Posunutí ovulace

Anonymní
13.11.12 17:57

posunutí ovulace

Ahoj holky,
mám malou otázečku. Je možné nějak posunout ovulku? Např. když bych měla ovulku v době ms, tak zda je možné to nějakými prášky upravit tak, aby byla třeba v polovině ms, prostě mimo ms? Kuju za odpovědi

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13770
13.11.12 18:09

No asi to jde ale bylo by to slozitejsi. Ale nedelala bych to, bud rada ze ovulujes a nemusis se cpat hormonama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4275
13.11.12 18:11

@panenka87 já ji docela chápu. jak pak chceš otěhotnět, když drtivá většina chlapů sex během ms fakt nesnese (a většina ženských taky ne) :nevim: ona ti ta ovulace je pak na dvě věci, horší jak kdyby nebyla vůbec

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.11.12 18:18

@ANEBjája no právě, on sex během ms neni zrovna to pravý ořechový :,(

• Citovat
  • Upravit
13770
13.11.12 18:20

@ANEBjája Jo tak to chapu ;-)
Zakladatelko, a vis jiste ze mas ovulaci v dobe MS? Jak se na to prislo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
13.11.12 18:21

A jsi si jistá, že máš ovulaci právě při ms? Není to úplně obvyklé… Ono zjišťování ovulace může být někdy dost zavádějící, existuje jen málo metod, které jsou opravdu spolehlivé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545
13.11.12 19:51

Zašla bych za lékařem a tam se poradila, jestli vůbec mám tu ovulaci během MS nebo ne, pokud ano, jak to lze řešit. Pochybuji, že ti tady někdo fundovaně poradí. Ono to s tou ovulací zase až tak prosté není ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.8.18 09:25

Ahojte,
chci se zeptat, jestli se dá např. nějakými bylinkami nebo posunout ovulace na trochu pozdější termín? Chceme se snažit o mimčo, ale přítel hodně cestuje a vždycky to vyjde na období kolem ovulace. Snažíme / nesnažíme se takhle už rok a 4 měsíce, ale reálně jsme se milovali v období kolem ovulky jen dvakrát, z toho jednou těhu vyšlo, ale zamlklo :-( Moc by se mi hodilo, kdyby ovu chodila místo kolem 14. dne až alespoň 16.-17. den. Přítel pravidelně přijíždí domů 16.-20. den cyklu a to už je pozdě. Jeho cestování posunout nelze, protože je jeho šéf fakt pes a dělá mu naschvály. :zed:
Další totaz - je tohle důvod pro IUI v CAR? Vzali by nás, když jsme jinak (asi) zdraví?
Mně je 33, příteli 37.

• Citovat
  • Upravit
5913
9.8.18 09:49

Já myslím, že ovu neposunes jak potřebuješ. Jde asi spíš o náhodu zvláště za předpokladu, že většina možnosti jsou prostě jen suplementy. Na nějaké základní vyšetření určitě jít můžete někde na reprodukční klinice. Nicméně jak píšeš snažili jste se vlastně jen dva měsíce a jednou to vyšlo i když ne s úspěchem. Takže můžete být oba ok, ale musíte jen nějak sladit kalendáře, aby to šlo ve správném termínu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69030
9.8.18 09:59

Ne, nedá, obzvlášť u takhle „tabulkového“ cyklu. Teoreticky by se dala stimulací uspíšit. Respektive možná se dá natáhnout cyklus před tím a pak doufat, že ten následující se posune, ale třeba u mně bylo celkem spolehlivé, že o co byl minulý delší, o to dřív došlo k ovulaci v tom následujícím.
DO CARu bych klidně zašla, ale počítej s tím, že i u IUI si to doktoři nenačasují, jak potřebují, ale prostě zavelí dorazit na konkrétní termín, tam už jen možnost předem spermie zamrazit a použít je pak i v nepřítomnosti partnera.
No a nebo změnit práci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.8.18 10:15

@ugluk Uspíšení mi nepomůže, přítel je pryč klasicky od 6. do 18. dne :-/
Je to fakt na palici, jiná slušně placená práce v okolí není, navíc to přítele baví. Ale jsme z toho už oba dost rozladění. Zas mi přijde nezodpovědné měnit práci za méně placenou, když máme hypo na byt a chcem pořázovat rodinu…
Prostě přítel to má jasně dané, musím se přizpůsobit já, když chcem rodinu…
Myslela jsem to zamrazení, protože přítel protstě v první půli cyklu není v ČR.

• Citovat
  • Upravit
1309
9.8.18 10:24

Tak si udělejte párkrát společný výlet. ;) Bylinky v tomto nepomůžou, ale urcite by to šlo posunout hormonalne (respektive sel by posunout celý cyklus).

Příspěvek upraven 09.08.18 v 10:28

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.8.18 10:28

@Agneth Absoultně nepřipadá v úvahu, abych jezdila s ním. Mám tady nemocné rodiče, o které se starám a zároveň mi nedají volno v práci. Přítel cestuje mimo Evropu, takže je to i dosti drahé, abych tam jezdila s ním. Tohle už jsme probírali stokrát, prostě jedinou možností je posunutí ovulace tak, aby byla alespoň o 3 dny později, lépe o týden..

• Citovat
  • Upravit
69030

Nojo, no, ale ty se můžeš stavět na hlavu, ale přírodu neoblafneš. Jo, zašla bych do CARu, čistě papírově splňujete definici neplodnosti (rok a více snžení), provedla bych základní vyšetření a pokud by vám to tak vyhovovalo, prostě zamrazit sperma a chodit na IUI. Jo, bude vás to něco stát, ale nejsou to žádné závratné sumy a pokud jak píšeš, ze dvou pokusů jeden klapnul, je šance na rychlý úspěch celkem velká. Jen to bude bez té domácí romantiky a čistě technická výroba dítěte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní

@Juni18 To mi předepíše na gynekologii? To bych mohla zkusit, díky :)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

K2 Complex