Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@RadkaCh Máte pravdu, ted jsem schválně lovila svojí průkazku a přepočítávala a souhlasilo by to přesně s tím odečtem 14tidnů od poslední MS
No tak to jsem ráda, tak ted to jen podat nějak tomu blbounovi a snad budou mít doma zase klid
Ale to už není moje starost, moje byla jen sehnat info
děkuji ![]()
Ahoj.
Taky mi to nevychází podle „sexu“ ![]()
V měsíci, kdy jsem otěhotněla, tak jsme spolu spali jednou.. A termín podle ultrazvuku vychází o den později od menzesu.
Takže asi nic moc spolehlivého podle počtů ![]()
@sabculiq Nějak nechápu, co je na tom špatně, když se délka těhotenství počítá od MS, takže máš rozdíl 1 den, což je dost přesné, ne?
@j.a.n.i1 Ano délka těhotenství se počítá od posledního dne MS… Ale podle UZ to vychází většinou třošku jinak.. Ted už vím, že se to počítá dle UZ měření přibližně zjistit termín početí tak, že od ultrazvukem vyhodnoceného údaje odečteme 2 týdny. Pokud tedy z měření vyjde, že plod odpovídá např. 9+2, tedy 9. týdnu a 2 dnům, znamená to, že k početí došlo přibližně před 7 týdny a 2 dny. - Je to zkopírováno z jedné stránky ![]()
@j.a.n.i1 Asi jsi nepochopila, jak je to myšlené.
Ano, podle MS to sedí, ale ne podle početí… Podle početí by se to mělo lišit o dva týdny. Takže to, že když někdo myslí, že podle termínu z ultrazvuku došlo k početí, tak, že ne.
Prosím o radu zkušenější ![]()
Poslední MS jsem mela 3.2., další čekám příští týden. Ma smysl testovat už ted testem clear blue? Ukáže něco?
Děkuji A. ![]()
Ahojky,
Prosim potrebuji radu. Delala jsem si TT clear blue. vyslo mi + 1-2. Muzu verit, ze jsem tehu???
Obnovuji diskuzi, jak spolehlivy je clear blue digital? Ukazal by se pozitivni 15 dnu po styku?
@Anonymní píše:
Obnovuji diskuzi, jak spolehlivy je clear blue digital? Ukazal by se pozitivni 15 dnu po styku?
Nejspis ano, ale Nespolehala bych na to.ovulace mohla byt klidne az o pet dni pozdeji a byla bys vlastne jen 10 dni po oplodneni.
@karkarka myslím že spolehlivý je dostatečně ,ale pokud nevíš kdy přesně byla ovu ,raději bych ještě počkala .
Dekuji. Selhala ochrana a do 12h jsem uzila postinor. Clearblue, mamatest10 i dr.max10 jsou negativni, tak snad se nemusim obavat.