Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Pokud si nejsi jistá, že je postup vystudovaných lidí správný, ozvi se, zeptej se, komunikuj. Jinak dítě neleží hned pod kůží, i ta má sama o sobě nekolik vrstev, pak tuk, pokud nejsi vyloženě žížala, pak je tam jeste placenta… ![]()
Edit. prd placenta, děloha.
Příspěvek upraven 08.05.17 v 21:06
Divnę, na začátku těhotenství jsem si pichale Clexane do břicha, jakmile trochu vyrostlo, tak mi doktorka z hematologie řekla, že už píchat do boku, přeci jenom do toho velkého bříška to už pak musí být nepříjemné.
@Anonymní píše:
Ahoj holky, chtěla bych se zeptat, čekám v nemocnici na vyvolání porodu a píchají mi každý večer clexane do břicha. Píchají ho ale kolmo a ne do kožní řasy. Mám strach, jestli nemůžou píchnout až do miminka a nějak ho ohrozit, jsem hodně stihla. Injekce ma určitě 2cmDěkuji za rady.
Tak si o tom promluv s doktorem, rekni ze mas strach a on ti to urcite objasni a treba i nazorne ukaze. Jinak, urcite nepichaji jen tak, presne vi kde to miminko je ![]()
Ahoj, tak kolmo se Pícha určitě, ale my teda vždy s řadou, leda že na tom bříšku už nejde udělat…
tak se zeptej, ne? Ale určitě mimco nepichnou neboj…
Picha se kolmo vzdy, musi byt do kozni rasy. Pokud neni, pichaji ho spatne, nicmene dle me dr. (Mela jsem stejne obavy) z trombotickeho neni mozne, aby se injekce dostala k diteti, na to je potreba jehla delsi, jako je pri odberu plodovky
Ano, je mozne pichat i do stehna, do ruky i do takoveho toho „madla lasky“, tam mi to prijde po brichu nejlepsi.
Píchala jsem si dvě celá těhotenství do břicha, stehno mi bylo nějak „proti srsti“ a ke konci už ta rasa šla udělat hur. Tam jde hlavně o to, aby to bylo do podkozi a to se i bez kožní rasy stane. Neboj
ta jehla by musela být opravdu o hodně delsi, aby projela byt jen tím podkozim. V tomhle jim můžeš klidně věřit, miminku se nestane nic!
Ahoj holky, chtěla bych se zeptat, čekám v nemocnici na vyvolání porodu a píchají mi každý večer clexane do břicha. Píchají ho ale kolmo a ne do kožní řasy. Mám strach, jestli nemůžou píchnout až do miminka a nějak ho ohrozit, jsem hodně stihla. Injekce ma určitě 2cm
Děkuji za rady.