila o to co moje srdíčko tíží.
Otěhotněla jsem a bývalý přítel mě nutil do potratu, ale když mě do něj začal nutit, bylo již pozdě. Zdravotní problémy s dalším otěhotněním, po potratu, bych měla veliké, to mi řekl doktor již v 15. letech. Říkala jsem, ale kvůli němu bych na něj šla a medicína by mi snad pomohla a nebo bych mohla jiné adoptovat a dát mu i tak rodinu! Jediné štěstí je to, že jsem na to přišla až ve stavu, kdy s tím nešlo nic udělat. Bývalý dítě nechce a já vím, že po něm nechci žádné peníze, i když vím, že se budou hodit, ale jen chci aby se vrátil a milovali jsme se jako dříve a vychovávali společně naše dítě. Stále jej nosím ve svém srdci a když jsme se rozešli, tak jsem doufala v to, že si uvědomí, proč se rozcházíme a že jednou nebudu já ta která za ním poběží a budu vysvětlovat, co se stalo a jak se má zachovat, vždy to byly malichernosti. Psychika mi pracuje na plné obrátky. Miluji jej, ale jsem na všechno sama, chybí mi objetí, polibek, a někdo, kdo by se se mnou na miminko těšil. Moc brečím, od nervů nemůžu pomalu nic sníst a když mu to řeknu, tak o tom nechce ani slyšet a říká mi, že to bylo jen moje rozhodnutí, tak ať si to také sama vylížu až do konce. Nevím, zda mám počítat v jeho návrat, ale spíše asi ne. U nás v rodině jsme asi prokleté, protože to je už po několikátou generaci. Vždy zůstane matka s dítětem sama až do své smrti (vždy se narodila holčička a proto doufám, že to bude kluk, protože už bych odstartovala už 5 generaci). Mamka říká, já byla ta 3. v pořadí a tak se to snad u tebe zlomí. Uklidňuji se tím, že se to po porodu změní, že až uvidí to malé, jak se na něj culí a po všem nechápavě kouká (tvrdí mi to strašně moc lidí, hlavně kamarádů, že nejprve dítě nechtěli a pak je toto změnilo), ale co když to nepřijde? Budu muset být sama a jej budu stále milovat a čekat. Co pak řeknu malému, až se bude ptát, kde je táta a proč tu není a proč ostatní jej mají a já ne, … Je toho opravdu moc, nad čím přemýšlím.
Nemáte na to někdo lék?
@k-a-č-e-n-k-a ahojky, tak lék na to nemám, snad jedině čas. Nevím kolik je tobě a bývalému příteli let, ale rozhodně to od něj není hezké, že tě chtěl poslat na potrat a teď se o tebe nestará. Možná se to po porodu změní, ale já si myslím, že ne. Musí to být pro tebe moc těžké, proto ti posílám moc sil a neboj se, zvládneš to a jednou najdeš tomu prckovi super tatínka, kterej vás bude mít oba rád. Ale tím nechci říct, že se třeba neumoudří. Ale něco ve mě by mu nikdy neodpustilo to, že se mnou nechtěl být. A každopádně na sex jste byli dva, tak když nechce dítě vychovávat, tak platit by rozhodně měl. V tomhle bych mu určitě neustoupila.
@gabka8 - Moc děkuji. Peníze se dají vydělat, ale táta se nahradit nedá, proto si přeji to co si přeji a víc nic.
Sama urcite nezustanes na porad… ![]()
Dnes uz je skoro vice nez polovina paru, kde jsou i „nemanzelske“ deti…
Dej se do pohody, mas rodinu, on za to nestoji… uvedom si, ze tim, ze se stresujes ublizujes malickemu!!!!
@k-a-č-e-n-k-a píše:
@gabka8 - Moc děkuji. Peníze se dají vydělat, ale táta se nahradit nedá, proto si přeji to co si přeji a víc nic.
No, s malym miminkem se moc penez vydelat neda, takze pokud jsi pripravena, ze by mel i prava a ne jen povinnosti, nic mu nepromijej!!!!
@k-a-č-e-n-k-a to já vím, že žádné peníze tatínka nenahradí, to jsem tím ani nemyslela. Vím, že chceš, aby se vrátil, aby se staral, aby jste byli rodina, ale ne vždy se stane to, co si přejeme. Je hrozné těhotenství prožívat sama, ale musíš to zvládnout kvůli tomu prckovi. A platit by měl, protože je to jeho povinnost, i když dítě nebude vychovávat, proč bys mu to měla ulehčovat, když už se takto chová.
Ale samozřejmě ti moc přeju, aby to dopadlo tak jak si přeješ. Musíš to teď prostě nějak zvládnout a uvidíš, co bude. Vím, že je to moc těžké, ale čím víc na to budeš myslet a budeš smutná, tím víc se to podepíše na miminku. Ale je těžké radit, sama nevím, co bych dělala. Snad to dobře dopadne ![]()
@gabka8 - Ono se řekne nemysli na to
Ale koukneš se tam a vidíš, vzpomínky, koukneš se tady vidíš, podpis jeho osoby, koukneš tam a vidíš, jak si pár dává pusu a přemýšlíš, proč právě Ty to nemáš. Moc děkuji za povzbuzení, ale zřejmě to není tak jednoduché, jak jsem si i já myslela. Že snad existuje nějaký lék, ale ten má snad jen on a to je jeho láska!
Holka drahá, já s tím bojuju již několit let, ne, nevrátí se a pokud ho zlomíš, bude ti to dělat ještě horší. Bohužel jsem tě nepotěšila, ale to je realita. Ano, jsou dny, kdy mám velký splín, neříkám že ne, ale nedělej si plané naděje a jelikož ses rozhodla jak ses rozhodla, musíš to příjmout a kvůli malému být co nejvíc v klidu a jíst. Sama jsem si tím nedávno prošla a stále procházím........
Musíš být silná ![]()
Zakladatelko, jak můžeš milovat chlapa, který odmítá svý dítě?
To je ta největší špína a hnus
to není chlap, ale sralbotka - nic pro život. Zapomeň na něj a najdi si chlapa, o kterého se budeš moci opřít a né takovýho, co dělá Zagorku sotva otěhotníš.
Zlom tu „kletbu“ sama - přece nebudeš čekat, jestli se milostpán rozhoupe nebo ne, to byla ta chyba, kterou udělaly tvá matka a babička.
@Gina108 - Láska si hold nevybírá a to je ten největší problém! Mamka i babička se v chlapech zklamali. Mamka vidí v chlapech povaleče z hospody, babička chlapa ležícího u televize.
@k-a-č-e-n-k-a Vím o čem mluvíš, když někoho opravdu miluješ je to strašně těžké.. chce to čas.. můžu se zptat jak dlouho jste spolu byli?
@k-a-č-e-n-k-a třeba mu to dojde, chlapi tohle berou a budou brát trochu jinak..
Kačenko,chápu že se teď citíš sama,je to pochopitelné.Zůstat sama s rostoucím bříškem a nemět ho komu ,,ukazovat ,, a s kým se o něj dělit je těžký.Ale tvá situace není beznadějná.Na mě působíš trošku naivně,když chceš po chlapovi,který by chtěl potrat a když nebyl možný tak utekl si myslet,že se vrátí jako ten nej lepší přítel a tatínek…ono se to vážně nestává
…nechci aby to vyznělo špatně,ale jste oba mladí že?.....podle mě by jsi měla začít žít sama pro sebe a miminko a toho ,,taťku,, vypustit z hlavy.On se vážně najde časem jiný tatínek,který bude milovat tebe a i mimčo(myslím si že je to plus,protože ten co jde do vztahu s miminkem už ví co chce)…je mnohem větší vyhra než lepit vztah s někým kdo nedokáže žít a myslet jako otec a hlava rodiny.Držím palečky!!! ![]()