Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojte holky, dneska jsem začala s užíváním clost. Docela me udivilo, že mám brát dvě tablety…V podstatě bych měl býgt v pořádku..manželovi diagnostikovali špatné sperma a čekáme na dalšé jeho léčení. Mezitím mi doktor napsal clost, že prý alespoň zkusíme toto než se manžel vyléčí, popř. ho pošlou, nebo teda nás na IVF. Co si o tom myslíte? A měly jste nějaké vedlejší účinky, které se píší v příbalovém letáku? Vylekalo mě to. No a ještě poslední dotaz, divný, ale…v sobotu mám sraz s kámoškou, tak se ptám, zda můžu alkohol. V příb. letáku jsem to nenašla nikde. Děkuji ![]()
pokud máš ovulaci prokázanou tak by jsem ho nebrala, může se prý brát max.3měsíce vkuse.nic jsem s ním na sobě nepociťovala, možná to bylo tím, že mě nikdy nezabral
alkohol by jsem si dala, ale s mírou, ne se opít do němoty
Bubu25 píše:
jj max 6× za zivot zeny by se mel bratja ho mela taky na anovulacni cykly ale nebyo mi po nem teda nic a vzdy po nem 2 folici byly
Ahojky taky nechapu proc ho mas brat kdyz jsi v poradku
ja ho taky brala kvuli ovulaci,ale bohuzel mne nepomohl
jinak mne bylo hodne zle,bolest bricha,zvedani zaludku,motani hlavy a tak jsem divne videla ![]()
Ahoj holky, taky ho mám brát poprvé.Ale jen 1tabletu jedem měsíc, pak 2tablety.zpusobuje prý i cysty jsem četla.Ale dost holek po něm otěhotnělo.
Já jsem ho brala taky 2 měsíce, upravil mi cyklus (měla jsem ho dost nepravidelnej a dlouhej). Vedlejší účinky jsem měla dost zhoršenou pleť, nálady a rozostřený vidění.
tak já mám cyklus po vysazeni Ha normálni 26-30dní.Ale mimčo furt nikde.
Holky, vsechny pisete o tom videni, mam z toho strach, jsem stresor…je to hodne neprijemne?
Monca85 píše:
Holky, vsechny pisete o tom videni, mam z toho strach, jsem stresor…je to hodne neprijemne?
ja jsem taky prave stresor a jeste se lecim na uzkosti
mne se to stalo parkrat za den ze sjem se otocila treba a najednou byl obraz divny,tak jsem si sedla mela jsem naval a do minuty dobry…aspon kdyby mi to pomohlo,ale ja bohuzel nejsem ten pripad ![]()
Mně se po Clostilu dělaly cysty ale i rychle do dalšího cyklu mizely, takže to nevadilo. Jinak jsme žádné jiné problémy neměla. ![]()
jaja84 píše:Monca85 píše:ja jsem taky prave stresor a jeste se lecim na uzkosti
Holky, vsechny pisete o tom videni, mam z toho strach, jsem stresor…je to hodne neprijemne?mne se to stalo parkrat za den ze sjem se otocila treba a najednou byl obraz divny,tak jsem si sedla mela jsem naval a do minuty dobry…aspon kdyby mi to pomohlo,ale ja bohuzel nejsem ten pripad
Monca85 píše:
Ani ne, prostě jsem neviděla pořádně ostře, když jsem koukala do dálky.
Ahoj holky! Já první cyklus s Clostem měla hrozné závratě, ospalost a žravost. Nic, co by nešlo vydržet. Hodně mě bolelo břicho, pak taky narostla velká cysta, ale do dalšího cyklu zmizla. 2.cyklus s Clostem lepší, závratě skoro žádné, 2 pěkné folíky. Teď mám třetí cyklus, nežádoucí účinky buď nemám, nebo už je nevnímám v předvánočním stresu a na posledním ultrazvuku 3 folíky 21 mm. Beru 1 tbl denně, takže zabírá perfektně.
Doktor mi ho nasadil taky hned bez nějakého obsáhlého vyšetření, prostě nejčastější příina neplodnosti jsou anovuláky, tak to zkoušejší nejméně náročnou metodou.