Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, jsem ve 27týdnu a v pátek jsem byla na kontrolnim ultrazvuku protože mé obvodní gyn. se zdálo mimčo malé. Pani doktorka na ultrazvuku mi řekla, že jelikož já jsem hodně drobná tak mimčo taky nebude nějak velké. Nožičky apod. odpovídají na 25–26 týdnů ale hlavička bohužel o 4týdny zaostává :/
Jsem docela vystrašená a nevím co si myslet. za 2týdny jdu znova na kontrolu takže se uvidí.
Chtěla bych se zeptat zda je tu někdo s podobným problémem a něco o tom ví. Moc děkuji
Podobný problém jsem neřešila, ale je otázka, jak moc vážně brát ultrazvuk. Stačí kliknout kousíček vedle a máme jiný rozměr. Vždyt i ve váze plodu se kolikrát hodně seknou. Když je mimčo celé drobné, je logické, že i hlavička je úměrně menší ![]()
Osobně jsem se častému ultrazvuku bránila právě z těchto důvodů - zbytečný stres. Ale je to můj přístup, každý to má jinak.
@kristenn nechala bych se odeslat na nejbližší kliniku fetální medicíny. My jsme měli opačný problém - hlava o 4 týdny větší, než tělo a trochu problém to byl i po porodu.
@kristenn no jo no tabulky, STRES, pokud jsi ty drobna, neboj se vsechno bude v poradku ![]()
@kristenn Snad tě povzbudím a trochu uklidním
. Moje gynekoložka mi celé těhotenství říkala, že miminko je menší a drobnější. Tak jsem to neřešila. Když mě odeslala na monitory do porodnice, tak tam mi na UZ Dr. naměřila o 4 týdny menší bříško než zbytek těla! Byla jsem z toho na mrtvici. Hospitalizovali mě a udělali mi zátěžový test na placentu. To bylo O. K. Druhý den mi dělal jiný Dr. velmi podrobný UZ a žádný přehnaný rozdíl mezi bříškem a zbytkem těla neviděl. Když se miminko narodilo bylo v pořádku. Proto doporučuju zajít i za jiným Dr. a nech si udělat ještě jeden UZ. Hlavně buď v klidu a nestresuj se
.Vím jek se cítíš, já z toho byla na palici.