Čivava a dítě

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
4
2.8.18 07:50

Čivava a dítě

Zdravím, snad se najde někdo kdo mi odpoví. Zajímá mě, jak se vaše čivavka snesla s nově příchozím miminkem do rodiny. My máme 4 letého čivavýho miláčka, ale je to typická čivava. Nemá rád cizí lidi, štěká, vrčí.. Když k nám má přijít návštěva a on ty lidi nezná nebo na ně není zvyklý, tak ho dáváme k mojí mamce, protože by to byl hodinový kraval a na to prostě nikdo není zvědavý, když přijde na návštěvu. Vím, že to není dobře, ale bohužel. A samozřejmě kravál mu nedělá dobře. Nejhorší je zvonek, to je konec.. On je jinak moc hodný, neničí nic, je aktivní, poslouchá, je i dost samostatný na čivavu a k nám i k lidem, které si oblíbí, je mazlivý. Proto mám tento dotaz, zda to měl někdo s čivavou podobně, že se s cizíma nesnesla, ale na miminko byla hodná. Hlavně tedy, jak se dítko začlo pohybovat, lézt atd., protože na ležící mimi pejsek nedosáhne, když člověk nechce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
692
2.8.18 07:55

mame civavu a 7 mes.dite.uplna pohoda, ale nasa teda neni jako vasa…maly ji ma moc rad a ona ma vuci nemu respekt …jako steka, to jo.ale tak normalne..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
692
2.8.18 07:55

mame civavu a 7 mes.dite.uplna pohoda, ale nasa teda neni jako vasa…maly ji ma moc rad a ona ma vuci nemu respekt …jako steka, to jo.ale tak normalne..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1663
2.8.18 08:15

My mame civavu a 7mi leteho syna ktereho miluje.za nedlouho pribude miminko a verim ze to zvladne :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
2.8.18 08:21

to není typická čivava - to ne nebohé neurotizované zvíře, které jste si pořídili jako hračku a zapomněli jste na to, že je to pes a potřebuje aby se s ním jako se psem zacházelo.

Tedy že s ním potřebujete pravidělně pracovat, mít jasně vymezené pozice ve smečce a podobně.

Typické je to jen proto, že nesmírné množství lidí takhle ty nebohá zvířata ničí. O tom jestli je z množírny raději nebudeme mluvit.

Takže- pokud chcete mít spokojeného psa a bezproblémové spolužití s dítětem, které takhle neurotizované zvíře skutečně nemusí zvládnou a fakt to není jeho vina, tak si především přiznejte, že jste to prozatím dost zkonila.

A začněte se učit základní věci o chovu psů a práci s nimi. Ideálně si najděte nějakého kynologa, který pomáhá lidem, co úplně nezvládli výchovu psa, aby pochopili v čem dělají chybu a jak komunikaci a fubngování se psem proměnit tak, abyste byli všichni spokojení.

Upřímně -pokud to zvládnete - jak tu seberflexi, tak pak schopnost porozumět základním komunikačním vzorcům, které nejsou pro vás úplně přirozené a především pak trpělivost a důslednost při změnách fungování s vaší čivavou, tak vám to nesmírně pomůže i při zvládání fungování s miminime.

Pro začátek doporučuju tohle knihu, ale nemyslím si, že to půjde bez podpory někoho, kdo to se psi a lidmi umí lépe než vy.

Držím palce

https://www.kosmas.cz/…e-sveho-psa/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
2.8.18 08:26
@nik95 píše:
Zdravím, snad se najde někdo kdo mi odpoví. Zajímá mě, jak se vaše čivavka snesla s nově příchozím miminkem do rodiny. My máme 4 letého čivavýho miláčka, ale je to typická čivava. Nemá rád cizí lidi, štěká, vrčí.. Když k nám má přijít návštěva a on ty lidi nezná nebo na ně není zvyklý, tak ho dáváme k mojí mamce, protože by to byl hodinový kraval a na to prostě nikdo není zvědavý, když přijde na návštěvu. Vím, že to není dobře, ale bohužel. A samozřejmě kravál mu nedělá dobře. Nejhorší je zvonek, to je konec.. On je jinak moc hodný, neničí nic, je aktivní, poslouchá, je i dost samostatný na čivavu a k nám i k lidem, které si oblíbí, je mazlivý. Proto mám tento dotaz, zda to měl někdo s čivavou podobně, že se s cizíma nesnesla, ale na miminko byla hodná. Hlavně tedy, jak se dítko začlo pohybovat, lézt atd., protože na ležící mimi pejsek nedosáhne, když člověk nechce.

Typická čivava? Ano, vídám podobného uštěkance. Ale nemůže za to. Lidi si pořizují psy jako hračku a neumí s nimi zacházet :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32036
2.8.18 08:44

No to nevím, co to doma máte za zvíře, ale typickou čivavu teda ne. :think: Měla jsem čivaváka, ke kterému se mi, když mu bylo 7 let, narodilo dítě, vše naprosto v pohodě. Teď mám dalšího, taky čtyřletého a nic z toho co ten tvůj teda nedělá. Ten váš je nevychovaný, neumím si představit ho někam dávat, když má přijít návštěva. Dost samostatný na čivavu? To je jako co, tomu nerozumím? Jsou mu 4 roky, najdi nějakého odborníka, pracuj s ním, tohle se musí odnaučit. Mně se líbí názory a výchova Desenského, ten by ti určitě s výchovou poradil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
2.8.18 08:48

@nik95 To není typická čivava, to je typická nevychovaná a rozmazlená čivava. Změňte vše od základu, načtěte si něco o výchově psa. Jinak vám dítě pokouše, ani se nenadějete… A nebude to tím, že je to agresor, ale tím, že nevnímáte psa jako psa a nepoznáte jeho signály (na to je pěkná kniha Konejšivé signály). Ještě to stihnete, tak nečekejte na nic a jednejte! Je chyba už jen to, že když pes něco nezvládá (návštěvy), tak se jim vyhýbáte. Naopak. Od teď každý druhý den návštěva. Až bude dítě lézt, musí mít pes VŽDY možnost utéct před ním. Neexistuje, že mu dítě poleze do pelechu. Něco vyvýšeného, klec,… cokoli. Hlavně tomu předejít, nikdy nesmí být dítě s ním bez dozoru, lehat si na něj, omezovat ho v pohybu, sahat mu na jídlo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1663
2.8.18 08:50
@Russet píše:
Typická čivava? Ano, vídám podobného uštěkance. Ale nemůže za to. Lidi si pořizují psy jako hračku a neumí s nimi zacházet :zed:

Souhlasim kazdy vidi civavu a to je tutu nunu a zadna vychova protoze prece takovy maly pejsek to nepotrebuje.a pak to dopada jak to dopada kazdy vidi civavu jako urvanou a vzteklou jenze to neni o psech ale o lidech

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
951
2.8.18 09:03

Typická čivava? Možná tak typická nevychovaná, otravná krysa. Bože můj, kdy lidi pochopí, že i tito jakože psi potřebují vychovat? :roll: Tchánovci mají teda jorkšíra, ale je to něco podobného, jak váš pes. Totální blbeček, který pořád jenom štěká a útočí na všechno, co se mu zlíbí. Výchova nula, nezná jediný povel. A ne, nezlepší se to. Tchán pustil bez mého vědomí k našemu malému jejich psa, který po něm samozřejmě vyjel. Naštěstí ho nepokousal, to by bylo to poslední, co by taky udělal. S výchovou jste měli začít od štěněte, teď máte doma rozmazleného, nesocializovaného chudáka a to už je stav téměř nenapravitelný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80
3.8.18 14:05

Tak to jsem zvědava co vyroste z mimina… Čivava mi přišla ako pokusný králík kde u výchovy a socializace páničkové selhali na plné čáře. Škoda čivavy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
247
4.8.18 18:41

Víte, co (kdo) je vůbec typická čivava? To, že většina lidí čivavy nevychovává, neznamená, že TO je jejich typické chování. :roll: Představte si jejich pohled na svět, vše je tak velké… No, upřímně je mi pejska líto :( , ale můžete jen čekat. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77
13.5.25 22:22

Tak je normální že štěká doma na návštěvu co nezná buď se bojí nebo háji své místo a smečku normálně vzít do náruče mluvit a pomalu nechat uklidnit a očichat návštěvu jinak s miminkem opatrně zvykat na pach miminka z oblečeni třeba položit oblečení na zem ať si očichá a až miminko poleze a bude se o pejska zajímat odtáhnout nábytek aby čivava měla kam zalézt a měla klid od prcka co ho tahá já měla psa Voříška střední velikosti normálně se zasoukal za obývací stěnu abych ho jako dítě nemohla tahat ven vylez jen na venčení a jídlo a pití tam za nábytek jsme za ním nemohla normálně hadí pes když se hadí člověk nasouká do malé truhli tak nás hafik za stěnu důležité je aby pejsek měl možnost se schovat to pak se může ohnat zuby když má dost. Ale problém je u velkého psa co se za nábytek nevejde ty malincí jsou zasivky když dostanou možnost se schovat to pak zalezou že ani nevíte že psa máte kamarádka odtáhla valendu a udělala z boku u zdi díru že zalezl do úložiště jako do boudy takže měl klid od dotěrného otravy kam prcek nemohl :D :lol: hold i pejsci potřebují klid a vlastní prostor k odpočinku takže postel a velká bouda v jednom voda jídlo do válendy na které se sedělo aby prcek nesahal do misek že pejsek si hlídal misky a neměl moc rád tahání oušek a bouchání ručičkami

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný