Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj maminy potřebuju dát inspiraci co dceři k Vánocům něco už mám,ale zkuste napsat co kupujete vy.Díky za odpovědi
Já mám 3,5letou dceru a ted je poprvý co si něco přeje,chce barbinu s bazénem a pejskama co ted reklamujou,tak to budu kupovat,pokud ráda kreslí tak něco ke kreslení prodávají ty kreslící sady,min.rok dostala dcera tabulu s ikey,nebo třeba kuchynku,ale tu určo už máte.kolo by třeba nechtěla?nevím co má a nemá…
Olčík píše:
Já mám 3,5letou dceru a ted je poprvý co si něco přeje,chce barbinu s bazénem a pejskama co ted reklamujou,tak to budu kupovat,pokud ráda kreslí tak něco ke kreslení prodávají ty kreslící sady,min.rok dostala dcera tabulu s ikey,nebo třeba kuchynku,ale tu určo už máte.kolo by třeba nechtěla?nevím co má a nemá…
ahoj mám stejný problém…také máme 3 letou a vůbecv netuším co nadělit
spoustu věcí už má, jako třeba kuchynku atd… tak mě napadlo koupit modelínu s vykrajovátky /(nejdříve jsem plánovala výrobu dortů od Play Doh) sice je od 3+ ale lepší bude asi zatím jen ta modelína
a dál také nevím ![]()
Alisek já si myslím,že toho máte už nakoupené dost nebo kolik by si chtěla ještě malé toho koupit?my měli taxu tak 5dárku,je to už víc,ale stačí už.
Mavo jj zhu zhu pets máme taky koupený a ještě k tomu budu kupovat domeček s něčím jak to křeček projíždí a kabelu:-)…
Ahojky, taky mám doma 3-letou. No naše prdelka si přála prodávačku (kasa atd. aby nám mohla prodávat), brusle (kačenky stojí 200,–) a miminko. Jedno totiž čekáme, tak ona chce svoje, aby si mohla hrát na maminku. Tak jsem uvažovala o baby born.
Caroline81 píše:
Ahojky, taky mám doma 3-letou. No naše prdelka si přála prodávačku (kasa atd. aby nám mohla prodávat), brusle (kačenky stojí 200,–) a miminko. Jedno totiž čekáme, tak ona chce svoje, aby si mohla hrát na maminku. Tak jsem uvažovala o baby born.
Ty jo vždyť toho máš už hafo a ještě chceš nakupovat dál? teda nic ve zlým, ale mě to přijde docela dost ![]()
Když teda zapomenu na to co už máte, tak mě napadá vláčkodráha, s tím si rádi hrajou i holčičky, nebo kuličková modelína Play Foam, to je docela prima. Nebo Chytré pero, to necháme koupit my od švagrové.
Naše 1,5 letá dostane od nás jen panenku s příslušenstvím (lhev, dudlík, nočníček, plína, talířek apod). Pak společný dárek s bráchou 3,5 bude stolek a židličky Mamut z Ikei a každýmu jsem tam ještě koupila polštářek, hrozně se mi líbil, je krásně heboučkej a měkkej.
Kluk 3,5 dostane kromě nábytku a polštářku od nás jen bagr na dálkové ovládání a knížku.
Nic víc, další hračky dostane od mých rodičů, od mojí segry, od tchánovců, od švagrové, od tety… I tak toho dostane víc, než je mi milé, sice bych mu klidně mohla koupit víc, ale i tak nebude vědět co dřív a ani si toho nebude tolik vážit.
Já mám pro Lindu ještě mini kočárek
Možná by se pro 3letou taky hodil ![]()
Jé tak až se stydím, my máme pro dětí hraček hodně ![]()
Kluk /5let/ dostane motorku, helmu a brýle. CHrániče dokoupíme na jaře. Dostane velké auto, mininotebok, buzze rakeťáka, puzzle, lego, toho křečka a domeček /maj dohromady/, knížku.
Linda malou panenku, magnetickou tabulku, ten kočárek, nádobířko, piánko a dr. kufřík. A taky křečka. Ale jsou to teda i dárky od našich. Jo a ještě magickou svítící želvičku. to maj dohromady do pokojíku.
U nás se budou nadělovat knížky, už jich mám koupených pět, máme jich pořád málo, dokonce jsme začali chodit do knihovny. Pak mám uchystané dvě „stavebnice“, hříbečky co se zapichují do dírkované podložky a dělají se obrazce a pak takovou tu klasickou školkovou, modrý podlouhlý dílky se spojují bílejma (fakt ted nevím název
). Pak dostane drobnosti jako pastelky (u nás je snad někdo žere
), modelínu, vodovky, doma pletenou sadu čepice, šála, rukavice. Panenky, nádobíčko, pokladnu, to už všechno má, takže letos nic z toho.
Jinak největší přání je miminko (živé), to zabralo skoro celej výkres pro ježíška. Dokonce tam byli miminka dvě, jedno pro mě a jedno po ní ![]()
Já mám dceru 3,5 roku a psala si o puzzle a panenku s dudlíkem. To se dá splnit. Jen nevím, jakou panenku. Jsou jich mraky. Poraďte.
My jsme koupili sadu s náhradním oblečkem, nočníkem, dudlíkem, jídlení sadou, chůvičkou, nočníkem, lahvičkou apod. za 350 Kč v Tescu, přijde mi super. Ještě se mi líbila podobná sada od Baby Born, ale stála 1300, to je sakra rozdíl ![]()