Utz ve 20. týdnu Brno Prenatal

1561
8.8.15 10:45

Utz ve 20. týdnu Brno Prenatal

Ahojky..chtěla bych se zeptat, kdo jste byli v Brně v Prenatalu na velkém ultrazvuku ve 20. týdnu těhotenství, jak dlouho dopředu se tam musím objednat? Na NT+ screening je to cca měsíc dopředu, tak bych to nerada prošvihla..děkuji moc ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2328
8.8.15 11:42

Ahojky, uz bych si zavolala. Ptali se me na TP a objednali nas az ve 22tt, ale my chteli primo k Dr. Vlasinovi ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1134
8.8.15 12:03

@nonam Ptali se mě v jakém jsem týdnu a objednali mě ve 21tt, to už se dá dobře zkontrolovat srdíčko. Čekala jsem 3 týdny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
8.8.15 12:41

Volala jsem tuším měsíc dopředu, obj. mě kolem 20tt. Přímo Vlašín ten ultrazvuk nedělal, nějaká doktorka, byla fajn. Řekla nám i pohlaví - správně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3097
8.8.15 12:50

Já mam s Prenatalem z obou těhu jen traumatický zážitky :roll:, k Vlašínovi bych nešla vůbec…za mě jedině Helios a dr. Bílková nebo Kováčová :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1561
8.8.15 13:05

Super, díky za odpovědi..jsem ve 13. týdnu, tak budu volat hodně dopředu, ale tentokrát chci k Vlašínovi, na screeningu mi to nevyšlo, tak alespoň teď :)
@veronika67 můžu se zeptat jakou máš špatnou zkušenost s Prenatalem? a Vlašínem taky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3097
8.8.15 13:13

@nonam u prvního těhu jsem byla jen u Vlašina, první UTZ v pohodě, u druhýho nám u malé zjistil otevřený rozštěp páteře a hydrocefalus, doporučil ukončení těhotenství, ještě jsem podstoupila amnio, jejíž výsledky mě ani mé dr nikdy nepřišly…načež se z pitvy zjistilo, že tuto vadu mohl s klidem odhalit už v tom 13.tt, kdy je páteř už dávno hotová. Takže mě mohl ušetřit porodu mrtvého dítěte. Ted v druhém těhu jsem byla opět na prvním UTZ tam, opět problémy, vyšel blbě NT test, dle jedné hodnoty mě dr. z genetiky sdělila, at jdu na potrat, že budu mít určitě postižené dítě s DS. Nutila mě jít ve 12.tt na odběr plodovky, což jsem rezolutně odmítla, na čež mi dr, řekla, že je zvědavá kdo se mi o postižené dítě bude starat :zed: následoval odběr krve na Prenascan, když viděli, žemám prachy a zaplatím 13 000 byli zase hodní, výsledky z odběru naprosto v pořádku, pak už jsem tam nešla a přešla jsem do Heliosu, kde jsou úžasné doktorky, nečeká se tam hodiny jako v Prenatalu, nemusíš si obouvat potupně přezůvky po půlce Brna a hlavně, přístup těch lékařů je nebe a dudy, když jsem v Heliosu řekla co jsem zažila, jen pokrčili rameny a řekli, že nejsem první a bohužel asi ani poslední. A na UTZ v tom 20.tt u dr Bílkové jsem byla asi 40 minut a vše pořádně prohlížela a ujištovala mě, že je vše v pořádku, no a ted mám 6 týdnu do porodu a vše vypadá naprosto v pořádku :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3097
8.8.15 13:15

Jedinej dr. v Heliosu, kterej je nic moc je Šula, sice odborník, ale přístup nic moc. Díky bohu jsem ho vychytala jen jednou až v tom 30.tt když už o nic moc nejde :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí