Clexane v těhotenství a jaterní test

25
11.3.22 21:26

clexane v těhotenství a jaterní test

Ahoj. Jsem ve 20tt a před měsícem jsem prodělala covid. Praktická doktorka mi řekla, že pokud jsem neměla špatný průběh a cítím se už dobře, nemusím nic řešit. V poradně mi gynekoložka následující týden okamžitě doporučila Clexane. Prý až do konce těhotenství. Odkázala se na nové studie, o kterých prý praktici neví. Tak jsem poslechla. Poslední dva týdny mi ty injekce nedělaly dobře, myslím, že hl psychicky. Už mám velké břicho a bylo mi divné tam, kde mám dítě, píchat jehlu. Taky jsem začala řešit, že mě svědí břicho, po pár dnech už celé tělo a nedokázala jsem přijít na to, čím to je. Pak jsem náhodou v jednom dokumentu viděla, jak jedna těhotná po takovém svědění skončila na pohotovosti, protože se jednalo o těhotenskou cholestázu, která ohrožuje dítě.
Okamžitě jsem se u gynekoložky objednala na jaterní testy, Clexane mi doporučila vysadit - s tím že studie vlastně zase prokázaly, že stačí píchat měsíc, a dnes mi vyšly hraniční hodnoty a dostala jsem železo a Essentiale. Za 14 dní se testy zopakují.
Hledám někoho, kdo má podobnou zkušenost a zda lze prokázat návaznost toho, že když se nasadí Clexane někomu bez potíží, může se zhoršit funkce jater.
Díky za sdílení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
81479
11.3.22 21:39

A nějakou vyrazku máš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1004
11.3.22 21:52

@Punny teoreticky to možné je, při ředění krve bude jiný průtok játry, ale hematolog to podle testů upravuje, aby krev nebyla naredena moc. Taky mi injekce psal pouze on, gynekolog mě tam poslal kvůli anamneze, ačkoliv jinak jsem vše měla v normě, rozhodně mi clexane sám nepredepsal. Nevěděl, jakou sílu bez testu.

Reálně jsem pichala clexane 4 měsíce od 27tt (kdy jsem skončila v nemocnici kvůli otevření) a v pořádku. Do nohy jsem začala píchat až v 36tt po propuštění z nemocnice, před tím normálně do břicha. Ta jehla jde jen do podkoží, miminku reálně ublížit nemůže, to jen na okraj :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
12.3.22 08:28

@Lama Lama bez vyrážky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
751
12.3.22 21:19

Já si píchala Clexane, do špíčku jakoby na boku, v nemocnici sestřička do ruky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
12.3.22 22:50
@Luska píše:
Já si píchala Clexane, do špíčku jakoby na boku, v nemocnici sestřička do ruky.

To mi pak říkala kamarádka, že si ho měla pichat do boku. Mně řekla sestřička cca pět cm kolem pupíku. Po měsíci už jsem měla břicho jednu velkou modrinu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
12.3.22 22:53

@Clue jasně, jak píšu, šlo spíš o psychiku. A díky moc za názor a zkušenost, vůbec mě nenapadlo pátrat po tom, jakou mi předepsali dávku a proč zrovna tuto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1004
13.3.22 18:32

@Punny však jasné, taky jsem z toho byla ze začátku nervózní, ale člověk pro malé udělá všechno. Je zvláštní, že by vám napsala bez testů jen tak 🤷‍♀️ já si to musela píchat přesně v určenou dobu a o čtyři hodiny později mi pak na kontrolách brali krev a podle toho se to právě řešilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7188
15.3.22 15:33

Mě to pichali do kůže na břiše, ale nebyla jsem těhotná. Taky sama modřina. Dělali mi testy, jak moc mi toho mají dávat. Kůže mě nesvedila. Já to měla přesně jako píše @Clue

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.3.22 19:15

Já od začátku těhotenství píchám do stehen, jak je tuk lehce, z boku stehen, právě kvůli tomu, že břicho poroste mi řekli že začít píchat sem. Píchám také z prevence, Leidenskou mutaci nemám, a injekce zatím mám píchat dál cca ještě měsíc a půl do další kontroly. Pak uvidíme.
Gynekolog řekl že, pokud hematolog doporučí, tak klidně celou dobu. Ví, že je to jen z prevence. Nyní jsem 25 tt a píchám tak od 5 tt. modřinky ani nemám, dříve se mi dělali takové tvrda místa, ale to jen, než jsem přišla na ten grif jak to správně píchat.

Do břicha bych také píchat nechtěla, zvlášť že jsem hodně hubená a není kam vlastně..tak se nedivím, žes nervózní.

Jaterní testy, tedy celý obraz kontrolují na hematologii, a nic nikdo neříkal, takže je vše v pořádku, cítím se dobře.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky