Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zdravím a prosím o radu.
Už půl roku se snažíme o mimi, ale bezúspěšně. Tenhle měsíc jsem se rozhodla, že si zkusím měřit teplotu, protože mám rozhazený cyklus po HA, ale ztrácím se v tom, jsk to má být správně. Zkouším pročítat diskuze, ale i tak jsem marná 😂
Mohli byste mi někdo prosím poradit, zda ovulace včera proběhla? Kam by ta teplota teď měla vést? Nahoru? A co když spadne dolů?
Ahoj, ovulace ti zatím neproběhla. Máš to docela rozlítané, měříš vždy ve stejnou dobu? Křivka by měla být bifázická, tj. v první části cyklu se držet nějakých hodnot, po ovulaci teplota stoupne aspoň o 0,2° a až do menstruace se drží vysoko.
Např. já mám v první části cyklu teplotu mezi 36,3 a 36,5, po ovulaci mi vylitne ke 36,7 a pak kolísá mezi 36,7 a 36,9. Na tvém grafu bych očekávala, že po ovulaci budeš mít teplotu 36,4 a vyšší a tam se bude i držet.
Měřím vždy ráno hned, jak mi zazvoní budík. A zrovna jsem teď 2 dny už na sobě pozorovala takové změny. Únava, tlak v podbřišku, více hlenu. A tak by mohlo být ještě před ovulací, nebo myslíš, že už nepříjde?
Může být před ovulací, můžeš zkusit i testy. Já mám třeba před ovulací hlen 4 dny a pak i v den ovulace.
Testy mě nikdy nic neukázaly, až mám podezření, že jsem na ně imunní. 😂 Ale možná bude problém v tom, že já musím stále pít. Nevydržím 2 hodiny nepít. 🙈
Tak jsem zkusila test a ono mi tam něco vylezlo, ovšem co jsem tak četla tak vlastne nic. I když mám radost, že tam aspoň něco je, fakt jsem myslela, že jsem imunní. 😂 Ale i tak myslíš, že by to něco mohlo znamenat?
Toto je úplně negativní, čárky by měly být stejně silné. To ale neznamená, že by ti pozitivně nevyšel zítra, nebo třeba byla ovulace dnes a test by ti vyšel pozitivní včera. Já taky nemám ovulační testy stoprocentní, testovací čárku nemám nikdy tak silnou jako referenční, ale dost se tomu blíží a za dva dny mi pak vždy stoupne teplota. Můžeš teda zkusit testovat ještě další dny, ale kdyby ses k tomu moc upínala a stresovalo tě to, tak se na to vykašli a nech to jen na té teplotě ![]()
Určitě se tím zatím ještě nestresuji, tím, že to zkouším takhle první měsíc, tak to zatím beru, jsko dobrou bojovku. Večer když jdu spát, tak už se těším na ráno až si budu moct změřit teplotu 😂 asi jsem divná. Ten test mi taky nyní přidal i trochu naději, když tam něco vidím, tak to budu zkoušet dál. Myslíš, že by teď bylo dobré testovat ráno a pak večer? Pročítala jsem diskuze, že někteří testují i 3× denně.
Nevím no, já jsem ráno nikdy pozitivní test neměla, i v návodu je testovat až po poledni kvůli vyšší koncentraci LH. Takže jestli to máš jako bojovku, tak můžeš zkusit testovat třeba v poledne a pak v 6 večer nebo tak nějak.
Děkuji moc za rady. Snad se to bude vyvíjet vesele a bude mě to bavit a neděsit a stresovat.🙂
Ja teplotu neměřím ale jedu testy …vždy v odpoledních hodinách a snažit se držet stejný čas …lovila sem to také půl roku ale nyní už to vychytávam …100% mi to vždy zachytí clearblue ovulační digitální test ale je to dražší záležitost 🙈 …určitě pokud bys určovala podle testu chce to tu pravidelnost
…držím palce ať se zadaří 🍀
Test včera zase jen slabá čárka, takže nic. Takže jsem dnes vyrazila k paní doktorce pro nějaké rady. Doporučila mi Inofolic na srovnání cyklu. Sice je dražší, ale recenze jsem četla dobré, tak uvidíme zda pomůže. Teplota stále kolísa, takže to asi vypadá, že tento měsíc budu bez ovulky, ale uvidíme jak dlouhý ten cyklus teď vůbec bude. Prý Gynex a čaj mohu užívat dále, že to jsou jen neškodné bylinky. ![]()
A míváš cyklus pravidelný? Ovulace může pořád ještě přijít. Inofolicem nic nezkazíš, hodně holkám k miminku pomohl, třeba budeš další ![]()
V září po vysazení jsem ještě 3 měsíce něla cyklus 28 dní, pak se mi začal prodlužovat až na 48, což bylo minulý měsíc, proto jsem začala s kapkami a čajem. Teď mě ještě napadá, že od září zaroveň užívám Femibion a ten asi teď přestanu brat, kdyz začnu s Inofolicem 🤔
Ahoj, jen na ukázku, správný graf BT má vypadat takto. Je to velice jednoduché. Nejdříve jsou teploty nízko, pak to vystřelí nahoru a teploty jsou vysoko. Odpovídalo se ti na dvou diskuzních forech, tak snad už ti to bude konečně stačit ![]()
Jinak Inofolic a podobné přípravky jako je Fertiprona se moc často na srovnání cyklu nedávají. Tyhle preparáty doporučují Cary na zejména kvalitu vajíček kvůli obsahu myo-inositolu a inositolu. Pak je tam taky vysoký podíl KL. Doporučuje se tedy při léčbě neplodnosti a Pcos. Je akorát jasné, že tvoje lékařka to nabízí asi všem, protože možná z toho má nějaké výhody za propagaci
Na hormonální nerovnováhu a srovnání cyklu jsou doplňky jako drmek. Zkus si o tom něco načíst nebo ještě zadej dotaz do online poradny ![]()