Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky, tak se snažíme už přes půl roku a pořád nic.. vím, že některý z vás se snaží mnohem mnohem dýl, takže je mi v celku blbý si stěžovat
Ale už nejsem nejmladší, tak začínám trochu plašit… Doktor mi teď napsal Clostilbegyt, jenže mám z toho trochu strach - mám sníženou funkci štítné žlázy, navíc přítel dělá „venku“, tak je občas problematický stihnout plodný dny
Tak si říkám, jestli nebude lepší, aby on prvně zašel na spermiogram, teprve, když by se zjistilo, že je vše v pořádku, že bych pak začla brát ten clostil?? Co si o tom myslíte??? Předem děkuju za každou reakci
Tak důležitý hlavně je proč ti to předepsal? Jeslti kvůli délce cyklu nebo něco jiného???
Půl roku fakt není dlouhá doba, otěhotnění u zdravého páru je v jednom cyklu 15% šance.
Hlavní je sledovat zda a kdy je ovulace a jeslti k ní dochází.
Rozhodně bych ještě neposílala přítele na spermio…
@elaurra
prave naopak, nez pise @Dice.
v prvom rade sa muz posiela na spermiogram skor nez sa zene predpise akykolvek hormon.
clostilbegyt sa odporuca uzivat maximalne 6krat za zivot.
u chlapa sa spermiogram da riesit prevazne nasadenim vitaminov, vysledky badat najskor po troch mesiacoch,, kolko trva obnova spermatu.
cize skutocne dobre rozmyslas, najprv priatel na spg, a az potom nasadit clostil.
Doktor mi ty prášky předepsal, aby byla větší šance, ale já původně myslela, že půjde spíš o nějaký vitamíny nebo tak něco
Cyklus mám 26 dní celkem pravidelně… teplotu si měřím teprve 2 měsíce a je to takový rozkolísaný, že z toho nic nepoznám, takže vlastně ani nevím, jestli mám vůbec ovulaci??
Předtím jsem si plodný dny počítala jen tak orientačně, ale když přítel není pryč (v práci), tak máme sex pravidelně…
@elaurra určitě bych poslala manžela na spermio a ty si vysleduj, jestli máš ovulaci, jestli jo, tak je clostík zbytečný a není dobré ho brát..
Clostíkem se jen nastimulují vaječníky, aby došlo k ovulaci, popřípadě bylo víc vajuch. Nic tím nezkazíš, když ho budeš brát. Má se brát max.6měsíců a pak udělat pauzu. Ale spermio by si měl přítel nechat udělat, abyste se třeba netrápili zbytečně, pokud by byla chyba u něj. Nám i v Car prvně řekli, že nejdřív chlap a pak ženská, že dřív to bylo naopak, ale dnes je víc problémů u chlapa.
Clostik jsem brala jednou a měla jsem skoro všechny vedlejší příznaky co jsou popsany v příbalovým letáčku a ten jsem si četla az když jsem se dva dny cítila šoufl
takže to nebylo žádné vsugerování
u nás teda šel první chlap a pak jsme zacali řešit mě ![]()
Ať se brzo zadaří ![]()
Holky, děkuju za rady i za podporu..
Jen se chci ještě zeptat.. ta ovulace se dá vysledovat podle měření BT, to vím - teplotu si měřím teprve dva měsíce - nevím, jestli dělám něco špatně, ale je to hrozně rozkolísaný… 36,4, pak 37, pak zas 36,3, pak třeba 36,9 - nevím, co si z toho vyvodit - měřím si to pravidelně každý ráno ve stejnou hodinu. A ohledně toho spermiogramu, tam nás musí poslat doktor (jako na doporučení) nebo se tam můžeme objednat sami? Dík moc ![]()
@elaurra nepises si tu bt niekde do grafu?
merias si ju vzdy hned po zobudeni po aspon styroch hodinach spanku?
na spg sa mozete objednat aj sami, vtedy sa ale nieco plati, s doporucenkou je to zadarmo. aspon tak je to u nas ![]()
Zapisuju si to na papírovej graf, ale až budu mít celej cyklus za sebou, tak to hodím do nějakýho elektronickýho grafu, abyste se mi na to mohly podívat
@soldi a nevíš náhodou, kolik spg stojí??
@elaurra mozes to tam nahadzat uz teraz
vsak to je za chvilku. najlepsi je fertilityfriend.com ![]()
cena spg zalezi asi od toho, kde si to davas robit, u nas sa to pohybuje od 7 do 20 eur ![]()
@soldi tohle je můj graf: http://www.womenzone.cz/…laurra/grafy?… a aktuálním MS - vím, že musím měřit dýl, ale ani tak se v těch skocích nevyznám ![]()
@elaurra keby si tam nemala tu jednu 36,9 kludne by som povedala, ze ovulka bola na 14dc. merias normalne vaginalne?
niektore baby maju taketo uskakane grafy ![]()
Měřím normálně vaginálně.. a právě nevím, co si o tom myslet… No, zkusím měřit dál.. a uvidíme, jak proběhne druhej MC ![]()