Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, tak mi dnes v poradně předepsali CLEXANE
myslela jsem, že se vyhnu ale bohužel. A tak se chci zeptat některých už zkušených uživatelek na názor na to a jak to vše probíhá a cenu. děkuji moc
Taky jsem si píchala clexan v těhotenství (mám leidenskou mutaci), ale myslím, že jsem nic nedoplácela, bylo to minulý rok.
@kristenn píchám si Clexane od začátku těhoteství, už tedy 8 měsíc. Injekce si vyzvedávám v nemocnici v lékarně, kde mam hematologii, v klasické lékarně mi řekli, že je nemají, že se dovážejí jen do těch lékaren, kde je hematologie. Jinak na Clexan nic nedoplácím. Samotná aplikace není těžká, zvykneš si na to rychle, mě hrozne pomáha pocit, že to delám pro miminko. Ze začátku jsem píchala do břicha, ted většinou do stehna, i když dneska jsem zrovna píchla do břicha. Zapoměla jsem si jí rano píchnout, tak pro muj dobrý pocit, jsem to ted píchla do břicha, měla by se to rychleji vstřebat. Jinak mě se po něm delají celkem modřiny. Ty máš Leidenskou mutaci?
@kristenn doporučuji lékárnu v nemocnici, tam se opravdu málokdy doplácí, v normál po mě chtěli v jedné 350kč za krabici v druhé 210kč, jen v té nemocnici nic. Neboj nic to není je to krátká jehlička, jen já tedy měla modřiny, bohužel to se u toho stává. držém palce.
Já rodila letos v dubnu a celé těhotenství až do konce 6-ti nedělí jsem si píchala Clexane 0,6ml. Já si to bohužel sama píchnout nemohla, jedině přítel. Já vždy doplácela jen 30kč za recept, po zrušení poplatku - vše zdarma. Mě se taky dělaly modřiny, ale to bylo to nejmenší. ![]()
Taky si picham clexane. Uz 8 mesicu a budu pichat jeste nejakou dobu po porodu.
Picham do bricha a neni to zas az takova hruza. Zvyknes si. Obcas mam pekne modraky. Ale jsem presvedcena, ze je to mou gramlavou rukou.
Nedoplacim nic. Max korunu za igelitku ![]()
Ani nevím co to mám přesně, nějakou mutaci F2 jenže tady u nás u doktorů se dozvíte velké hov**. Dnes mi předepisovala clexan a mluvila si pod nos, vůbec nic jsem z toho nepobrala.
@kristenn a nějaký papír z vyšetření, kde ti tu mutaci zjistili nemáš? Já mám třeba papír z genetického vyšetření, a pak jsem byla ještě na dovyšetření na hematologii. Podle toho co píšeš to bude asi „Trombofilní mutace genu F2“.
Clexane je v pohodě, píchneš si ho ani o tom nevíš, jen se občas dělají modřiny, nebo mě po delší době začaly trochu štípat, ale jen chvilku po vpichu. Vyzvedávala jsem vždy v lékárně v nemocnici, jinde nebyly a i vždy bez doplatku.
@boruvkay Ano mám přesně to co píšeš. Zjistili mi to když mi dělali testy na HA jestli ji mohu brát. Vůbec to neřešili až teď v těhotenství.
@kristenn nic to není, taky si ho píchám. Modřinám se dá trochu zabránit, když budeš místo vpichu chvíli mačkat (jako po odběru krve). Píchám si ho už po čtvrté a teprve teď jsem bez modřin ![]()
@kristenn píše:
Ani nevím co to mám přesně, nějakou mutaci F2 jenže tady u nás u doktorů se dozvíte velké hov**. Dnes mi předepisovala clexan a mluvila si pod nos, vůbec nic jsem z toho nepobrala.
A co by jsi chtela za informace?
@kristenn a na dovyšetření na hematologii jsi byla? Tak se koukni na to genetické vyšetření a tam je vidět, v jakém genu máš jakou mutaci, a kdyby to byl vyloženě leiden, tak by to tam taky bylo napsané. Ono pokud máš lehkou formu, tak se to ani nijak neřeší, já mám mutaci genu F5 a slabší formu leidena a kromě toho, že mi dali kartičku, kterou mám nosit u sebe, že to musím každému doktorovi hlásit a že mi při operaci píchali injekce na ředění krve to nikdo jinak neřeší, není co, nikdy jsem s tím problémy neměla a zjistili mi to až někdy v 36 letech, kdy jsem měla za sebou cca 13 let s HA…Riziko je akorát v těhotenství, a při zátěži organismu, jako dlouhé lety letadlem, dlouhé cesty busem, operace, úrazy…
Ahoj kristenn, pokud máš jakýkoliv problém se srážlivostí krve, buď ráda že Ti clexan předepsali. V dnešní době s tím může být docela velký problém a je dobré si to pojistit. Injekce Ti nijak neublíží, ale v případě potřeby pomůžou. Já své první těhotenství bohužel štěstí neměla a miminko mi v 8.měsíci umřelo. Až se z toho všeho dostanu a znovu otěhotním, určitě si vydupu injekce od začátku těhotenství. Holky děláte to pro svoje miminka, tak případnou nechuť k injekcím překonejte ![]()
Ahoj, mam za sebou 2 zamlkle tehotenstvi ( 3 a 2) mesic.Na hematologii v Opave mi udelali geneticke testy a jsem zdrava.Ted jsem znovu tehu a od 4.tydne si picham clexane 0.4 do briska. Lekari tvrdi ze ted jiz bude vse v poradku. Ve stredu jsem byla na vnitrnim ultrazvuku, pludek je pekne videt, podle ultrazvuku 8tt, podle mesicku 7tt (cyklus mam spis po 30dnech a ovulaci nemam presnou)Na ultrazvuku jeste nebylo
coz doktora znejistelo a me pak jeste vic. Cetla jsem na diskuzich ze nektere maminy mely srdicko az 9 i 10 tt. ted mam hrozne obavy…bojim se. Myslela jsem ze a clexane se mi to uz nestane…Pristi patek 16.10.2015 mam kontrolu, jsem zvedava moc
..navic mam chripku, lezim, caj s citronem a medem, pul paralalenu rano a vecer. Teplota nastesti jen 37. Jak to holky probihalo u vas s clexane a srdickem? Dekuji za odpovedi.
Veru ![]()
@Veruuu3 mrzi me tva situace. Ale myslim si, ze pokud na vysetreni nebyla zjistena nejaka porucha srazlivosti, netrpis trombozami, tak clexane neni nutny a pokud je problem nekde jinde, tak neni samospasitelny.po prvnim porodu jsem mela komplikovanou trombozu a byl zjisten mthfr. Nasledne dalsi tri tehotenstvi skoncil zt. U kazdeho jsem byla sledovana na hematolce, pichala si clexane a nic.
Po druhem zt jsem podstoupila nasledujici vysetreni :imuno, genetika, hematolka, infekcni, hormonalni profil, halosperm, spermiogram. To bys mela taky, pokud toto tehotenstvi nedopadne.
Abych te malinko uklidnila. Momentalne mam v postilce skoro mesicni urvane miminko (puvodne jsem cekala dve, bohuzel jedno zamlklo)…
Preji Ti, at je tehotenstvi mladsi a at se na pristi kontrole objevi srdicko a nasledne za cca 8 mesicu krasne a zdrave miminko.