Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky..
Mám tu téma k diskuzi. Zajímalo by mě jak zvládáte tuhle dobu. Ceny letí nahoru, každá nečekaná situace dokáže zamávat s rozpočtem. Pociťujete nouzi?
Docela mě štve jak je brané, když někdo, kdo není fakt na pokraji bídy, nebydlí na ubytovně nebo v azyláku řekne, že je v nouzi a lidé to zlehčují. Přeci i když nejsme úplně v hajzlu, stane se někdy, že se sejde víc patálií a člověk je v krizi raz dva..
A nikdo nepomůže přeci někomu kdo nemá životní minimum nebo není čistě vyčůranej s prominutím.
Jen mě zajímá jak to vidíte Vy.. ![]()
Přeji Vám všem krásný den ![]()
Ne, necítím se v nouzi. Ani s hypotékou a na rodičáku, s druhým dítětem na cestě. Manžel nevydělává závratné částky. Pořád si žijeme dost dobře, podívej se trochu kolem sebe, jak to je jinde ve světě ![]()
@Dayanara píše:
Ahoj holky..
Mám tu téma k diskuzi. Zajímalo by mě jak zvládáte tuhle dobu. Ceny letí nahoru, každá nečekaná situace dokáže zamávat s rozpočtem. Pociťujete nouzi?
Docela mě štve jak je brané, když někdo, kdo není fakt na pokraji bídy, nebydlí na ubytovně nebo v azyláku řekne, že je v nouzi a lidé to zlehčují. Přeci i když nejsme úplně v hajzlu, stane se někdy, že se sejde víc patálií a člověk je v krizi raz dva..A nikdo nepomůže přeci někomu kdo nemá životní minimum nebo není čistě vyčůranej s prominutím.
Jen mě zajímá jak to vidíte Vy..
Přeji Vám všem krásný den
rotha tu má dost podobných diskusí, tak se přidej do jeho diskusí
Ceny nahoru letí, energie se nám zvýšily o 300 %, za kvalitní jídlo si člověk taky připlatí, nicméně pořád si držíme nějaký standard a jsem stále ve fázi, kdy si říkám, že člověk musí utrácet, aby se ekonomika nezastavila. A protože se nechci zbláznit ze strachu co bude, číst nejhorší scénáře a řešit, co bude za rok, dva, tak i na tu večeři si dvakrát do měsíce stále zajdeme, jednou za čas do kina, pravidelně do sauny atd. Prostě jak předtím. Zprávy nečtu, nezajímá mě to s ohledem na moji psychickou pohodu.
Necítím se v nouzi, ne že bych teda byla nadšená, ale ono celkově sme si zvykli na dost vysoký životní standart a teď se lidi hroutí, když se mají uskromnit. Holt sme se naučili víc plánovat, ale hlady zatím neumíráme, bydlet máme kde, nějaká rezerva na blbosti kolem taky je a to jsem na rodicaku se třetím dítětem, takže se nějak nebojím. Je ještě i prostor na přivýdělek.
@Dayanara píše:
Ahoj holky..
Docela mě štve jak je brané, když někdo, kdo není fakt na pokraji bídy, nebydlí na ubytovně nebo v azyláku řekne, že je v nouzi a lidé to zlehčují. Přeci i když nejsme úplně v hajzlu, stane se někdy, že se sejde víc patálií a člověk je v krizi raz dva..A nikdo nepomůže přeci někomu kdo nemá životní minimum nebo není čistě vyčůranej s prominutím.
Necitim se v nouzi. Bydleni vlastni, dite velke. ![]()
@vokishka Nemusíte mě hned posílat do klubu bláznů, jen kvůli tomu, že jsem se ZAJÍMALA o tom jak jsou na tom maminky.. a jak se cítí.
Rozhodně nesmýšlím jako tato osoba.
Zatím ne, samozřejmě vnímáme jak většina věcí drahne, ale dosud problém nebyl.
@Dayanara píše:
Ahoj holky..
Nevim, jestli bych to napsala primo v nouzi, ale pod tlakem se citime s partnerem rozhodne a dost.
Kdyby slo nahoru jen jedna cast vydaju, ale slo vsechno, uplne vsechno a naraz.
Takze ano, zadna hitparada a doma nam diskuze na toto tema zabira prostor tak asi z 50%.
Ale tohle tema je tu nevdecne a akorat „bic“na ty, co jsou na tom podobne, protoze ti tu z 90% budou psat ti, co jsou na tom skvele, aby se mohli pochlubit, ze u nich pohoda dzes, zadny zmeny nepocitili apod.,a i kdyby, maji megapolstare pro strycky prihody ![]()
Ne, necítím, omezovat jsme nemuseli nic, naopak jsme si teď víc dopravali ať uz dovolené nebo zvelebování obydlí
tak nějak jsem čekala, ze to bude horší, ale zatím cajk. Uvidíme po zime
@Dayanara píše:
Ahoj holky..
Nepociťuju.
Ne, nijak extra, na energiich platíme o pár tisíc víc a to až tak od září. To je asi vše, co se změnilo. Za potraviny jsme zatím utratili vždy +-stejně jako vždy.
@marcellia píše:
Nevim, jestli bych to napsala primo v nouzi, ale pod tlakem se citime s partnerem rozhodne a dost.
Kdyby slo nahoru jen jedna cast vydaju, ale slo vsechno, uplne vsechno a naraz.
Takze ano, zadna hitparada a doma nam diskuze na toto tema zabira prostor tak asi z 50%.
Ale tohle tema je tu nevdecne a akorat „bic“na ty, co jsou na tom podobne, protoze ti tu z 90% budou psat ti, co jsou na tom skvele, aby se mohli pochlubit, ze u nich pohoda dzes, zadny zmeny nepocitili apod.,a i kdyby, maji megapolstare pro strycky prihody
No a o čem teda doma debatujete? Například?
V nouzi se necítím, ale jestli ty ano, jistě pro to máš důvod (a s tebou dost jiných lidí). Nevím, proč bych to zpochybňovala, i když nebydlíš v azyláku. Ale jestli tím sleduješ, že ti má pomoct stát nebo na tebe někdo udělat sbírku, tak prostě to není tak jednoduché.