Cizí profil?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
31333
22.12.12 20:07

¨taky je mi divné, že někdo, kdo má dva roky profil a dohromady pět příspěvků se tu objeví zrovna, když se jiné uživatelce podaří přes ivanku přihlásit… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7899
22.12.12 20:08

Jů scifi 8o 8o tak to mě zajímá jak to dopadne 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5635
@Kallkapa píše:
No i kdyby se tam někdo přihlásil, tak než provedeš transakci tak ti snad přijde kod na tel ne? Takže leda, že by Ti ten někdo ukradl i telefon :mrgreen:

No, ted mi zrovna psala CS, ze je nejaky novy vir, ktery zpusobuje, ze kdyz chces neco poslat, tak ti prijde sms, ale v te sms neni to cislo uctu, ktere jsi ty zadavala, nicmene nejake jine (proste je nutne kontrolovat),ty zadas kod a sup posilas nekomu jinemu.Ale pry se to zatim objevilo jen u uctu v EURECH. Nicmene, mozna to vysvetluji spatne, sama jsem tu zpravu louskala par minut :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31333

A netbanka už dnes snad u všech bank bývá přes jedinečné heslo platné pár minut…takže toho bych se nebála, ledaže by někdo ukradl i telefon a navíc znal BPIN…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5635
22.12.12 20:09
@Mar__tanka1983 píše: ¨taky je mi divné, že někdo, kdo má dva roky profil a dohromady pět příspěvků se tu objeví zrovna, když se jiné uživatelce podaří přes ivanku přihlásit… :nevim:

Vid? :) Take jsem to tu psala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8566
22.12.12 20:09
@Mar__tanka1983 píše: ¨taky je mi divné, že někdo, kdo má dva roky profil a dohromady pět příspěvků se tu objeví zrovna, když se jiné uživatelce podaří přes ivanku přihlásit… :nevim:

Tak jestli jí to chodí na mail a upozornění na mail na telefon třeba, tak je to možné.. Nehledě na to, že spousta lidí je na mailu 24 hodin denně (třeba já - co přišlo nevím jen když spím, jinak kontroluji pravidelně min. jednou za hodinu..) :think:

Čímž neříkám, že to není divné - taky mě to zarazilo, proto jsem se ptala hned jestli už se odhlásila, páč pravdivá uživatelka byla online do dvaceti? minut od založení.. Je to zajímavé no..

Příspěvek upraven 22.12.12 v 20:11

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31333
22.12.12 20:10

@sara1000 na sms přeci nezáleží, záleží, co je zadané na tom netu, ne? jakože i když přijde jiná sms tak ty tím heslem potvrzuuješ platbu, co je napsaná v tabulce na netu, kde ti to údaje nezmění…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8071
22.12.12 20:11

Tady je vysvětlení, které vidí jako možné, i když málo pravděpodobné, můj syn:
Servery si při přihlašování uživatelů pomáhají generováním různých unikátních kódů, aby je pak mohly identifikovat, i když mají například uložené jméno a heslo. Tyto kódy se skládají z náhodných písmen a čísel, cca 20 znaků. Je možné (i když vysoce nepravděpodobné), že se tento kód vygeneroval stejný, jako pro nějakého dřívějšího uživatele.
Druhá možnost je, že se problém vyskytl v databázi, kde jsou uživatelé také identifikováni pomocí nějakého druhu ID a vznikl problém při manipulaci s ním – při práci s databázemi se klade důraz na to, aby operace - čtení uživatelů, zápis nových uživatelů - byly atomické, tj. nedělitelné. Pokud se tak při programování fóra nestalo, tak je teoreticky možné, že se dvě operace, pokud mají proběhnout naráz (př. dva uživatelé se naráz přihlásí), promíchají a vytvoří nějaký nesmysl.
Někdo prý tvrdil, že to může být stejnou IP adresou. Tak to ale být nemůže, protože HTTP probíhá systémem dotaz-odpověď a server vlastně jen odpovídá na otázky od „černých skříněk“, vlastně IP adresu ani nemusí znát a uživatele identifikuje pomocí „cookies“ (kód, o kterém jsem psal na začátku, něco jako dočasné heslo). Kdyby se stalo, že se takto mohou promíchat dvě IP adresy, tak by za prvé nefungovaly třeba školní sítě, kde funguje 30 počítačů pod stejnou IP, a za druhé by to znamenalo existenci opravdu kritické chyby v protokolu TCP/IP, tedy vlastně základním kamenu Internetu (což ale nehrozí, neobávejte se :-)).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

proč jsem tu....

Ahoj, víš mě začaly chodit e-maily na můj e-mail, který je v profilu uveden, takže vidím co se děje, tak jsem se přišla podívat a napsat sem i svůj názor. Tak asi tak. Kdyby se mi nezačala zaplnovat schránka emaly z emimina, tak sem nelezu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2697

je to divné, ale třeba je to jedna z těch uživatelek, co sem chodí jen nakukovat a nepřispívají? :nevim: těžko říci, každopádně je to fakt divný :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9077

Hele a nepsala ta Ivanka, že jí chodí reakce na mail??? Tak třeba sem nechodí na emimi, ale začali jí teď najednou chodit tady ty naše reakce na mail, tak to zjistila a přihlásila se, aby zjistila, co se děje. :think: No je to zajímavý, tak to jsem zvědavá, jak to admini rozštípnou. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8071
22.12.12 20:13

Prosím, čtěte vysvětlení mého syna.
Nic rozumnějšího tu asi není, pokud si z nás, holky, neděláte legraci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1226
22.12.12 20:13
@Cuarentena píše:
Tady je vysvětlení, které vidí jako možné, i když málo pravděpodobné, můj syn:
Servery si při přihlašování uživatelů pomáhají generováním různých unikátních kódů, aby je pak mohly identifikovat, i když mají například uložené jméno a heslo. Tyto kódy se skládají z náhodných písmen a čísel, cca 20 znaků. Je možné (i když vysoce nepravděpodobné), že se tento kód vygeneroval stejný, jako pro nějakého dřívějšího uživatele.
Druhá možnost je, že se problém vyskytl v databázi, kde jsou uživatelé také identifikováni pomocí nějakého druhu ID a vznikl problém při manipulaci s ním – při práci s databázemi se klade důraz na to, aby operace - čtení uživatelů, zápis nových uživatelů - byly atomické, tj. nedělitelné. Pokud se tak při programování fóra nestalo, tak je teoreticky možné, že se dvě operace, pokud mají proběhnout naráz (př. dva uživatelé se naráz přihlásí), promíchají a vytvoří nějaký nesmysl.
Někdo prý tvrdil, že to může být stejnou IP adresou. Tak to ale být nemůže, protože HTTP probíhá systémem dotaz-odpověď a server vlastně jen odpovídá na otázky od „černých skříněk“, vlastně IP adresu ani nemusí znát a uživatele identifikuje pomocí „cookies“ (kód, o kterém jsem psal na začátku, něco jako dočasné heslo). Kdyby se stalo, že se takto mohou promíchat dvě IP adresy, tak by za prvé nefungovaly třeba školní sítě, kde funguje 30 počítačů pod stejnou IP, a za druhé by to znamenalo existenci opravdu kritické chyby v protokolu TCP/IP, tedy vlastně základním kamenu Internetu (což ale nehrozí, neobávejte se :-)).

Děkuju synovi za vysvětlení, moc tomu nerozumím :) Když to ale sám považuje za nepravděpodobné a já můžu fakt zodpovědně říct, že u mě nikdo na počítači nebyl, má nějaké vysvětlení, které by i on považoval za pravděpodobné?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5635
22.12.12 20:14
@Mar__tanka1983 píše:
@sara1000 na sms přeci nezáleží, záleží, co je zadané na tom netu, ne? jakože i když přijde jiná sms tak ty tím heslem potvrzuuješ platbu, co je napsaná v tabulce na netu, kde ti to údaje nezmění…

Asi mas ravdu, ja tomu nerozumim, tudi se nehadam :)
Nejak tak jsem to pochopila od Ceske Sporitelny, jinak netusim, co mi jejich zpravou vlastne chteli sdelit :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1226
22.12.12 20:15

No já si srandu nedělám, popravdě jsem si sem vlezla trochu oddychnout od domácího shonu, a čekala jsem spíš, že budu řešit typické problémy čtyřleťáků než tohle :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová