Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Mám paní na úklid v bytě a ušetří mi to den práce
Nepotřebuju si hrát na superženu a taky to nemusím nikomu říkat. Nákupy online když to u vás jde.
Ne, nemám to tak. Už roky mám paní na úklid a žehlení. Nákupy řeším dovozem on-line. Myslím potraviny a drogerie. Oblečení a boty strašně ráda nakupují fyzicky. Pokud máte velkou zahradu, najdi si výpomoc aspoň na základní péči a sekání trávy. Opravdu není normální, aby vše letělo jen na jednom dospělém v domácnosti.
U nás se dělíme víceméně 50:50. Ale oba jsme v práci i doma prakticky stejný čas, k tomu nějaké svoje koníčky. Takže se to zvládá v pohodě, i když je toho na oba občas moc
Ne, mám to trochu jinak - sice je téměř vše kolem tří dětí na mě, taktéž domácnost, nákupy atd. ale máme pouze byt a práci mám na půl úvazku, psychicky náročnou. Ve tvém případě bych manželovi ve vhodné chvíli, kdy budete jen spolu, otevřeně řekla, že to nezvládám a buďto se bude podílet fyzicky, nebo zaplatí pomoc v domácnosti a zahradě. Jako mentální zátěž z tebe asi nikdo nesundá, ale aspoň pár povinností se snaž delegovat na jiné.
Taky bych si řekla manželovi o pomoc, jak píše teroonka. A popřemýšlela bych, kde můžu ubrat.
Cítím se někdy podobně, ale děti mám 2. Manžel dělá věci na zahradě, já v domě. Chodí dýl z práce než já, takže kolotoč kolem dětí je také na mě. Děti mají i hodně kroužků, kam je vozíme. My jsme tedy poslední dobou vyfluslí oba dva. Ale má to tak hodně rodičů v mém okolí.
Nemohla by sis třeba zkrátit úvazek na 0,75?
Jak si to zařídíte, takové to doma máte. Vše je o komunikaci. Že jsi unavena není divu. Je to zápřah.
Pokud máte finance tak bych si zajistila někoho na úklid a klidně i pomoc na zahradě.
Dobrý večer, jdu se asi vypsat. Poslední dobou se cítím špatně.
Máme 5 leteho syna.. Chodím do fyzicky náročné práce a máme docela velký dům a zahradu. Manžel má časově náročnou práci, takže veškeré domácí práce a nákupy a lékaři a věci ohledně syna jsou na mne.
Rodina to vše bere jako samozřejmost. Přece chodit do práce a pečovat o dítě a rodinu a domácnost není dle ostatních nic náročného a nejsem ničím očividně „výjimečná“.
Mám pocit, že nemám žádný čas a prostor pro sebe. Ráda bych hubla a nějak se vzdělávala.
Máte to některá taky tak? Nebo jsem opravdu tak špatná?
Děkuji