Clexane injekce v těhotenství

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2909
9.10.15 15:58

@Veruuu3 mrzi me tva situace. Ale myslim si, ze pokud na vysetreni nebyla zjistena nejaka porucha srazlivosti, netrpis trombozami, tak clexane neni nutny a pokud je problem nekde jinde, tak neni samospasitelny.po prvnim porodu jsem mela komplikovanou trombozu a byl zjisten mthfr. Nasledne dalsi tri tehotenstvi skoncil zt. U kazdeho jsem byla sledovana na hematolce, pichala si clexane a nic.
Po druhem zt jsem podstoupila nasledujici vysetreni :imuno, genetika, hematolka, infekcni, hormonalni profil, halosperm, spermiogram. To bys mela taky, pokud toto tehotenstvi nedopadne.
Abych te malinko uklidnila. Momentalne mam v postilce skoro mesicni urvane miminko (puvodne jsem cekala dve, bohuzel jedno zamlklo)…
Preji Ti, at je tehotenstvi mladsi a at se na pristi kontrole objevi srdicko a nasledne za cca 8 mesicu krasne a zdrave miminko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41
24.10.15 22:38
@ejhle píše:
@Veruuu3 mrzi me tva situace. Ale myslim si, ze pokud na vysetreni nebyla zjistena nejaka porucha srazlivosti, netrpis trombozami, tak clexane neni nutny a pokud je problem nekde jinde, tak neni samospasitelny.po prvnim porodu jsem mela komplikovanou trombozu a byl zjisten mthfr. Nasledne dalsi tri tehotenstvi skoncil zt. U kazdeho jsem byla sledovana na hematolce, pichala si clexane a nic.
Po druhem zt jsem podstoupila nasledujici vysetreni :imuno, genetika, hematolka, infekcni, hormonalni profil, halosperm, spermiogram. To bys mela taky, pokud toto tehotenstvi nedopadne.
Abych te malinko uklidnila. Momentalne mam v postilce skoro mesicni urvane miminko (puvodne jsem cekala dve, bohuzel jedno zamlklo)…
Preji Ti, at je tehotenstvi mladsi a at se na pristi kontrole objevi srdicko a nasledne za cca 8 mesicu krasne a zdrave miminko.

:srdce: děkuji za podporu :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2909
25.10.15 01:06

@Veruuu3 neni zac. Doufam, ze se srdicko objevilo a ze je vse ok

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41
25.10.15 21:11

neni...

@ejhle píše:
@Veruuu3 neni zac. Doufam, ze se srdicko objevilo a ze je vse ok

:(…NENI… Uz mam za sebou potrat v nemocnici..uz treti..kazdy rok jeden a uz toho mam dost…je to na zavreni do Bohnic… :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2909
26.10.15 17:04

@Veruuu3 to je blby. Vim, jak Ti je. Jak jsem psala, mam to za sebou 3×+1 zamlkle dvojce. Jeste jednou si precti muj pruspevek, je tam seznam doporucenych vysetreni. Az budu na pc, tak Ti poslu detailnejsi info do sz.
 Drz.se

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75
29.4.19 22:51

Děvčata můžu se zeptat, jsem po ET a je mi přes 40 let, dává se pak Clexane v podstatě preventivně? Tedy pokud je vyšší věk matky, píše ho gynekolog automaticky? Moje genetická vyšetření jsou v pořádku. Díky moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6244
30.4.19 16:57

@kytickaj pokud nemáš problém se srážlivostí krve tak proč by ti je dávali? Ikdyž některá centra to před pár lety dělala, ale dávaly je už na začátku stimulace na IVF. Já mám třeba Leidenskou mutaci a v prvním těhu jsem měla clexane až cca od 6 měsíce, ale musela jsem chodit od začátku těhotenství cca každé 4 týdny na hematologii, kde mě hlídali. A to mi bylo 40.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75
30.4.19 23:13
@boruvkay píše:
@kytickaj pokud nemáš problém se srážlivostí krve tak proč by ti je dávali? Ikdyž některá centra to před pár lety dělala, ale dávaly je už na začátku stimulace na IVF. Já mám třeba Leidenskou mutaci a v prvním těhu jsem měla clexane až cca od 6 měsíce, ale musela jsem chodit od začátku těhotenství cca každé 4 týdny na hematologii, kde mě hlídali. A to mi bylo 40.

No já ho dostala už od začátku stimulace, tedy od menstruace, a pak teď i po ET. Po ET mi předepsali aspirin na ředění krve, to nemůžu, protože mám astma. A jelikož mám v rodině křečové žíly a i já s nimi mám problém, tak asi proto. Dále také beru silné dávky estrofemu, tak jsem pochopila, že to ředění právě proto, aby se zabránilo tromboze…? Nebo to není běžný postup?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6244
3.5.19 18:37

@kytickaj jo je to proti tromboze. No asi je to běžný postup, pokud jsi po IVF či KETu, ale stejně by bylo možná lepší najít si hematologa a chodit k němu celé těhotenství. Já byla na IVf 2× a těhotenství z toho nikdy nebylo, tak že jsem si vždycky píchala jen do těhotenského testu. A když jsem pak otěhotněla spontálně, chodila jsem na hematologii, oni tam i podle krevních testů zvyšovali dávku clexane, kterou jsem si píchala. Třeba ti pak řeknou, aby jsi si zašla na hematologii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75
5.5.19 09:46
@boruvkay píše:
@kytickaj jo je to proti tromboze. No asi je to běžný postup, pokud jsi po IVF či KETu, ale stejně by bylo možná lepší najít si hematologa a chodit k němu celé těhotenství. Já byla na IVf 2× a těhotenství z toho nikdy nebylo, tak že jsem si vždycky píchala jen do těhotenského testu. A když jsem pak otěhotněla spontálně, chodila jsem na hematologii, oni tam i podle krevních testů zvyšovali dávku clexane, kterou jsem si píchala. Třeba ti pak řeknou, aby jsi si zašla na hematologii.

Ok moc diky. Na hematologii jsem nebyla, zajdu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1692
5.5.19 09:54

@kytickaj Mně ho v CARu taky dali „preventivně“ kvůli vyšším dávkám estrofemu, žádné mutace jinak nemám. Podle CAR jsem ho měla píchat do konce 12 tt a pak kdyžtak nahradit aspirinem, ale můj gynekolog se na vysazení moc netváří, takže zatím píchám dál (jsem ve 14tt).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí