Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj,
nevíte prosím, zda se smí kojit, když se v šestinedělí aplikuje Clexane?
Moc děkuji ![]()
Ano, je to tak jak píše Zulok - také jsem měla clexane a kojila ![]()
Děkuju za odpovědi, já totiž četla v příbalovém letáku, že by se nemělo kojit, tak mne to trochu zaskočilo.
Nikdo se mi o tom zatím nezmínil a termín mám již brzy.
Taky jsem to tam četla,tak sem se ptala mého doktora a říkal že se kojit muže.Pro všechny případy se zeptej i svého doktora.
Zeptám, doufám, že na tom v tom zmatku nezapomenu.
A řešila si to s hematologem nebo v porodnici s porodníkem? Hematologa už před porodem asi neuvidím.
Já píchám do bříška a bolí to jen výjimečně. Ze začátku jsem to píchala do kožní řasy tak cca 3 cm od pupíku. Pokud injekce neprojde kůži lehce hned napoprvé, tak zkusím jiné místo. Pak pomalinku vstříknu a teprve potom tu kožní řasu pustím. Taky jsem ta místa střídala, protože když budete píchat pořád do stejných míst, tak to tam bude citlivější. Teď těsně před porodem se už moc kožní řasa dělat nedá, ale i tak vždy kůži trochu nařasím a pak píchnu - už skoro na boku, tam je přece jen to bříško méně napnuté. Naštěstí jsem za celou dobu aplikace (9 měsíců) měla jen pár modřin. Tak držím palečky.
clexane by se do mléka dostat neměl co já vím ![]()
a mě to teda nebolelo nikdy ![]()
Kaiira
na hematologie mi řekly že do břicha to nemám píchat.Píchám si to do nohy,taky to dělám tak když mi injekce neprojde hned na poprvé a bezbolestně tak si hledám jiné místo.Řasu pustím a potom stříknu.To stříknutí bolí.V JAKÉ POLOZE MÁTE INJEKCI,KDYŽ SI TO PÍCHATE?
Tak mně zas řekli, že mám píchat do břicha, tak nevím
. Injekci nijak nenákláním, držím jí rovně (kolmo) k bříšku. (aplikuji v leže)
Od chvíle, kdy se mi nedařilo dělat řasu na bříšku, jsem si injekce píchala do stehen. Řasu jsem pustila až po stříknutí - pak tolik neštípe to, jak se ta látka rozlévá pod kůží. Injekci jsem měla vždycky šikmo a ještě jsem si hlídala, abych jehlu píchla nejdřív nejšpičatější částí. Obě nohy i místa na nich jsem pravidelně střídala.
Kaiira jde vidět že každý doktor to říká jinak
tak jak píšete tak tu řasu zkusím pustit až potom.