Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Mandarinka104 píše: Více
Tak dolož jedinou studii. Aspoň jednu. Proč brát umělý vitamíny místo pestré stravy? A nechci slyšet papouškování - “všichni to doporučují”. Ano, většina žen to bere, jenže úplně zbytečně.
@Janli píše: Více
Proc studii? K čemu studii? Jaky je zde duvod, aby bylo užívání vitamínu podloženo studií?
Vadi ti umělé vitamíny? Tak jí rovnou doporuč, ať jí pouze listovou zeleninu, vyjmenuj ji všechny zelené živé potraviny a prepocitej ji obsah KL v těch potravinách na den. Treba ji nadiktuj, ze ma jist kilo dve brokolice apod.
Ale jako, to je extrém. Proc by se to nedalo vzit v tabletách, kdyz ta možnost existuje?
Kdyz je někdo nemocný, tak mu zakazes jist umely vitamin C, napr. Celaskon je pro tebe zlo, je to umělý vitamin a neni zadna studie, která by ho podpořila jo? Takze kdyz mu doktor doporučí vitaminové doplňky, tak je to spatne a musi snist kilo dvě citronu jo???
Umele vitaminy, výživové doplňky a ruzne jine doplňky stravy jsou dnes celkem bezna vec. A víme, že nejsou nahradou pestre stravy, nejsme blbí ![]()
A co takova léčba neplodnosti obecne, plná umělých hormonů, to ti nevadi a jsi rada, ze mas z te lecby 3 decka? Ale urcite to taky neni zdrave do sebe cpat hormony-to tady pise nekdo kazdou chvili, jake je to zlo do sebe cpat ty stimulacni srajdy apod.
Takze ja bych to nehrotila jako. Zbytečné ![]()
Takže důvod, proč by někdo měl brát umělý vitamíny doložit neumíš……
Neumíš doložit, že by to mělo jakýkoliv význam. Jen umíš opakovat, co jsi kde slyšela.
Prosím tě, jaký tři děcka z léčby? ![]()
Co to zase motáš?
@hdt píše: VíceŽádné doplňky stravy jsem vyjma naštěpené kyseliny listové neužívala a myslím si, že vhodnější je pestrá strava. Naopak jen tak brát doplňky bez zjištěného deficitu nějakého vitaminu nebo minerálu si koleduje o předávkování.
Zrovna s tou kys. listovou opravdu není. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/37526713/
Jasně, každý ať si bere co chce, jako že bez bio, proteinů a nevím co všeho je taky třeba špatné vyt a fungovat
Nejsem sama, kdo nebral nic, tak jako na vše jsou holt dva tábory a názory
Nevěřím, že by bez těhu vitamínů mělo být dítě nějaké ochuzené ![]()
Já nemám tři děti, po IVF mám jedno, zbytek počatý přirozeně.