Cítíte se v nouzi?

7
19.10.22 15:28

Cítíte se v nouzi?

Ahoj holky..
Mám tu téma k diskuzi. Zajímalo by mě jak zvládáte tuhle dobu. Ceny letí nahoru, každá nečekaná situace dokáže zamávat s rozpočtem. Pociťujete nouzi?
Docela mě štve jak je brané, když někdo, kdo není fakt na pokraji bídy, nebydlí na ubytovně nebo v azyláku řekne, že je v nouzi a lidé to zlehčují. Přeci i když nejsme úplně v hajzlu, stane se někdy, že se sejde víc patálií a člověk je v krizi raz dva.. :nevim: A nikdo nepomůže přeci někomu kdo nemá životní minimum nebo není čistě vyčůranej s prominutím.
Jen mě zajímá jak to vidíte Vy.. :))
Přeji Vám všem krásný den :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3076
19.10.22 15:30

Ne, necítím se v nouzi. Ani s hypotékou a na rodičáku, s druhým dítětem na cestě. Manžel nevydělává závratné částky. Pořád si žijeme dost dobře, podívej se trochu kolem sebe, jak to je jinde ve světě ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65223
19.10.22 15:31
@Dayanara píše:
Ahoj holky..
Mám tu téma k diskuzi. Zajímalo by mě jak zvládáte tuhle dobu. Ceny letí nahoru, každá nečekaná situace dokáže zamávat s rozpočtem. Pociťujete nouzi?
Docela mě štve jak je brané, když někdo, kdo není fakt na pokraji bídy, nebydlí na ubytovně nebo v azyláku řekne, že je v nouzi a lidé to zlehčují. Přeci i když nejsme úplně v hajzlu, stane se někdy, že se sejde víc patálií a člověk je v krizi raz dva.. :nevim: A nikdo nepomůže přeci někomu kdo nemá životní minimum nebo není čistě vyčůranej s prominutím.
Přeji Vám všem krásný den :srdce:

rotha tu má dost podobných diskusí, tak se přidej do jeho diskusí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3327
19.10.22 15:32

Ceny nahoru letí, energie se nám zvýšily o 300 %, za kvalitní jídlo si člověk taky připlatí, nicméně pořád si držíme nějaký standard a jsem stále ve fázi, kdy si říkám, že člověk musí utrácet, aby se ekonomika nezastavila. A protože se nechci zbláznit ze strachu co bude, číst nejhorší scénáře a řešit, co bude za rok, dva, tak i na tu večeři si dvakrát do měsíce stále zajdeme, jednou za čas do kina, pravidelně do sauny atd. Prostě jak předtím. Zprávy nečtu, nezajímá mě to s ohledem na moji psychickou pohodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2468
19.10.22 15:34

Jo i ne. Tak nějak půl na půl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37132
19.10.22 15:34

Necítím se v nouzi, ne že bych teda byla nadšená, ale ono celkově sme si zvykli na dost vysoký životní standart a teď se lidi hroutí, když se mají uskromnit. Holt sme se naučili víc plánovat, ale hlady zatím neumíráme, bydlet máme kde, nějaká rezerva na blbosti kolem taky je a to jsem na rodicaku se třetím dítětem, takže se nějak nebojím. Je ještě i prostor na přivýdělek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12613
19.10.22 15:35
@Dayanara píše:
Ahoj holky..

Necitim se v nouzi. Bydleni vlastni, dite velke. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
19.10.22 15:36

@vokishka Nemusíte mě hned posílat do klubu bláznů, jen kvůli tomu, že jsem se ZAJÍMALA o tom jak jsou na tom maminky.. a jak se cítí. :) Rozhodně nesmýšlím jako tato osoba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
696
19.10.22 15:37

Zatím ne, samozřejmě vnímáme jak většina věcí drahne, ale dosud problém nebyl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4058
19.10.22 15:38
@Dayanara píše:
Ahoj holky..

Nevim, jestli bych to napsala primo v nouzi, ale pod tlakem se citime s partnerem rozhodne a dost.
Kdyby slo nahoru jen jedna cast vydaju, ale slo vsechno, uplne vsechno a naraz.
Takze ano, zadna hitparada a doma nam diskuze na toto tema zabira prostor tak asi z 50%.
Ale tohle tema je tu nevdecne a akorat „bic“na ty, co jsou na tom podobne, protoze ti tu z 90% budou psat ti, co jsou na tom skvele, aby se mohli pochlubit, ze u nich pohoda dzes, zadny zmeny nepocitili apod.,a i kdyby, maji megapolstare pro strycky prihody :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
19.10.22 15:39

Ne, necítím, omezovat jsme nemuseli nic, naopak jsme si teď víc dopravali ať uz dovolené nebo zvelebování obydlí :mrgreen: tak nějak jsem čekala, ze to bude horší, ale zatím cajk. Uvidíme po zime

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
19.10.22 15:41
@Dayanara píše:
Ahoj holky..

Nepociťuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24992
19.10.22 15:46

Ne, nijak extra, na energiich platíme o pár tisíc víc a to až tak od září. To je asi vše, co se změnilo. Za potraviny jsme zatím utratili vždy +-stejně jako vždy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24992
19.10.22 15:47
@marcellia píše:
Nevim, jestli bych to napsala primo v nouzi, ale pod tlakem se citime s partnerem rozhodne a dost.
Kdyby slo nahoru jen jedna cast vydaju, ale slo vsechno, uplne vsechno a naraz.
Takze ano, zadna hitparada a doma nam diskuze na toto tema zabira prostor tak asi z 50%.
Ale tohle tema je tu nevdecne a akorat „bic“na ty, co jsou na tom podobne, protoze ti tu z 90% budou psat ti, co jsou na tom skvele, aby se mohli pochlubit, ze u nich pohoda dzes, zadny zmeny nepocitili apod.,a i kdyby, maji megapolstare pro strycky prihody :nevim:

No a o čem teda doma debatujete? Například?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2776
19.10.22 15:48

V nouzi se necítím, ale jestli ty ano, jistě pro to máš důvod (a s tebou dost jiných lidí). Nevím, proč bych to zpochybňovala, i když nebydlíš v azyláku. Ale jestli tím sleduješ, že ti má pomoct stát nebo na tebe někdo udělat sbírku, tak prostě to není tak jednoduché.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová