Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Přeji krásné dopoledne ![]()
Mám na vás dotaz, co se týče věrohodnosti těhotenského testu clear blue.
Kamarádka má ted doma celkem peklo, s manželem se snažili o miminko a na konci března tohoto roku si dělala test a vyšel jim
Udělala si ten clear blue a vyšlo jí, že je těhotná 2-3 týdny, což odpovídalo takže musela otěhotnět někdy ze začátku března, možná v pulce.. Její manžel byl celý minulý měsíc (myslím tím celý únor) na služební cestě.. Ted už je snad v 7 měsícia nevím přesně kolikátý týden
ale mažel se jí koukal do těhotenské průkazky a tam je při poslední návštěvě přesně napsanáno v kolikátým týdnu je a když si to odpočítal, vyšlo to na konec unora, takže o snad 14 dní dřív než ukazoval test a ted jí podezírá z nevěry… A ted mě zajímá váš názor.. Já osobně si myslím, že ten test to ukázal dobře, že termín početí byl 2-3 týdny.. ale pak se tt počítají a odvíjí od toho jak je plod velký ne? Vím že když jsem byla já v němocnici řekli mi že jsem třeba 10+3tt a za týden muj doktor rěkl že jsem 9+6tt… takže se to taky měnilo, že co ultrazvuk tak to bylo trošku jiný…a nebo je možnost, že test to odhalil špatně a opravdu se dá věřit a má se to počítat od toho v kolikátým ted je? Takže by mola být možnost, že ho podvedla?? Já tomu moc nevěřim, miminko plánovali spolu tak si řikám, že snad by ho nepodvedla ale poradit jsem jí neuměla a vím, že vy tady určitě budete mít nějaký názor nebo zkušenosti.. tak vám děkuji a přeji krásný zbytek neděle ![]()
Těhotenství se ěočítá od poslední MS a nikoliv od dne, kdy spolu spali, to by měl panu manželovi někdo vysvětlit.
Ony se hlavně ty TT počítají od poslední MS a ne kdy došlo k oplodnění.
Kdybych otehotnela v dobe, kterou spocitali lekari, tak by slo o neposkvrnene poceti…
vetsinou je nejpresnejsi vypocet z velkeho UTZ, ktery se dela kolem 11tt. na test bych se tak uplne nespolehala, ale na druhou stranu ani na vypocet gynekologa. byt teda, ze by se sekli o 2 tydny mi prijde dost.
ps; vi manzel, ze zacatek tehotenstvi se pocita od prvniho dne posledni MS, ale k otehotneni dojde az v pulce cyklu (cca), takze vlastne prvni dva tydy tehotenstvi zena tehotna neni?
Tak muj pritel taky nebyl doma kdyby se to bralo podle 28denni ms. Jenze oni lekari nehledi na to ze nekdo ma cyklus treba 35 dni. ![]()
Vidíte tim jsem si právě nebyla jistá ani já
Jak se to počítá.. ale věděla jsem že poradíte… Jo je to blb, nebo spíš on je žárlivec neskutečnej, ale to byl vždy
Ale ted si jen tak uvědomuji, já třeba když jsem byla na ultrazvuku, tak mi doktor říkal CRL je takový a takový tudíž to odpovídá takovýmu týdnu tt… a nic o MS nepadlo.. Já jsem ted také těhotná a poprvé, takže taky houby vím a na všechno se ptám a s tímhle jsme jí taky poradit neuměla.. ale moc vám děkuji, doufám že to pochopí, pže se ted dost stresuje a není to moc dobrý pro miminko a ještě v takových vedrech, naštěstí je ted furt u mě, tak je jí lépe ![]()
@JayLee To už je na něm, ale je to pravda..je to hrůza
Ale myslím, že v tomto případě je to opravdu jeho, ale zase kdo víí, lidi dokáží překvapit ![]()
@Lucuna no ber to tak ze ja mela posledni ms 22.12.2014 tudiz se to bere jako pocatek tehu, ale fakticky jsem mela styk a otehotnela az 10.1.2015 ![]()
@Boudová
No vidíte, to jsem i já za blbku.. těhotenství se bere odprvního dne od menstruace a já myslela, že podle CRL velikosti plodu
![]()
Jen si teda nedokážu představit, co s věrnou ženskou udělá, když tatík přijde, že chce testy otcovství. Já bych teda byla nepříčetná a fakt hodně, hodně zklamaná.
Ať si zjistí něco o těhotenství, hlavně o počítání těch týdnů, je toho plný internet, a pak ať přemýšlí dál. A taky ať se pak zamyslí nad tím, o čem přemýšlí.
No manžel je trošku mimo
ale přijít za mnou, že chce test otcovství tak ano ale rozhodně bych mu to neodpustila
Děkuju za odpovědi holky
Já jsem se ptala i ze zvedavosti kvuli sobě, pže jsem si fakt myslela že tt se počítá podle CRL
![]()
@Lucuna píše:
Děkuju za odpovědi holkyJá jsem se ptala i ze zvedavosti kvuli sobě, pže jsem si fakt myslela že tt se počítá podle CRL
![]()
To ono se sice počítá, ale to je samo o sobě přepočítaný podle poslední menstruace. Prostě těch 14 dní navíc tam je vždycky automaticky.
@RadkaCh Máte pravdu, ted jsem schválně lovila svojí průkazku a přepočítávala a souhlasilo by to přesně s tím odečtem 14tidnů od poslední MS
No tak to jsem ráda, tak ted to jen podat nějak tomu blbounovi a snad budou mít doma zase klid
Ale to už není moje starost, moje byla jen sehnat info
děkuji ![]()
Ahoj.
Taky mi to nevychází podle „sexu“ ![]()
V měsíci, kdy jsem otěhotněla, tak jsme spolu spali jednou.. A termín podle ultrazvuku vychází o den později od menzesu.
Takže asi nic moc spolehlivého podle počtů ![]()