Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nojo, no, ale ty se můžeš stavět na hlavu, ale přírodu neoblafneš. Jo, zašla bych do CARu, čistě papírově splňujete definici neplodnosti (rok a více snžení), provedla bych základní vyšetření a pokud by vám to tak vyhovovalo, prostě zamrazit sperma a chodit na IUI. Jo, bude vás to něco stát, ale nejsou to žádné závratné sumy a pokud jak píšeš, ze dvou pokusů jeden klapnul, je šance na rychlý úspěch celkem velká. Jen to bude bez té domácí romantiky a čistě technická výroba dítěte.
No, hormony zkusit můžeš, ale dost dobře možná si tím rozhodíš normálně fungující cyklus. Konkrétně s Norethisteronem mám opakované zkušenosti tak děsivé, že už to dobrovolně nepozřu. Ale dost lidí to normálně bere, lentilky to ale fakt nejsou a účinek je velmi nevypočitatelný (v prvé řadě účinkuje v cyklu, kdy bereš, charakter toho následujícího je ve hvězdách). Ale jak jsem psala - mně když třeba o týden hormony natáhli ředchozí cyklus, v tom dalším ovulace dorazila předčasně a ještě navíc jsem půl cyklu prošpinila, jak bylo tělo zblblé. Já k tomu mám docela respekt.